תאורת יום מלאכותית

u m h

Member
מדובר ברצון להאיר בחורף קבוצת נבטים צעירים בני חודש וחצי בתאורת יום מלאכותית כדי שימשיכו להתפתח בבית, כי בחוץ הם עלולים לסבול עם רדת הטמפרטורה.

האם יש המלצה איזו נורה לרכוש ?

כמה זמן צריך להאיר ? האם התאורה צריכה להיות רצופה ?

מתי להאיר, ביום או בלילה או שזה לא חשוב ?

אני יודע שיש מלא אינפורמציה באינטרנט, אז בבקשה תשתדלו שלא סתם להפנות אותי לאתרים, אלא אם כן מדובר באתר מקצועי שלא למטרת רווח. אשמח לקבל עצות מבעלי נסיון עצמי.

תודה.

בוא נעשה רק קצת סדר ורק "בגדול". כדי להאיר, צריך לדעת גם באילו תדרי אור (גוון) יש להשתמש. תאורה מסוג אחד מזרזת גדילה. תאורה אחרת מזרזת פריחה. ונניח שאתה כן בוחר בתדר הנכון. יש גם קטע של מרחק מקור האור מהצמח. היחס של עצמה למרחק הוא ריבועי. וכשהאור קרוב, הוא גם מחמם. אז או שאתה זקוק לנורות LED שאינן מתחממות, או שאתה צריך להרחיק, להשתמש בתאורה חזקה ובאמצעי קירור.
סביר שבמרשתת יש מידע בנושא, אבל צריך לדעת גם מה לבחור... מידע טוב יחסית יש דווקא עבור אלה שמגדלים קנאביס כגידול שנסתר מעיני כל בחדרי חדרים...

u m h

Member
תודה. על עיקר הדברים כתבתי כבר בהודעה הראשונה. מדובר בנבטים בני כחודש וחצי כך שתפקיד הנורה הוא בעיקר צימוח. ככל שקראתי במרשתת מגיעות הנורות הללו עם 3 צבעים, כל אחד בעל אורך גל שונה ליעודים שונים. ולגבי מגדלי הקאנביס - כבר מזמן אני מחפש דרך להתקשר אליהם, עוד הרבה לפני שנבטו לי הזרעים ... :D

למעלה