תאורת חדר מדרגות

mhershcu

New member
תאורת חדר מדרגות

יש לי בבניין את המנגנון הרגיל של תאורת חדר מדרגות, למטה בארון חשמל יש את המפסק החכם הזה, ובכל קומה יש כמה לחצנים להדלקת האור. לאחרונה, אני חושב שאחד השכנים תופס את הלחצן אצלו בבית כל הזמן, ולכן האור דולק כל הזמן בחדר המדרגות. האם יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות? אני אסתפק אפילו בזה שאדע באיזה קומה זה קורה או משהו כזה. כמו כן, אני לא ממש מבין למה, אבל בלוח חשמל למטה מחובר לפני המפסק המיוחד של תאורת חדר המדרגות (מין מאמ"ת כזה עם חוגה לקביעת הזמן וכו'), גם מאמ"ת מהסוג ששמים לדוד חשמל, שידליק אותו בשעה קבועה כל יום לכמה זמן. יש למישהו רעיון למה זה? באופן כללי יותר, אשמח לקרוא איפשהו על איך בדיוק מותקנות המערכות האלו. מאיפה החשמלאים לומדים את זה בכלל? אודה לכל מי שיודע לעזור

lekner

New member
יתכן שמה שאתה מציין

זוהי אופציה של הפעלה אוטומטית או ידנית אפשרות 1 הכוונה שכאשר המפסק במצב ידני האור ידלק ע"י לחיצה במפסקים אופציה אוטומטית הוא ידלק כל הלילה אפשרות 2 בנוסף יתכן מצב ידני האור ידלק ע"י לחיצה כל היום במצב אוטומט האור ידלק ע"י לחיצה רק בלילה השעון מבטל הדלקה ביום לגבי זה שהאור דולק כל הזמן לא ניתן לדעת איזה לחצן לחוץ אך אם זה קורה לך רק בלילה תבדוק אם יש אופציה לשנות מצב במפסק כמו שתיארתי ב אפשרות 1 מדרגונית זוהי מערכת חשמלית בעלת ממסר וטיימר נימי הניתן לכיונון ברגע שנלחץ אחד הלחצנים המדרגונית סוגרת מגע ומתחילה לספור כל עוד הספירה נמשכת האור דלוק כאשר הזמן נגמר האור כבה

רשר

Well-known member
מנהל
זה הזמן לעשות חושבים!!

אם יש דייר שזקוק לאור בחדר מדרגות רצוף - אולי הוא צודק!! לחסכון בחשמל התקן נורות חסכונית והשאר אותן דולקות כל הזמן, או עם שעון רק בלילה אם יש חדירת אור טבעי לחדר המדרגות, עלות החשמל תרד ורמת השרות תעלה. בהזדמנות זאת חשוב אולי להתקין בחלק מהמנורות גם תאורת חרום כך שתמיד יהיה אור להחלצות מהבית.

למעלה