תאילנד

lala182

New member
תאילנד

אני מניחה שבפורום שכזה יש מצב שהשאלות שלי חזרו על עצמן ואני מתנצלת מראש פשוט מאז שהחליפו את החיפוש אני לא מוצאת כלום... בכל מקרה, אני נוסעת באמצע-סוף אוגוסט לתאילנד לחודש וחצי ורציתי לדעת כמה דברים-
אני כנראה טסה עם החברה הירדנית, יש לי סיבה לחשוש או שזה לא כזה משנה?
איך להתחיל להתארגן ולתכנן את המסלול? אני מעדיפה להתחיל מהצפון ואז לרדת לאיים ומשם לבנגקוק לפני הטיסה הביתה, מצאתי כל מיני מאמרים אבל אני עדיין קצת בערפל
הבנתי שנותנים ויזה אוטומטית רק לחודש, בהנחה שאני נוסעת לחודש וחצי איך אני מסדרת את זה? (אין לי תכנונים לעבור למדינה אחרת בשביל לטייל...)
איזה ציוד אני צריכה לקחת (בהנחה שאני לא מתכוונת לעשות טרקים ארוכים) אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל... ובכלל אני אשמח לטיפים/קישורים בנושא... תודה רבה מראש!

הי לה לה:)

על כל השאלות האלו יש המון המון מאמרים וקישורים. את יכולה לנסות גם בפורום למטייל. אני חושבת שזאת אחת המדינות שמיצו עליה את כל התשובות והשאלות האפשריות... המסלול נשמע טוב והרבה עושים את הצפון ,מסתלבטים באיים ובסוף קניות בבנקוק והביתה אם כי לדעתי בחודש וחצי שווה לך לעשות גם גיחה לויאטנם או לאוס בהצלחה!

jeshu

New member
עוד לא טיילת שם אני ממליץ אם כבר להשוות אותה אז לאחת השכנות שלה.בעדיפות בורמה.

kogawa

New member
לא ניתן להשוות )-:

כל אחת מהשכנות מרתקת ברמות יותר מתאילנד. אם היה לי 6 שבועות הייתי מקדיש חודש ללאוס ועשרה ימים לנוח באיי תאילנד

kogawa צודק כל אחת מהמדינות עדיפה

על תאילנד. רק הרס לי בסוף עם העשרה ימים באיים. נוסעים לתאילנד שוכבים שבועיים -3 באיים ולא עושים כלום(כל היום בטן\גב).ואחרי זה חוזרים לארץ ואומרים לאמא היינו חודש וחצי בתאילנד! אישית כל האיים לדעתי בזבוז זמן.בטן גב אפשר לעשות בכל מקום. אני חולה על לאוס אחלה מדינה! אוכל,אנשים,נוף,גונגלים....והכי חשוב אפשר למצוא שפע של אזורים בלי החולגניזם הישראלי של תאילנד. אז מה הכי טוב ללכת לקשר הישראלי?לאכול אצל שושנה?ללכת לגרין האוס? בעעעעע.מי שאוהב מדינות אמיתיות ולא מופעי פילים\נחשים\קופים מלוקקים ומתעללי חיות לא יבזבז את זמנו בתאילנד!

lala182

New member
תודה רבה... כמה זמן כדאי

להקציב לכל איזור? ובהנחה שאני רוצה לקפוץ ללאוס כמה זמן אני צריכה לקחת בחשבון?

הי להלה

תראי, אין לי כל כך מושג, לצערי לא הייתי בלאוס או ויאטנם. חברים שלי היו שם שבוע-שבועיים אבל שוב, זה משהו שתלוי בך. נראה לי שלושה שבועות מתוך חודש וחצי להקדיש למדינה אחרת זה סבבה, אבל אולי את תרצי יותר או פחות... לגבי תאילנד, אם זאת פעם ראשונה שלך שם ,הייתי לוקחת שבוע לצפון,כמה ימים בבנקוק ,שבועיים שלושה לאיים ואת כל השאר מנצלת למדינה אחרת.

