תאחלו לי בהצלחה....

XnirX

New member
תאחלו לי בהצלחה....

היום סימולציה ראשונה מלאה מתוך תשע [שמונה פרקים] בכיתה ... 9 בבוקר המדריכה טוענת שהרמה שלה היא גבוהה מאוד והיא לא משקפת מבחן פסיכומטרי אמיתי ומבחינתה אפשר לזרוק אותה לפח.. היא מעין אימון בבחינה אמיתית ראשונה עבורנו , בכל אופן יש קצת לחץ אתם יודעים..........

XnirX

New member
טוב אני אאחל לעצמי...

לא נראה לי שמישהו ער עכשיו כדי לאחל לי

sivan83

New member
חזרתי עכשיו מהבחינה הזאת...

אני במקרה עושה גם כן ביואל גבע,ובמקרה גם אנחנו עשינו היום את סימולציה א' ... בא לי למות ...
היה ממש ממש ממש קשה.... ועוד היב לי 2 פרקי אנגלית ברצף... רחמנות
עכשיו אני צריכה לשבת ולתור את הכל מהתחלה ולראות את כל הטעויות הדפוקות שלי.... עדכון יגיע יותר מאוחר.... נקווה לטוב תמיד הסימולציה הראשונה מגעילה בטירוף?!

gabimaor

New member
לא לקחת קשה

את הסימולציה הראשונה. גם כי מדובר במבחן מלא ראשון שאתם עושים,ולא פחות חשוב יש נטייה למכונים לתת סימולציה 1 מאוד קשה.זה גם משרת אינטרסים שיווקיים וגם מדרבן ללמוד.

XnirX

New member
היו לי שם המון טעויות.. יחסית..

על פי שקלול הציון יצא זוועתי ... 650 [בהנחה שהשניים האחרונים היו פיילוטים], המזל שלי הוא שאני טוב בכמותי אף על פי שהיו לי שם כמה טעויות טיפשיות.., אבל אנגלית היה קשה בטירוף ובמילולית האנלוגיות היו מטורפות.. מהפרק השישי כבר ראיתי שחור בעינים .. לא נורא מחר יש את הבחינה מהאוגדן. חברה תנו טיפים...............איך לשרוד החל מהפרק השישי והכי חשוב איך שורדים שני פרקים באנגלית ברציפות ,זה לא פשוט...

gabimaor

New member
תשובה

הדרך הכי טובה לא להתרסק אחרי 6 פרקים היא לעשות הרבה בחינות.המוח מהבחינה הזו הוא כמו כל שריר שיש לכם.הוא ישתפר עם התירגול.בבחינה הראשונה באמת קשה מאוד להחזיק אבל ברביעית זה כבר יותר טוב. אצלנו,ברשת תיכון תל אביב,מתחילים בהדרגה לעשות פרק אחד,צמד או 3 פרקים (אחד מכל תחום) ואז מבחן של 6 פרקים.רק לאחר מכן מתחילים בתירגול של מבחנים מלאים ועושים לפחות עוד 8 כאשר לפחות אחד מהמבחנים נערך בתנאים של המבחן (כיסאות סטודנט,שעות הבוקר וכו'). כמו שרץ מתכונן לריצה של מרחקים ארוכים. לכן המלצתי לא להיבהל מהתוצאות של המבחן (אפילו ה-2 הראשונים).אגב,העובדה שהחזקת עד פרק 6 מאוד מעודדת כמו גם הציון הטוב. לגבי בעיית האנגלית,חשוב ליצור הפרדה של דקה בין הפרקים,כאשר בה שותים משהו,דוחפים עוד קוביית שוקולד לפה,מתמתחים ולוקחים קצת אויר.

sivan83

New member
איך חישבת את הציון?!

עברתי על כל הפרקים ופתרתי הכל מההתחלה,מצאתי טעיות מטומטמות שפשוט בא לי להרביץ לעצמי....(כמו 24 חלקי 6 זה 6 -בשאלה עם היקף המשושה בהשוואה כמותית- אני מקווה שזה רק מתוך לחץ ולא שפתאום שכחתי את לוח הכפל) אכן האנלוגיות היו קשות ... אין לי בעייה להעלות אותם לאתר, והאנגלית הייתה קשה מאוד ( למישהו שהחלק האנגלי שלה הוא הכי נמוך מבין השלושה) לקבל 2 פרקי אנגלית ברצף זה לא פשוט בסוף כתבתי לעצמי כמה הצלחתי בכל אחד מהם.... ו... נה הלאה? איך הגעת ל 650?!?

XnirX

New member
אני מקווה שתביני את ההסבר שלי

יש את השיטה שלי ואת השיטה של האוגדן , אבל לפי דעתי השיטה שלי קצת יותר פסימית מהשיטה האופטימית של האוגדן ולכן אני מעדיף לחשב על פי השיטה שלי עד כה. אז ככה : הרי כמותי ומילולי שוויום ל40% כל אחד מה שהופך כל אחד מהם ל240 נקודות בסה"כ [כל פרק 120 ] וביחד 480 , מה שמשאיר לאנגלית 120 שהם 20% [כמובן מתוך 600] . אם כך אז: 240/60 = 4 240/50 = 4.8 120/54 = 2.22 הסבר: 2 שאלונים לכל נושא [כמובן שלא כולל את הפיילוטים] ובסה"כ החישוב שלי מראה את סה"כ הנקודות לסה"כ השאלות . את התוצאות שקיבלנו נכפול במספר התשובות הנכונות לכל פרק ,נחבר נוסיף 200 והרי לנו ציון... כמובן זה ציון מאוד יבש אבל ריאלי. לדוגמא אני אדגים את זה עם התוצאות שקיבלתי אחרי מבחן האוגדן הראשון 43/50 כמו' 51/60 מיל' 43/54 אנג' 43 * 4.8 51 * 4 43 * 2.22 --------------- 206.4+ 204.0+ 95.5+ 200 [בהנחה שהם באמת מוסיפים 200 ] --------------- 705.9 מה שאומר שהאוגדן הרבה יותר קל ממה שציפיתי... אגב על פי חישובי האוגדן הציון שלי הוא.... בין 730 - 761 [אמור להיות- בערך 750 פלוס מינוס..] מה שאומר שהאוגדן הוא אופטימי בטירוף..........

