תאחלו לי בהצלחה

תאחלו לי בהצלחה ../images/Emo13.gif

ביום ראשון אני חוזרת לאימונים אחרי בדיוק 6 חודשים של הפסקה מאונס (פציעה-קרע בארבע ראשי ועייפות כרונית). אשמח לקבל עצות בנוגע לתחילת אימונים אחרי הפסקה כל כך ארוכה, טיפים לגביי משך זמן אימון, חלוקת מכשירים ואירובי (אליפטי), תרגילים... אני מתכוונת להגיע לאימונים לא יותר מ-3 פעמים בשבוע (אחרי שבפעם הקודמת גרתי במכון 6 ימים בשבוע למשך 4 שעות בכל פעם..
) המטרה - בעקרון, להיות בכושר כללי מעולה ולהוריד ממסת השומן שהעליתי בחצי השנה האחרונה..

הרבה הצלחה ../images/Emo45.gif

תזכירי שבשבועות הראשונים את על תקן של מתחילה, אל תצפי לניסים ונפלאות ואל תאיצי בעצמך ! תופעה ידועה בקרב מתאמנים שחוזרים אחרי הפסקה ארוכה היא התקדמות מהירה מדי, על מנת לנסות להגיע ליכולות או המשקלים לפני ההפסקה. המלצות: בצעי בכל אימון עבודה על כל קבוצות השרירים, עד 4 סטים על קבוצות שריר גדולות, ו 2-3 סטים על קבוצות שריר קטנות, אין צורך יותר. בנוסף שלבי 2 אימונים ארובים בעצימות של 60% למשך 20 דקות (בהתאם ליכולת). בצעי את התוכנית לפחות 4 שבועות. שוב בהצלחה ואל תשכחי לדווח לנו

המון תודה ../images/Emo13.gif אבל עוד שאלת הבהרה

יש הבדל באימון של "מתחילה" אם התרגילים מבוצעים עם משקולות חופשיות או תרגילים עם משקל הגוף לעומת מכשירים? ולמה אתה ממליץ דווקא על שני אימונים אירוביים בשבוע בלבד??? חשבתי שמינימום בכל מצב הוא 3.

הבדלים

הבדל בין משקולות חופשיות ומכונות הוא התאום הבין שרירי והקורדינציה. עליך לזכור שבמשקולות חופשיות ישנם שרירים נוספים שעובדים שתפקידם לייצב את הגוף/מפרק/איבר. לכן למתחילים נעדיף לתת תרגילים על מכונות בכדי לתת לגוף להתאים את עצמו לאימונים בהדרגה. לגבי אימוני אירובי הדבר כמעט זהה, עליך להכנס בהדרגה לתהליך הכושר ולתת לגוף להסתגל לכך, יכול להיות שאת מסוגלת ליותר אבל שגרת האימונים כרגע לא מוכרת לגופך ועליו להתרגל לכך בהדרגה. אל תתדאגי תוך 4-6 שבועות תוכלי לתת גז. שוב בהצלחה !

אלי ו.

New member
הרבה בהצלחה

וכמו שרמי כתב, תתחילי כמו שקיפודים עושים אהבה, לאט ובזהירות.

אכן.. חזק זה זה היה ../images/Emo6.gif

ותודה לשניכם... היום אימון ראשון והתרגשות כמו של ילדה לפני היום הראשון בכיתה א´.. איזה כייף לחזור להתאמן.. אח.. איזה כייף!!!!

למעלה