תאילנד:)

mikibuiu8

New member
תאילנד:)

אהלן לכולם, אני טס לתאילנד עם חבר במרץ - פעם ראשונה לבד בחול המון שאלות :) - עם כמה כסף מזומן לטוס ? 300$ ? 400$? - הכספות במלון - בטוחות או לא? - כדאי להוציא ויזה מהבנק? טרבל צ'ק? או להוציא ויזה של הדואר?? - המסלול רגיל כמו כולם מתחילים מהצפון -צאנג מאי ויורדים לאיים ובסוף בנקוק השאלה היא האם כדאי כשנוחתים להמשיך ישר עם טיסה לצפון או להגיע לקוואסן ולהכנס לקשר הישראלי כמו כולם, אנחנו נוסעים לחודש ומבחינתי זה מעט זמן והייתי רוצה לנצל אותו אני מניח שזה חבל לבזבז לילה בבנקוק. הבעיה היא כשמגיעים לצפון איך אני בוחר מסלול...אם זה טיול ג'יפים ראפטינג וכדומה...למי הולכים כשמגיעים לצפון. והייתי רוצה לדעת איזה טיולים ממולצים בצפון שהם לא קלים/קשים מידי...ובלי יותר מידי ישראלים. - אם מישהו מבין במצלמות? כדאי לקנות בארץ? בבנקוק? חסינה במים או לא? תודה רבה למי שעונה

sani48

New member
לגבי השאלה

של איך להיתנייד עם הכסף,עם טרבל צק אין לי נסיון,לדעתי זה מסורבל ולא נוח,וגם קראתי לא מזמן בכמה פורומים על אנשים שגנבו להם את הטרבל(ואני מדבר על סכומים גדולים),והם לא קיבלו שקל בחזרה,למרות שהם שמרו על כל הכללים שאמרו להם(זה לפחות מה שהם טענו),כך שאתה יכול לקחת 600-700 דולר במזומן והשאר בכרטיס אשראי,או שאופציה יותר טובה בעיני(זה מה שאני תמיד עשיתי),זה לקחת רק מזומן,ואיך שאתה מגיע לתאילנד תפתח חשבון בנק שם,הם מביאים לך כרטיס(ATM) שאתה יכול להוציא איתו כסף בכל מקום שתיהיה,כמו כן אני במקומך הייתי טס ישר לצפון,אין לך צורך ללכת לקשר הישראלי בשביל זה(שלדעתי גם ככה לא מבינים הרבה,וישלחו אותך לטיולים שיש בהם רק ישראלים),מציע לך לפנות לגל מצאנג מאי,אחלה בן אדם שגם נימצא איתנו בפורום,תיתעץ איתו במייל לגבי הטיולים - [email protected]

sailor

New member
אם כבר פותחים חשבון בנק שם

אפשר להביא את הכסף בהמחאות נוסעים. בשורה התחתונה יהיו לך יותר בהטים לכל שקל ומדובר בהמרה אחת של כל ההמחאות. לתקופה ארוכה יותר (ולסכום גדול יותר) כדאי לבצע העברה בנקאית מהארץ שעולה הרבה פחות והיא ישירות בבהט.

prizman

New member
העברה בנקאית היא לא ישירות לבאט

למרות שבפועל מקבלים באט ליד. הבנק בישראל ממיר קודם לדולרים ואח"כ לבאט כך שיש עמלת המרה כפולה. לא נראה גם לי רעיון טוב לפתוח חשבון לחודש במיוחד שלא כל סניף בנק מוכן לעשות את זה. זה עשוי להיות סיפור של כמה ימים למצוא סניף שיסכים.

sailor

New member
אתה יכול לקנות בהט ישירות ולא דרך דולר

מותנה בהיצע בשוק המטבעות בעולם בזמן ההעברה. מראש כתבתי שלא כדאי להתעסק עם חשבון לפחות מ-3 חדשים. היי, חזרת?

prizman

New member
התייחסתי להעברה בנקאית רגילה

מחשבון שיקלי בישראל לחשבון עו"ש בתאילנד, לא לאפשרויות האחרות. אני לא יודע אם אפילו בטיול חד פעמי ל 3 חודשים כדאי להכנס לפרוצדורה של פתיחת חשבון. לי לקח שנה בערך עד שעשיתי את זה כאשר הקטליזטור היה שהתחילו לגבות 150 באט עמלה על כל משיכה בכרטיס זר. עד לפני 4 שנים העמלה נעה בין 0 ל20 באט למשיכה. חזרתי הלילה.אייר אסיה המריאו באיחור אופנתי של שעה וחצי כך כך שב 22:30 בערך כבר הייתי בבית.

sailor

New member
העברה בנקאית רגילה

דרך מערכת סויפט, יכולה להתבצע בכל מטבע שהוא, כשיש היצע מספיק בשוק הכספים הבינלאומי. רק צריך לדעת, לברר כמה זה עולה (במטבעות שהם ואלוטה, כולל שקל, העמלה קבועה) ולדרוש מהבנקאי לבצע בשיטה זו. אם יש בעיה בסניף שלך, ברר בתאילנד כמה תעלה לך המרה של שקלים המועברים אלקטרונית, יתכן מאד שזה כדאי.

prizman

New member
אבדוק את הנושא, תודה.

עקרונית בתאילנד לא מתעסקים בש"ח ובישראל לא בבאט אבל אנסה לבדוק את האפשרות. עקרונית ממה שראיתי על העברה פעם בשלושה חודשים אני משלם עמלות של כ 30$ לתקופה הזו שזה אומר כ 10$ לחודש עמלות, סכום שהייתי שמח לחסוך אם זה לא יהיה כרוך בהרבה התעסקות.

למעלה