sitvaniyot

New member
הי להלה

תיאילנד לא מספיק מענינת כדי לשהות בה זמן ממושך. זה אם את חובבת אנשים ותרבויות. בכל אופן אין מצב שבו תהיי בבנקוק רק בסוף הטיול. דבר ראשון את נוחתת בה. דבר שני, בין צפון והאיים עוברים בבנקוק. ז"א תהיי בה 3 פעמים. כמה זמן להישאר בה כל פעם זה דבר אחר. לדעתי, 3-4 ימים מספיקים. העיר מפויחת ומבולגנת וממש לא היתה לטעמי. אגב, כמה זמן את חושבת שאת מסוגלת לעשות בטן גב באיים? לויטנאם צריך חודש ואפילו יותר לטיול הגון והיא המענינת ביותר מתוך ארצות דרום מזרח אסיה. כל מה שבתיאילנד הוא אטרקציה לתיירים, בוייטנאם רואים על אמת. למשל בתיאילנד יש ספארי פילים, ופילים מאולפים שמשחקים כדורגל. בוייטנאם תוכלי לראות פילים עובדים. בתיאילנד יש שוק צף שהוא תיירותי, בוייטנאם תראי כמה כאלה וכולם פעילים ומשרתים את האוכלוסיה המקומית. וכן הלאה. השאלה היא מה בעצם את רוצה לראות? מה מעניין אותך? תרבויות, נופים, או בטן גב. אם תעני על זה, נוכל לעזור לך.

lala182

New member
כרגע בחיים שלי

בא לי לנוח... אני אחרי תקופה מאוד מאומצת שקרעתי בה את התחת, לפני לימודים ובגדול אני נוסעת לתאילנד גם בשביל לראות מקומות יפים אבל בעיקר בשביל לנוח... יכול להיות שאת צודקים ובתאילנד אין הרבה דברים שיש במקומות אחרים אבל אף אחד לא אמר שסיימתי את חלק הטיולים שבחיי אני מניחה שאפשר לעשות טיולים גם בחופשות סמסטר...
וזו ההחלטה שלי כרגע... סיתוונית וניקלס כרגע אני לא מדברת עליכן אלא שאר החברים בשרשור - לא כל דבר/טיול מתאים לכל אחד אז אם בעיניכם תאילנד זה בזבוז של זמן בעיני וגם בעיני המון אנשים אחרים זה לא וזה מוזר לי שכשאני שואלת שאלה במקום לנסות לעזור אתם תוקפים, מבטלים אותה ואומרים כמה כדאי לא לסוע לשם... זה באמת לא לעניין. בכל מקרה למי שכן ניסה לעזור אז קודם כל תודה.. בגדול הכרטיס שאני מזמינה הוא ל38 יום בערך שזה בערך חמישה וחצי שבועות, חוץ מזה שאני רוצה לטייל בצפון ולנפוש בדרום אני מתכננת גם צלילות אם יש למישהו המלצות אם במסגרת הזמן הנ"ל אני אספיק לעבור גם ללאוס (הבנתי שזה יעזור גם הויזה) זה יכול להיות נחמד השאלה אם יש טעם להיות בלאוס רק שבוע בערך... תודה מראש

אם את רוצה לנוח ולצלול בתיאילנד

אז הקדישי עד 3 שבועות לאיים. שבוע לבנקוק שהוא לא חייב להיות רצוף. מבנקוק עלי לקצ'נבורי בסביבה יש מפל יפה שיהיה לך יום של טראק עצמאי, הוא בנוי מ 7 מפלים ואפשר לרחוץ בבריכות שהם יוצרים. בקצ'אנבורי שהיא לאורך נחל נמצא גם הגשר שעל הקוואי, אתר היסטורי מפורסם, יש גם מנזר שבו הנזירים מאלפים נמר ועוד הרבה אטרקציות. מרכז התיירות שבתחנה המרכזית יתן לך רשימה ותוכלי לבחור. אם תעלי צפונה לצ'אנג-מאי תוכלי לעצור בדרך לכמה שעות בלפבורי - עיר הקופים. הם מטיילים בה ברחובות. בצ'אנג מאי תוכלי לטייל בסביבה וגם בעיר, לשבט ארוכות הצוואר, לטיול פילים, וגם למפלים. בעיר בשבת וראשון יש שוק של בני שבטים, ויש גם שוק קבוע שהוא יפהפה. את צודקת, לשבוע לא הייתי נוסעת ללאוס. אבל אם הארכת הויזה היא בעיה, אז מצאנג מאי ממשיכים לצ'אנג ריי וממנה לעירת הגבול. חוצים את הגבול (עם סירה לצד השני של הנהר) וליד נקודת הגבול יש אכסניה שבה אפשר לארגן טיול לכמה ימים בסביבה הקרובה. עוד פרטים אם זה נראה לך תוכלי לבקש ממני במסר.

