בוודאי! מלונות מומלצים בתאילנד...
אז ככה.. בקוסמוי בהחלט מומלץ לישון בחוף צ'אוונג (זה החוף עם הכי הרבה פעילות, ובמקומות אחרים ממש מבודד ולא כיף, וגם קשה להתנייד ולהגיע כל יום לצ'אוונג). אנחנו ישנו במלון ממש נהדר שקראו לו First Bungalow Beach Resort, שהיה ממש חמוד, אבל הבעיה היחידה איתו הייתה שהוא היה ממש בסוף של רצועת החוף, וזה דרש קצת הליכה אם רצינו להגיע למרכז רצועת החוף (איפה שיש יותר דברים לעשות, בערב למשל). בקיצור, אפשר למצוא יותר טוב במקרה הזה.
בריילי ביץ' ישנו במלון מדהים (!) שקראו לו Sunrise Tropical Resort. ההמלצה שלי פה היא בהחלט לישון בצד המזרחי ולא במערבי, מוזיל את המחירים בצורה משמעותית, והמלון הזה שאנחנו ישנו בו הוא בדיוק דקה הליכה מהחוף המערבי והיותר יפה ואין צורך לשלם יותר כסף. כמו שאמרתי, יומיים פה מספיקים לגמרי (הגענו בשישי בבוקר, עזבנו בראשון בבוקר ואין צורך ביותר מזה!).
בקופיפי ישנו ב-Phi Phi Banyan Villa Hotel. היה מעולה!! ממוקם במיקום מעולה, ולדעתי עולה בהרבה רמות על מלונות אחרים שהיו באי. אפילו איך שהגענו למלון ואחרי סיבוב קצר באי מיד הבנו שאנחנו רוצים להאריך את השהות ולא הייתה שום בעיה, עשינו את זה דרך המלון והם היו חמודים וכמובן השאירו אותנו באותו החדר
בבנגקוק אני ממליצה חד וחלק לישון בחלק החדש של העיר, ולא בחלק הישן (כלומר, לא באזור הקוואסן), בייחוד אם מחליטים שעושים רק 3 ימים בעיר ורוצים להקדיש חלק מהזמן לשופינג. אם אתם ממש בקטע תרבותי (אנחנו פשוט עשינו את זה בתחילת הטיול, כלומר, יצאנו משדה התעופה, נסענו לעיר ועשינו יום טיול בחלק העתיק של העיר, היינו בארמון המלך וכל הדברים האלו, אבל מכיוון שיש לכם פחות זמן אני חושבת שאפשר לוותר), אז אתם יכולים לקחת מונית מאיפה שתישנו באזור החדש לאזור הישן ולעשות חצי יום-יום באזור העתיק. מה גם שכשאנחנו היינו בסוף הטיול שוב בבנגקוק לא היה ניתן להתקרב לשם בגלל ההצפות (נסענו לצ'יינה טאון יום אחד ולא היה אפשר להסתובב).
לגבי המלון, אנחנו ישנו במלון שנקרא Privacy Suits שהיה מעולה! קטן, חמוד, חדר מפנק וארוחת בוקר חמודה, ממש קרוב לרכבת העילית שיש בחלק החדש שהיא מאוד נוחה (מביאה אתכם ל-MBK, ל-Fashion Mall ולכל מה שצריך להגיע אליו, אפילו לשוק סוף השבוע המומלץ בחום) והם אפילו לוקחים אותך בטוקטוק לרכבת אם רוצים (אנחנו השתמשנו בשירות הזה שלהם שהוא כמובן בחינם). האזור שהמלון נמצא בו נקרא סוקומוויט.
המלצה אחת חשובה בבנגקוק שאני לא יכולה לוותר עליה היא המסעדה "כרובים וקונדומים" (כן כן, מה שאת שומעת). אוכל מעולה!! נמצא ממש קרוב למלון שישנו בו בבנגקוק..
לגבי הזמנת המלונות - אני ממליצה על האתר Agoda, שהוא מעולה להזמנת מלונות. תעשו תקציב ותחליטו כמה אתם מוכנים להשקיע במלונות, ותזמינו מהארץ מה שאתם יכולים. חוסך הרבה כאב ראש כשמגיעים לשם. במקביל אפשר לראות כל מלון ב-Trip Advisor, שם אפשר לראות מה הדירוג של המלון, לראות המלצות של אנשים (מאוד חשוב) ותמונות של החדר שצולמו ע"י האנשים שהיו שם (גם מאוד חשוב!).
מקווה שעזרתי!