תאורת חדר מדרגות

mhershcu

New member
תאורת חדר מדרגות

יש אצלי בבנין, בלוח החשמל של חדר המדרגות, 2 טיימרים לחדר מדרגות, אחד ללובי ואחד לפיר של המדרגות עצמן. עד כאן הכל בסדר. אבל לידם, יש גם טיימר נוסף, המחובר למאמ"ת נפרד, וזה טיימר מהסוג שמדליק ומכבה את הצרכן למשך שעות מסויימות במשך היום ו/או הלילה. אני לא מצליח להבין, מה הצרכן שמחובר לדבר הזה. אם למישהו יש רעיון, אשמח לשמוע. אגב, הבניין הוא בן 10 בערך. שאלה נוספת, כללית יותר. התאורה בחדר המדרגות מחוברת כך שמהטיימרים יוצא כבל שהולך למפסקים בכל הקומות, ולחיצה על מפסק כלשהו מחברת את הקו הזה לאדמה (טיימרים מסוג Theben Elpa 8 ). אני לא מבין איפה הלוח או הפיצול, בו מחוברים כל המפסקים (שחייבים להיות מחוברים במקביל זה לזה) לחוט הבודד המגיע ללוח של הבנין. האם זה נעשה בקופסאות החיבור הקטנות שאני רואה בכל קומה? או שיש איפשהו מין לוח חיבורים גדול? שוב, תודה למי שיודע לעזור.

lekner

New member
החיבורים הם בכל קומה בקופסא

יתכן שמה שאתה רואה זה שעון שבת האם האור דולק רק בלילה? שכאשר הוא מכוון ניתן להפעיל את האור רק בשעות שהוא מכוון אליהם וזה בד"כ בלילה

mhershcu

New member
רעיון מצוין, תודה

ושאלה בהמשך: נניח שיש תקלה אצל אחד השכנים, והלחצן שמדליק אצלו את התאורה לחוץ כל הזמן. האם אני יכול לנתק קומה אחת כל פעם או משהו כזה, כדי לבודד באיזו קומה התקלה? או כל רעיון אחר? הבעיה היא שברגל בה אמורה לצאת פאזה (חוזרת?) למפסקים, לא יוצא כלום. או שאחד המפסקים מקצר את הרגל לאדמה (אני יכול לנתק את הקו שיוצא למפסקים, ואז לראות אם האות שיוצא מהאוטומט הוא עדיין אפס - נכון?) אודה לכל עזרה בנידון חשמלאי שהזמנתי מזמן החליף לי את האוטומט, קיבל כסף, ברח ולא תיקן.... לכן אין לי חשק להעזר בעוד שרלטן, מעדיף להתמודד לבד

lekner

New member
בדרך כלל הלחצנים מחוברים

במקביל ועובדים על אפס במידה והאור דלוק קבוע אתה יכול לפרק מפסק מפסק ולראות מתי הוא כבה לפני כן וודא שכאשר אתה מנתק את הכניסה לאוטומט האור כבה כדי לוודא שהבעיה באחד המפסקים ולא במשהו אחר

עם כל הכבוד, זה עניין לחשמלאי. לנקר

האם היית עושה איבחון רפואי לעצמך דרך האינטרנט???

lekner

New member
יוסי שים לב להודעה הבחור

מודיע שהוא מתכוון להתמודד לבד אז לפחות שידע מה לעשות ואיך זה עובד בד"כ אנו לא נותנים הסברים אך לפי שיקול דעתי האישית בלבד אני מחליט כן לענות כאשר אני רואה שהאדם בכל מקרה ישחק עם המערכת אז לפחות שידע מה לעשות

elimalka

New member
זה לא תירוץ

אתה צריך להבהיר לו שעליו לפנות לחשמלאי ולא להיות שותף לעבירה!