kogawa

New member
לא יודע איפה מצאת "תקיפה"

שאלת, ורוצים לעזור ולכוון אותך. גם בורמה, וגם מרבית לאוס מתאימים למנוחה יותר ממרבית תאילנד. יותר מעניין, והרבה יותר רגוע ונעים! לשאלה ההשוואתית עניתי במפורש - תהני בתאילנד, ותהני אולי יותר במדינות השכנות.לא ממליץ על יציאה לשבוע - לפחות לא בשביל ויזה (זול יותר ופשוט יותר לעשות ויזה לחדשיים בת"א). בשבוע תהיי בעיקר בנסיעות בלאוס, והרי את רוצה לנוח.לגבי "בעיני המון אנשים אחרים " תבדקי מה הם באמת יודעים וכמה מכירים לפני שתשכללי את תשובותיהם עם תשובות מפורום זה. שבי עוד שבוע בפאי ותהני יותר. קראי קצת על לאוס ועל מיאנמר לפני שתסגרי אופציות. לאוס דומה דומה אבל שונה.

lala182

New member
ושוב תודה לשניכם... בהחלט יש לי

הרבה מה לקרוא... מה לגבי ויזה? ואיזה ציוד אני בכל זאת צריכה (בכל זאת לא מדובר בטרקים יותר מדי... )?

ויזה..

אז ככה... את מקבלת ויזה אוטומטית בכניסה לתאילנד. האפשרויות להערכת הויזה הם: 1. אם את מבקשת ויזה בשגרירות תאילנד בארץ הויזה היא לשלושה חודשים. לא יודעת כמה זמן עד שהם נותנים ויזה- להערכתי כמה ימים. 2. משרדי ההגירה בתאילנד, תמורת 1900 באט את יכולה להאריך ויזה ב-10 ימים, יש משרדים בפוקט, בנקוק ומקומות נוספים. 3. לעבור למדינה אחרת: כשתגיעי לתאילנד כנסי לסוכנויות מטיילים בקוואסן (יש שם כל מטר סוכנות) ושאלי אותם, יש כל מיני דילים שלוקחים אותך באוטובוס ממוזג לקמבודיה, עוברים את הגבול וחוזרים חזרה, כל זה ביום אחד. זאת אפשרות טובה כי היא נותנת לך ויזה לעוד חודש. 4. על כל יום שאת נשארת בתאילנד ללא ויזה יש קנס של 500 באט. תהני תאילנד מדהימה, ואם יש לך כרטיס מיותר... אני פה.

הי לה לה...

אני לא אענה במקום אף אחד כמובן אבל נראה לי שמה שהחבר'ה פה התכוונו זה שפשוט תאילנד כבר לא כל כך מושכת ואטרקטיבית כמו שהיתה בעבר. האמת, גם אני לא ממש מאוהדי תאילנד אבל אם את בראש של תאילנד אז לדעתי את תמצאי הרבה מה לעשות בה, האיים יפיפיים ובצפון גם מאוד נחמד. את צודקת שלכל אחד העדפות אחרות וזכותך המלאה לרצות את תאילנד אבל האמת שלתקופה של חודש וחצי אני גם כן מציעה לך לשלב עוד מדינה קצת יותר אוטנטית מתאילנד. בכל אופן, תעשי רק מה שמתאים לך וטוב לך

sitvaniyot

New member
ושוב שלום לה לה

אתמול עניתי לך תחת הכינוי המוציא לפועל. אינך זקוקה לשום ציוד. מזג האויר חם, 30 מעלות ויותר וגם לח. זה אומר שצריך מעט בגדים שאותם אפשר לכבס בערב וללבוש בבוקר שוב, בתנאי שתקחי חדר עם מאורר במקום מזגן. זה גם זול יותר. את הציוד לצלילה אפשר לשכור במקום. ובטרקים, צריך הרבה מים. מה שאני הצעתי זה טיולים של יום. כובע כמובן חובה ושכמיה לגשם תקני בפרוטות במקום. בצפון את יכולה להתקל במקומות שלא מקובל שנשים תלכנה בהם במכנסיים קצרים. גם זה פתיר. קונים בשוק שראוול או חצאית ג"כ בפרוטות. אם תחליטי על חצאית, קני כזו שיש לה שרוכים לקשירה סביב המותניים. בקשר לביקורת ששמעת אל תעלבי, נכנסת לפורום של תרמילאים ואת מחפשת נופש, כך שהתגובות היו כפי שהיו.

למעלה