תאילנד

Dexter3

New member
תאילנד

שלום לכולם, כפי שנאמר נראה שהנושא "חדש" כאן, אבל מדפדופי (הלא רבים) לא ממש מצאתי את מבוקשי, אז... אני טס עם חבר לתאילנד בתחילת ספטמבר וחוזרים בסוף אוקטובר. הייתי מעוניין לקרא על טרקים, רפטיג, טיפוס-הרים וכד"מ... וכל זה מנקודת מבט של מטייל - חוויות, אירועים... (פחות מעניין לקרא ששטחה של תאילנד הוא... ושיש לה נוף מדהים - את זה פחות או יותר הבנתי). תודה רבה - דקסטר.

maz

New member
טרקים בתאילנד ../images/Emo35.gif

אם מה שאתם מחפשים זה טרקים, רפטינג וטיולים אתגרים אחרים - תאילנד היא לא ממש היעד הכי מתאים לזה. בעיקרון אפשר לחלק את הטיול בתאילנד לשלושה חלקים: האיים בדרום שזה בעיקר סטלבט ו/או ספורט ימי ו/או מסיבות מרכז המדינה - בנקוק והסביבה, בעיקר תרבות, קניות וגם אפשרות לטיולים רגליים צפון - שם אפשר לעשות טרקים, טיולי ג'יפים, רכיבה על פילים וכו'. אם אתה ממש רוצה לקרוא על כל האפשרויות - תפתח ספר טיולים. הדברים הכי נפוצים זה מה שהזכרתי. מבחינת נופים - יפה ונחמד, אבל לא מדהים. בטח לא מדהים כמו נפאל שהיא יעד הרבה יותר מתאים למה שאתה מחפש, וזו גם עונה מתאימה. לטיול של חודשיים - חודש נפאל וחודש תאילנד נשמע לי לא רע. עדיף לדעתי על חודשיים בתאילנד.

nuki d

New member
תכנס לאתרים הבאים:

פורום המזרח הרחוק בתפוז (דפדף קצת אחורה, יש המון מידע) אתר למטייל (גם שם יש פורום מזרח רחוק) ואתר לבי במזרח. זהו, מקווה שעזרתי ושתמצא את כל המידע שאתה מחפש. טיול נעים.

Dexter3

New member
תודה רבה ו...

מצטער שלא הסברתי את עצמי טוב, אבל זה בדיוק מה שאנחנו מתכוננים לעשות - להתחיל בנאפל ואז לרדת לאיים. כך שרציתי לתכנן את הטרקים שנעשה פחות או יותר כי זו תקופה קצרה ואין לנו זמן לעיקובים לתכנונים. אז תודה רבה על התגובות, ואם בכל זאת יש למישהו יש רעיונות לדברים מענינים אז...

maz

New member
טרקים בנפאל

בנפאל אפשר לצאת לטרקים מקטמנדו או מפוקרה (ובטח תהיו בשני הערים). מקטמנדו אפשר לצאת לאגמים הקפואים או למחנה הבסיס של ההימליה (יש כמובן עוד טרקים, אבל אלה הנפוצים ביותר). את שניהם לא עשיתי (עדיין) מחוסר זמן, אבל ראיתי תמונות של אחרים וזה נראה שווה ביותר. מפוקרה - 2-3 שבועות מסביב לרכס האנפורנה (Around Anapurna) או לחילופין בשבוע רק החלק הסופי של הטרק הזה (גו'מסום) ו/או עליה ל poon hill לתצפית נוף מרשימה. אפשר גם לשלב את ה ABC (Anapurna Base Camp בעמק קטמנדו יש אפשרות לטיולי יום-יומיים רבים מאד. אני מאד אהבתי את המסלול שעובר בכפר Dhulikel. אני ממש ממליצה לך ללכת להרצאה בלמטייל או מסלול או חנות אחרת וגם לקרוא טוב את הפרקים של "מחוץ למסלול השחוק" בלונלי פלנט. זה לא שתגיע למקום בו לא דרכה רגל אדם לבן, אבל תראה מקומות קצת פחות מתוירים. לראפטינג אפשר לצאת גם מפוקרה וגם מקטמנדו. אפשר גם לשלב את פארק צ'יטוואן בסיום הרפטינג. (כלומר לסיים את הרפטינג ליד מקום ממנו ניתן לסוע לפארק). זו מדינה מדהימה ונורא פשוט לטייל בה. תיהנו!

Dexter3

New member
תודה ו...

מצטער על הבורות אבל, "מחוץ למסלול השחוק" ???

maz

New member
תפתח את הספר של לונלי פלנט

על כל איזור יש להם את המסלולים והאתרים ש"חייבים" להיות בהם, וגם פרק על המקומות הקצת פחות מתוירים שבעברית הוא נקרא "מחוץ למסלול השחוק" ובאנגלית off the beaten trek. אתה יכול להסתכל גם באתר שלהם. זה מחולק פחות או יותר באותו אופן כמו בספר.

sela v

New member
אתה צריך מידע על נפאל

או רק על תאילנד? מכיוון שבנפאל הייתי, ואוכל לעזור לך.

sela v

New member
נפאל

אחרי הטיול שלי בנפאל רשמתי באתר שלי לגבי הטיול, בשפה האנגלית אז אתה מוזמן לקרא את זה, ולשאול אם יש לך עוד שאלות. ואני מצרף קישור לשני טרקים, הראשון טרק סובב אנפורנה, והשני טרק הבייס קמפ של האוורסט.

למעלה