רשר

Well-known member
מנהל
זהירות אם אין לך רשיון חשמלאי

אתה עובד במקום ציבורי ועלול לסכן אנשים שאינם בני ביתך ועל כך לשאת בעלות היקרה של הטיפול בהם במקרה וחלילה תגרום אסון, חברת ביטוח בטוח תתחמק מלעזור לך. המעגל הזה הוא יחודי בכך שהוא נכנס לתחום כל הדירות בבנין ואינך יכול לדעת מה קורה בכולן כל הזמן (אולי אחד הדירים התנתק מח"ח והתחבר למדרגות) שעון השבת יכול להדליק תאורה בחניה+גינה,,, מאחר וכנראה יש בידך רשיון רק חסר לך הנסיון, נסה להעזר בבעל מקצוע מנוסה מצורף תרשים סכמטי של מערכת סטנדרטית, זכור בעת ניתוק חוט אפס (כחול) מופיע מתח 230V

mhershcu

New member
תודה לכל אלו שהביעו אמון

אין לי רשיון לעסוק בחשמל אני מהנדס אלקטרוניקה במקצועי, כך שאני מבין היטב את העקרונות. חסר לי ידע מעשי כמובן, שאני משלים איך שאני יכול לעניין המפסק, הסתכלתי באתר של החברה, היה להם שם שרטוט יפה מאד של המעגל המדובר (צירפתי) אצלי בבנין יש את הגירסה של 3 חוטים. אתמול בלילה היה מקרה מוזר, האור בחדר המדרגות לא דלק, אבל גם הנורות הקטנות בתוך המפסקים לא דלקו. כיוון שהאוטומט הוא זה שמספק את המתח לנורות אלו (כפי שמופיע בשרטוט), זה אומר שהוא כנראה דפוק. נראה... אולי אקנה כזה חדש ואחליף בכל מקרה, נראה איך זה ישפיע. אם אחליט מעל לכל ספק שהבעייה היא בשכן שמקצר אצלו את המפסק איכשהו, אתחיל לנתק כל קומה בנפרד, זה יצמצם את מספר החשודים...

פפו

New member
גם אני מהנדס אלקטרוניקה

ולהבדיל ממך יש לי ניסיון דיי עשיר בחשמל (למדתי אלקטרוניקה וחשמל גם בבית ספר מיקצועי). למרות זאת אני שומר את היידע הזה לעבודות בתחום הבית בלבד!!!!!!!! זכור שאין לך אישור ממשלתי לעסוק בחשמל ומספיק שכן רגזן אחד כדי להכניסך לצרות. זו היית רק עיצה חברית חג סוכות שמח

mhershcu

New member
נא פרט והרחב...

מה פירוש "מספיק שכן רגזן אחד ..." ? האם הוא יכול למשל להתלונן במשטרה או משהו? האם מה שאני עושה הוא עבירה פלילית? ולגבי נסיון, גם אני בוגר בי"ס מקצועי באלקטרוניקה, ויש לי המון נסיון מעשי, אבל במעבדה, בעיקר באלקטרוניקה אנלוגית ודיגיטלית. לפרנסתי אני איפשהו בין מהנדס מערכת למהנדס תוכנה.

פפו

New member
על פי חוק לנו אנשי האלקטרוניקה

אסור להתעסק עם חשמל זרם חזק,ולא משנה רמת היידע התאורטי והמעשי שלנו. לכן אני עוסק בחשמל רק בביתי או אצל אדם קרוב מאוד. לכן אם למישהו חשבון איתך הוא יכול אף להתלונן במישטרה כי עברת עבירה פלילית. באשר לשאלתך במסר התשובה שלילית.

mhershcu

New member
איך מקבלים אישור לבצע עבודות חשמל?

אודה למי שיכול להסביר את התהליך אם אני ממילא עושה עברות, אולי אפשר להכשיר את השרץ..

רשר

Well-known member
מנהל
נכנסים לקישורים בשורה הכחולה למעלה

יש קטגוריה שנקראת "רשיון חשמלאי" ומוצאים שם את כל הדרכים, כולל טלפונים של מי שמוסמך לתת רשיון למקרה ויש שאלות פרטניות.

elimalka

New member
עסוק בבצוע עבודות חשמל

ללא רשיון תקף הינו עבירה פלילית.

שוקי ש

New member
אפשרות לשאלה הראשונה

עם מדובר במבנה גבוה, יש אפשרות שמדובר בטייימר המפעיל את ה"מנורה האדומה" שנמצאת על הגג !!!!

רשר

Well-known member
מנהל
טיימר לנורת גג צריך להיות

בלוח הנורה בסוף חדר המדרגות.

למעלה