תאחלו לי מזל טוב

yael200

New member
תאחלו לי מזל טוב

לכל היוצאים, שאני קוראת את דבריכם בשקיקה, אולם שומרת על שתיקה ברב המקרים. ובכן אני מתנדבת בהילל ומכירה כמה מכם אישית, חוגגת מחר בר מצווה לבני ואני "בהיסטריה" כללית. ולא תאמינו שלקרוא פה בפורום מרגיע אותי. אז מחר כולנו הולכים לבית כנסת , רפורמי כמובן בירושלים, אבל גם שם היו ריבים על הכיבודים השונים, עליה לתורה וכולי והפעם גם הנשים התחרו על הכיבודים. ואחר כך צהרים מורחבת לידידים ומשפחה כולל "הפקת האירוע" נאומים, מוזיקה מצגת וכו אז מה הפלא שאני רוצה שהכל יעבור בשלום ואני כבר אהיה אחרי. המצחיק מכל שהבן שלי בכלל לא מתוח, ישן טוב ודי בוטח בעצמו, או שלא מספיק אכפת לו.... אז שתהיה שבת שלום ואני אדווח לכם יעל

אחר

New member
../images/Emo49.gif

שיהיה המון המון מז"ט. תספרי לנו חויות אח"כ < אחר, שלא מבין ת´קטע של הרפורמים, אבל היה רוצה לראות פעם תפילה כזו >

yael200

New member
אתה מוזמן להגיע ולהבין בעצמך

אם היית אישה/ אמא של ילד בר מצווה היית מבין עוד יותר. תודה על הברכה יעל

אחר

New member
התכוונתי באופן עקרוני

לכל המושג הזה של יהדות רפורמית שתכליתה לא ממש ברורה לי, אבל היה מעניין אותי לראות את הטקסים שלהם. סתם הערה כללית על רפורמים בתור "טרמפ" על ההודעה שלך. לא התכוונתי לאירוע שאתם עושים שם, או בכלל למסיבות שנערכות בלווי של טקסים רפורמים וכו´. זה בודאי חלק חשוב מההווי והצביון של האירוע כמו שלכל אירוע יש את הצביון והיחוד שלו. מצטער אם הובנתי לא נכון. שוב מזל טוב

אני חושב שאת לא שייכת לפורום הזה

כי מה זה רפורמים הם גם מאמינים בכל מיני דברים וטכסים טפשיים בעיני משתתפי הפורום הזה אני חושב שאת צריכה לבקש את המזל טוב מפורום יהדות מתקדמת פשוט טעית בכתובת.

B a m b i

New member
את באמת מאמינה במסר הרפורמי ???

כלומר, את באמת חושבת שמה שהם מציגים זה היהדות, או שאת עושה את זה שם כי זו רק אכסניה נוחה לעשות בה את הטקס ? <במבי רוצה להחכים>

yael200

New member
התשובה הקצרה היא שמכיוון שאני

רוצה שבני יעבור את הטקס , אני מעדיפה לעשות זאת במקום שבו אני רצויה ןלא רק אמצעי... התשובה הארוכה הרבה יותר מסובכת ואני מוכנה לדון עליה אחרי הכל. ותודה רבה לך על הברכה, אני כרגע זקוקה לה במיוחד. יעל

../images/Emo49.gif ונכון מאוד

למרות שהדת הרפורמית שגויה כמו שאר הדתות, אני מבין שהרבה יותר נעים לקיים טקס בעל זיקה למסורת היהודית, שהיא במקרה המסורת שלנו, במקום שבה הדברים נעשים לא מתוך כפיה ונוקשות מאובנת. אני מאחל לכם המון אושר וטקס מהנה ומוצלח. >אתאיסט גם סקרן לגבי טקס רפורמי...<