sivan83

New member
הסתבכתי עם ההסבר שלך

מאיפה אתה יודע מה היו הפילוטים במבחן שעשינו?!?!? חשיבתי כמה אחוזים הצלחתי בכל אחד מהפרקים ( כולל הפיילוטים) אבל מעבר לכך אין לי שמץ של מושג איך ממשיכים היו לי 82 טעויות בכל 8 הפרקים יחד ( זה המון !!! - אנגלית הרס לי הכל) אם תרצה אוכל לשלוח לך פירוט של כל פרק ופרק בניפרד...

XnirX

New member
במבחן שעשינו בכיתה

לא ניתן לדעת אבל באוגדן , לנו המדריכה אמרה לקחת שני פרקים מאוגדן ישן יותר [8H , 9H] ולעשות אותם בתור פיילוטים במקום רנדומלי [לדוגמא פרק מספר 3 ו 7 מתוך ה8] וככה עשיתי היום . שלחי לי את התוצאות שלך ואני אחזיר לך תשובה עם הציון שלך..

shabby

New member
שיטה קצת פחות בעייתית:

לנו בכיתה אמרו לחשב ככה: קודם כל, לוקחים כל פרק, ובודקים כמה תשובות נכונות היו לנו. מחלקים את המספר הזה בסך השאלות בפרק וכופלים במאה (כדי להגיע לאחוז) אותו דבר עושים על כל הפרקים. כל השמונה.. בלי לבחור שהשניים הגרועים היו פיילוט או משהו. אחרי שעשינו את זה, מחשבים את אחוז התשובות הנכונות בכל נושא. מחברים את כל האחוזים, ומחלקים במספר הפרקים. עכשיו מציבים בנוסחא: כמותי*40+מילולי*40+אנגלית*20, ואת כל זה מחלקים במאה, מה שנותן לנו את אחוז התשובות הנכונות במבחן את האחוז הזה מציבים בנוסחא: אחוז התשובות הנכונות*190+6, מה שאמור לתת את הציון בבחינה יצא קצת מבולגן, אז אני אדגים: נאמר שהפרק הראשון היה כמותי, ובו טעינו בחמש שאלות, נציב כך: 20/25*100=80% השני גם כמותי, בו טעינו ב8 שאלות: 17/25*100=68% שלישי אנגלית, טעינו ב4 שאלות: 23/27*100=85% פרק רביעי שוב אנגלית, נאמר שטעינו ב2 שאלות: 25/27*100=92.6% (אפשר לעגל ל93% אם רוצים) פרק חמישי מילולי, טעינו ב5 שאלות: 25/30*100=83.3% פרק שישי מילולי, טעינו ב3 שאלות: 27/30*100=90% פרק שביעי כמותי, טעינו ב4 שאלות: 21/25*100=84% פרק שמיני מילולי, טעינו ב4 שאלות: 26/30*100=86.6% עכשיו עושים ממוצע לכל נושא: כמותי: (80+68+84)/3=77.3% מילולי: (83+90+87)/3=86.6% אנגלית: (85+93)/2=89% שלב הבא, ממוצע משוקלל של כל הבחינה: (77*87+40*89+40*20)/100=83.4% והשלב האחרון, חישוב ציון פסיכומטרי: 83*190+6=690 טוב בעצם עכשיו כשמסתכלים על זה זה נראה לי יותר מסובך ממה שההוא הציע... השיטה הזו פשוט נראתה לי יותר טובה כי היא משקללת את כל הפרקים במבחן, במקום לנחש ששניים הם פיילוט

XnirX

New member
אתה צודק , השיטה שלך מסובכת יותר

השיטה שלי שוב פעם ובקצרה 43/50 כמו' [שני פרקים 51/60 מיל' שהם לא 43/54 אנג' פיילוט לא מחשבים כמובן] 43 * 4.8 ----> פשוט מאוד להכפיל את המספרים האלה 51 * 4 בהתאם לסוג הפרק , לחבר להוסיף 200 43 * 2.22 וזהו..... ]

XnirX

New member
תיקון טעות

שני פרקים שהם פיילוט לא מחשבים . המספרים בהודעה הקודמת מיועדים להדגמה.

shabby

New member
הבנתי את השיטה שלך יופי

אבל היא לא ממש תופסת במבחנים שיש במרתון, כי לך תדע איזה שני פרקים הם פיילוט... לחשב בהם ציון ממוצע של כל הפרקים זה הרבה יותר הגיוני אה ו..., אני בת

inferno3

New member
דווקא ע"פ האוגדן הציון שלך הוא :

645-672 מה שאומר שהאוגדן לא כזה אופטימי בטירוף...בשביל לקבל 730 -761 אתה צריך פחות מ-11 טעויות בערך

למעלה