תאילנד ללא גלוטן

תאילנד ללא גלוטן

קראתי כבר את כל מה שנכתב על תאילנד בעבר, ויש לי עוד כמה שאלות... האם יש פה מישהו שביקר בתאילנד על צליאק??

net the jet

New member
כן, אני כתבתי פה כמה פעמים. קלי

קלות. אני צמחונית אבל בכל זאת אכלתי יופי, בעיקר אורז\ירקות בכל מיני צורות, גם אגרולס ( דפי אורז ) הרוטב שהם משתמשים במקום סויה הוא oyster sauce ללא חיטה\גלוטן. שבועיים+ הרגשתי נפלא, ואפילו לא כאב בטן קנטנן.

אז עוד כמה שאלות ../images/Emo13.gif

אני מניחה שלקחת כמה טיולים מאורגנים... שכוללים גם אוכל. האם גם בהם אין בעיה להסתדר או שבאת מוכנה עם אוכל? האם ה oyster sauce לא מכיל גלוטן ככלל? האם לא משתמשים בכלל ברוטב סויה? בכל הפורומים כולם (פרט אליך
) ציינו שהם פשוט ביקשו אוכל בלי רטבים באופן קבוע...

צליאק בתאילנד-

טוב, הם כמובן לא שמעו את המונח צליאק, אבל מאחר וכל דבר (כמעט כמעט) עשוי שם מאורז- בין אם אלו האטריות או האגרול ועוד אז החשש קטן יותר. אני חזרתי משם לא מזמן, הסתדרתי שם חודש מצויין, היה קצת קשה להתנזר ממאפים ושאר דברים טעימים נ"ג אחרי שהתרגלתי לאוסטרליה-גן עדן-לצליאקים אבל- גם אני לא סבלתי משום תופעות שם. בקשר לטיולים מאורגנים, לקחנו שניים כאלה ובשניהם הארוחות היו כלולות, יש מבחר די גדול (זה בופה רוב הזמן) שמורכב מסלטים, אטריות אורז, אורז וירקות מבושלים/מוקפצים וכו'. חוץ מזה, כשמטיילים בחוץ וקונים אוכל ברחוב חשוב מאוד מאוד לשים לב שנקי כי היגיינה זה ממש לא הצד החזק של החברים..
אם יש לך עוד שאלות או אם תצטרכי המלצות על מקומות ושאר ירקות- תכתבי לי מסר, אשמח לעזור. תהני!

net the jet

New member
לא לקחתי טיולים מאורגנים מלבד איזה

שיט עם צלילות, אבל גם שם הארוחה תאילנדית אז תמיד יש אורז וירקות. גם אני בהתחלה ביקשתי ללא רוטב אבל המדריך שלקחנו ( בצפון ) שדיבר אנגלית מצוינת הבין במה מדובר ואמר לי שאין שם שום חיטה וכ"ו ברטוב, ובאמת הרגשתי מצוין. חייבת לצין שהפסקתי לאכול אוכל סיני שנים לפני שגילו אצלי סופית את הצליאק והסיבה היתה שבגללל הסויה ( עם החיטה שיש פה ) סבלתי תמיד אחרי האוכל מכאבי בטן נוראיים.

תודה על כל העזרה..

אולי אפילו אביא איתי מהבית בקבוק סויה קטן (ונ"ג) ופשוט אשפוך על מה שצריך... עד שימאס לי :) שאלה אחרונה: האם פשוט אין שם אגרולים, אטריות וכו' עם קמח? יש לכן מושג איך אומרים בתאית אורז, חיטה ???

net the jet

New member
בוודאות יש שם פסטה רגילה, אבל

זו כתובה בתפריט כפסטה. יש גם לחמים בחנויות, ומסעדות של תיירים, אבל אטריות אורז במאכלים התאילנדים הן ללא גלוטן כמובן, האגרולס איפה שאני אכלתי היה מאורז ( שאלתי ) פשוט חיטה לא מגדלים שם ואני מתארת לעצמי שחיטה ומוצריה ומוצרי הלוואי שלה הגיעו עם שאר הדברים מהעולם המערבי, אבל באוכל המסורתי היא ממש לא נמצאית. אני לקחתי איתי פריכיות תירס לארוחות הבוקר ( דרך אגב אם את אוהבת פירות אז בכל ארוחה מוגשים שם פירות נפלאים! ) לקחתי גם קצת שקדים , במבה וחטיף תפוח שיהיה לי מה לנשנש בין לבין, בעיקר לא להרגיש מקופחת שהמשפחה זוללת גלידות וכל מיני חטיפים שלי אסור.

ליאורט1

New member
לא רוצה להרוס את הכיף

אבל לא הייתי אוכל אגרול או רוטב סויה. א. אפשר בכיף לטייל עם הצליאק, בכל מקום תמיד יהיה מה לאכול. ב. עשיתי בתאילנד קורס בישול של כמה ימים, לפני הקורס צריך להעביר את כל הרגישויות והבקשות ובמהלך הקורס כשהכנו ספרינג רולס(כמו אגרולס) אז כולם השתמשו ב"דפי ספרינג רולס" ולי הביאו דפי טופו, עד אותו הרגע הייתי בטוח שספרינג רולס עושים רק מדפי אורז, טעות. אותו הדבר לגבי רוטב סויה, יש המון סוגי רטבים ואסור לסמוך על זה אוטומטית שכולם בלי חיטה, בקמבודיה קניתי באיזה מכולת בקבוק רוטב והשתמשתי בו. אני לא אגיד שהכל אכלתי בלי סויה אבל אני לא יודע אם זה בסדר ובכל מקרה זה לא וודאי. תהני בטיול, זה לא בעיה עם צליאק וזה לא צריך להפריע.

לא הרסת, תודה על העזרה גם לnet

ונימשונית! אני אצא לדרך נטולת שאננות, אלמד כמה מילים בתאית ואברר מה אני אוכלת... איך בא לי כבר לנסוע...

למעלה