תאורת פנים

JuVeMeN

New member
תאורת פנים

שלום יש לי שניה שאלות....אני מעוניין לתכנן תאורת פנים למסעדה במסגרת פרוייקט הנדסאי. החלטתי שעוצמת התאורה בתוך המסעדה תהיה 200 לוקס ואת עוצמה זאת אני רוצה לקבל בעזרת שני סוגי נורות. כאשר אני מתבונן בקטלוג התאורה של געש אני רואה כל מיני גופי תאורה יפים וטובים למסעדה (שקועי תקרה וכו) כאשר אני בא לבחור את הנורות אני לא יודע מה כדאי (הבנתי שפלואורסנט במסעדה לא הולך כי זה לא יפה) החלטתי ללכת על לחץ גבוה או הלוגן יש לכם טיפים בשבילי בנושא הזה? עוד שאלה בנושא עוצמת האור של הנורות בנספחים: כאשר אני רואה למשל נורה מסוג הלוגן לדוגמרא ורשום לצידה עוצמה של cd 800 כלומר בקנדלות, עכשיו ברוב נספחי הקטלוג העוצמה נתונה ב-Lm כך שאין לי בעיה עם זה.....אך איך אני יכול לדעת כמה Lm נותנת הנורה אם נתוניה רשומים ב-CD?

lekner

New member
אנסה לעזור

שאלה 1 אני לא מעצב אבל בדיוק עכשיו סיימתי אספרסו בר שילבו שם במרכז התקרה גופי תאורה QR גוף מרובע שבפנים יש שתי טבעות מתכוונות ככה אפשר להזיז את הנורה לכל כיוון בעל נורות 12 וולט 50 וואט הלוגן ומסביב שמו ספוטים בקוטר 90 בערך בעלי נורות דקרוייקה 12 וולט 50 וואט על הקיר שמו האילים עדינים ממתכת נורות E27 60W מיני תשובה 2 ידוע שקדלה אחת שווה לומןאחד חלקי סטרדיאן אחד במעגל יש 4פאי סטראדיאן לכן אם פיזור שווה קדלה כפול 4פאי יתן שטף בלומן נוסחא זו מתאימה רק כאשר הפיזור שווה דבר שכמעט לא יתכן אלא אם זוהי נורה כדורית במידה ואתה בכל זאת רוצה להשתמש בגוף כזה אתה חייב להשתמש בנוסחאות של תאורת חוץ ולעשות חישוב ממוצע למרכז או להשיג את הנתון של רמת ההארה בלוקסים מקווה שעזרתי

shoulhadida

New member
מנורות הלוגן.

כאשר מתכננים מסעדה יש לקחת בחשבון שמנורות הלוגן מוסיפות חום ויש צורך להתחשב בזאת בתיכנון מיזוג האוויר. דבר נוסף צריך לדעת האם מסעדה זאת תהיה פעילה בלילה וזאת מאחר שהלוגן וספוטים הם תאורה נקודתית ולא תאורת הצפה. יש לתכנן טוב את התאורה שלא יהיו מקומות ופינות חשוכות. בכל מקרה כדאי שלכל ספוט או גוף יהיה השנאי שלו ולא שנאי גדול קבוצתי עבור מספר גופים. כל הנאמר לעיל על סמך נסיון מעשי בשטח. בגעש מלבד הפרוספקט ניתן לקבל יעוץ וכן תוכנית לביצוע. פנה אליהם דרך ספקי תאורה. חג שמח. מקווה שעזרתי. שאול עבודות חשמל ומיזוג אוויר. באזור אשדוד 0505759995

JuVeMeN

New member
תגובה

קצת התלבלבתי עם העניין של הרדיאן וכל השאר. על מנת להשתמש בנוסחאות של תאורת החוץ אני חייב את זווית הפיזור וגם באיזה דיאגרמה פולרית להשתמש ובקטלוג רשום רק את זווית הפיזור.

lekner

New member
נסה את זה

עכשיו במידה ונתנו לך את זוית הפיזור ואת הקדלות אז יש לך את הנתונים להפוך ל לומן Icad=Elum/radian 360 מעלות =4פאי רדיאן נתון פיזור 180 מעלות (סתם לדוגמא) מכאן נסיק שהזוית שלנו שווה 2פאי ראדיאן נתון 800 קדלות לכן בגוף הנתון נקבל Elumen=800*pie Elumen=800*6.28=5024 תבדוק את זה אני קצת חלוד אבל נראה לי שזה יעבוד באיזה מנורה קיבלת את הנתון אני יכול להגיד לך אם זה נכון

asher40

New member
תאורת מסעדה - תגובה

שלום רב , הארת מסעדה בצורה אפקטיבית ,מצריכה שימוש במספר סוגי גופי תאורה. 1. הארת מקררים (לרוב מגיעים המקררים עם תאורה מובנית פלורסנטית). 2. הארת מטבח - עדיף הארה ע"י פלורסנטים מוגני מיים 40*2 W בפיזור נכון. 3. חדרי שירותים - או תאורת קיר מסוג הלוגן 100 W ,או (משהו מעניין) תאורות שקועות רצפה 12V/50W ,הנדלקות ע"י גלאי תנועה. 4. היקף המסעדה - תאורות דקורטיביות יורדות תלויות 12V/50W בעלי חוט מוליך שקוף. 5. מעל בר - פס צבירה המכיל גופי תאורה מיטל החייד 150W. 6. מרכז מסעדה - שילוב גופי Q.R ,עם גופים שקועים מתכווננים מיטל הלייד 150W. 7. תאורה ממוקדת - מסוג דקרויקה 12V/50W עם זוית חדה (סוג הנורה). שילוב סוגים אלה ביצעתי במספר מסעדות ומן הסתם ,מאוד מוצלח השילוב. מקווה שעזרתי , אשר.

למעלה