תאילנד-נפאל

scully5

New member
תאילנד-נפאל

שלום לכולם! אני מתכננת טיול לתאילנד נאפל לבערך חודשיים סה"כ ורציתי להתייעץ איתכם ולשאול כמה שאלות: 1.בגלל שיש לי מגבלות של זמן ועיתוי אני כנראה אסע מאמצע אוגוסט עד אוקטובר. שמעתי שאלו לא חודשים טובין להיות במקומות האלה בגלל המונסונים, מאחרים שמעתי שזה לא ממש מפריע כי פעם ביום יש גשם לשעתיים ולא יותר מזה ובגדול הטמפרטורה כמו אצלינו בקיץ. רציתי לדעת עד כמה זה נכון... 2. מישהו יכול לתת לי הערכה של כמה כסף ליום (בשקלים) צריך כדי להתקיים במדינות האלה (כולל לינה במקום טוב לא מפואר, אוכל ממוצע, קצת בזבוזים כניסה למקומות וכו') אין לי שמץ... 3. כמה זמן מראש צריך להסדיר אישורי כניסה למדינות הללו וכמה זמן לפני צריך לעשות חיסונים 4. אם היעד המרכזי שלי הוא תאילנד באיזה מדינות\מקומות שגובלים עימה הייתם מציעים לי לטייל זהו לבנתיים (בטח יצוצו עוד כמה בהמשך) אשמח אם תוכלו לסייע לי. תודה מראש...

muga

New member
כמה תשובות

1. מבחינת תקופות - בתאילנד זו אכן תקופת מונסונים, אך זה לא דבר שמונע טיול. בנפאל - עדיף להגיע מאמצע ספטמבר ולא לפני. מזג האוויר לפני לא תמיד מאפשר יציאה לטרקים. 2. הערכה כספית ממוצעת לחודש ברמת תרמילאי - תאילנד - 700$ ומעלה נפאל - 500$ 3. אין צורך באישורי כניסה - לתאילנד מקבלים ויזה חינם אוט' בכניסה ל30 יו0 (אם את מתכוונת לשהות יותר זמן רצוף בתאילנד, אפשר להוציא ויזה לחודשיים דרך השגרירות בארץ = 120 ש"ח) לנפאל - מקבלים ויזה ל60 יום בכניסה, תמורת 30$ + 2 תמונות פספורט. חיסונים - בערך חודש לפני הנסיעה. 4. אם את טסה רק לחודשיים - תאילנד ונפאל זה די והותר. בגדול - כל המדינות סביב תאילנד מומלצות לביקור ומעניינות - קמבודיה (לפחות שבוע), ויאטנם (לפחות שבועיים), בורמה (לפחות שבועיים), לאוס (לפחות שבוע) טיול נעים

scully5

New member
אז רגע -

אם יש לי חודשיים, ואני רוצה להספיק את תאילנד נפאל ולאוס, איך הכי כדאי לתכנן את זה מבחינת טיסות ומעברי גבול? אם אני מתחילה את הטיול באמצע אוגוסט, ואמרתם שלא כדאי להיכנס לנפאל לפני אמצע ספטמבר אז כדאי להתחיל מתאילנד נכון? לעשות חודש בתאילנד עד לצפון, מהצפון לנפאל שבועיים וללאוס שבועיים או להפך? אני לא מכירה את הגבולות ומאיפה מגיעים לאיפה... בכמה אגב מסתכמות כל הטיסות פנים ביניהן? יש לי תקציב של 10-15 אלף שקל לכל הטיול, נשמע הגיוני? שוב תודה..

muga

New member
אז ככה

דבר ראשון - אני ממליצה להקציב לנפאל לפחות 3 שבועות (עדיף חודש) - בעיקר אם את רוצה לעשות טראק.. מבחינת תכנון - נראה לי טוב שתעשי ככה - נחיתה בתאילנד - טיול 3 שבועות - מעבר יבשתי ללאוס (מצפון תאילנד) - טיול שבועיים - חזרה לבנקוק - טיסה לנפאל (350$ הלוך חזור) - טיול 3 שבועות - חזרה לבנקוק - הביתה. 10-15 אלף ש"ח כולל הטיסה הלוך-חזור הביתה? זה יספיק. אבל יותר לכיוון ה15 אלף ש"ח.

scully5

New member
ממממ....

נשמע מסובך, בעיקר החלק של חזרה לבנקוק אחרי לאוס ורק אז יציאה לנאפל. אם הייתי עושה חודש תאילנד וחודש ני זילנד הייתי מצליחה לשמור על סכום של 15 אלף? את יודעת אולי כמה עולה טיסה מתאילנד לני זילנד וכמה עולה שם בערך חודש מחיה ברמה בנונית? תודה :)

muga

New member
צר לי

עדיין לא הייתי בניו זילנד (בקרוב..). ולכן, אין לי מושג מה רמת המחייה שם. אבל, אני בטוחה שהיא יותר גבוהה מנפאל או לאוס..

למעלה