דעה שונה לגבי הרפורמים

התנועה הרפורמית איננה דת אחידה, וישנם הבדלים רבים בין הקהילות השונות וכמובן בין התקופות השונים. אבל ככלל, הרפורמה נולדה ויונקת ממחשבת ההשכלה ומן הגישה הביקורתית לחקר הדת, והתפישה המרכזית בה רואה ביהדות לא תורה שניתנה ע"י האל, אלא את תמצית התרבות והמוסר היהודי, כפי שנוצר במרוצת השנים. זו דת אנושית ולא אלוהית, וניתן להתאים אותה לרוח הזמן ולשנות אותה על פי שיקול דעת אנושי. למה בעצם יש צורך היום בכל הטקסיות הזאת - ובפרט כאן בארץ כשהצורך בזהות ובקהילתיות יהודית איננו כה דוחק כמו בחו"ל - זאת כבר שאלה אחרת. מכל מקום מדובר כאן הרבה יותר בתרבות ובהוואי יהודי מאשר בדת, כך שלא ניתן לומר לגביה לא שהיא נכונה ולא שהיא שגויה - זו פשוט דרך לשמר את המסורת וההוואי היהודי, למי שרוצה בכך, בלי לוותר על הערכים הליברליים המודרניים ועל התבונה.

רינהא

New member
מזל טוב../images/Emo141.gif../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif

ליעל שיהיה במזל טוב, תזכירי לבן שלך שמחר זו הפעם האחרונה שהחגיגה היא רק בשבילו next time תהיה לו שותפה ואת תהפכי לחותנת...... איזה תפקיד קשה. אז בינתיים תהני ממנו, כל עוד הוא בבית- שרק יהיה כף איתו וגם עם אחותו ואני בטוחה שמחר תהיי במיטבך- האמא הכי טובה בעולם!!!!

תנאית

New member
יעל! המון המון מזל טוב

שיהיה בהצלחה, ובאמת- רק טוב מעריכה- מיכל

למה רפורמי?

לפני 4 חודשים חגג בני הצעיר בר מצוה בבית הכנסת הרפורמי בת"א. אני אישית הייתי שמח לוותר על כל הטכס הזה, גם אם הברכות קצת מעודכנות ואומרים "ה´ יברך את עמו בשלום ואת כל בני האדם" . מבחינתי כל תפילה היא חסרת משמעות ולא משנה אם מדובר בדת השינטו, הבודהיזם, הנצרות, האיסלאם או עובדי אלילים. אבל, הבן שלי רצה בר מצוה כמו כולם. הודעתי לא שכמו כל יהודי גם לי יש בית כנסת שאני לא נכנס אליו וזהו בית הכנסת האורטודוכסי. הרבה יותר נחמד לעשות זאת במקום ליברלי בו גברים ונשים יושבים יחד . בזמן התפילה, הרגשתי די מטופש. כמובן שכאשר הבן שלי עלה לתורה שכחתי מהכל ורק נהניתי מהמוזיקליות הרבה שלו ומהמחמאות שקיבל מכל המתפללים. באשר לתוכן, זה באמת היה מגוחך. תארו לכם שהיבן הצמחוני שלי היה צריך לקרוא פרשה בה מפורטות דרכי הזבח בבית המקדש. מה בכל זאת לקחתי מכל זה? בברכה שקראתי לו הצגתי לפניו את דרך החיים שאני מצפה ממנו בכל הקשור למעורבות ,אכפתיות ורדיפת צדק. הבאתי לו מקורות שונים מהתנ"ך לתפישה זו יחד עם דוגמאות של 200 השנים האחרונות בעולם כולו של אנשים שהפכו את העולם למקום טוב יותר לחיות בו. האם בשביל זה צריך היה לעלות לתורה? מבחינתי , ממש לא.אבל, מה לעשות בחיים עושים כל מיני פשרות.

yael200

New member
בני, דברת ממש מגרוני, גם לי כמוך

קשה עם כל התפילות לאלוהים, אבל אחרי הדרשה של הרב הדברים מקבלים משמעות אחרת בכל זאת. הוא אפילו מצא בפרשת השבוע "נשמע ונעשה" ןלא ההפך מה שמאד מצא חן בעיני.... בכל אופן מבחינתי ומשפחתי זהו טקס בתהליך הגדילה של כל ילד ישראלי/יהודי ועל כן החלטנו שהרפורמים הכי קרובים לנו בדעותינו. ובכל זאת הכל עבר בשלום וכמובן כמו בני התמוגגנו אנו ההורים, ומי צריך יותר... קיץ נעים לכולם יעל

למעלה