תאורת חדר לדרגות

mhershcu

New member
תאורת חדר לדרגות

האם קיים אוטומט תאורה לחדר מדרגות, שלא מאפשר הדלקה רצופה של האור ע"י לחיצה ארוכה על לחיצני ההדלקה? אני צריך יצרן ודגם. אחד השכנים אצלי בבנין מקצר את המפסק אצלו כל הזמן, וזה הורג את האוטומטים שמותקנים כרגע (Elpa 8). הייתי רוצה אוטומט כזה, שמחייב ניתוק של אות ההדלקה כל פעם כדי להדליק מחדש. אגב, החלפתי אוטומט כזה בחדר המדרגות, והיתה לו תקלה מצחיקה. הוא היה מותקן כך שהוא מספק את החשמל למפסקים, ואות ההדלקה ניתן ע"י כך שהמסדקים יוצרים קצר לקו האפס. המתח שיצא משם היה נמוך מאד, מתחת ל - 100 וולט כנראה, ולכן הנוריות לא נדלקו. אחרי שפירקתי אותו הבנתי שהבעייה נובעת מנקודה שרופה קטנה שנהייתה על הקונטקטור שהעביר את הפאזה למפסקים (הניחוש לגבי המתח הוא על סמך עצמת ההארה של הטסטר, לא היה לי כח להביר רב מודד).

רשר

Well-known member
מנהל
תאורת מדרגות

מעבר לזה שהדייר לא בסדר בוא נחשוב למה הוא עושה זאת? אולי באמת יש הצדקה לתאורה קבועה בחדר המדרגות שלכם? החלף את הנורות ל PL והשאר את האור דולק כל הזמן (50% מהנורות עם הדלקת חרום), החסכון יבוא ממיעוט הדלקות, החלפת נורות ומצריכה נמוכה, לעומת זאת רמת הבטיחות והתחושה הטובה של הדיירים תגדל בהרבה. לגבי האוטומט - אין אפשרות כזאת בציוד והחיווט הקיים, בטסטר לא בודקים מתח. שים לב לשרטוט המצורף אכן המתח בלחצנים הוא 220V (דרך סליל הממסר) ועם הלחיצה הוא מגושר ל אפס וכך מפעיל את הסליל.

singera

New member
שאלה איך זה שדקה/חצי דקה האור

בנורית עוד פעם נדלק ומה קורה כשיש הרבה מפסקים הרי כך זורך הרבה זרם דרך הסליל ועלול לשרוף אותו

רשר

Well-known member
מנהל
הסליל פועל בעת הלחיצה

כאשר הלחצן משחרר הנוריות נדלקות מחדש המגע ממשיך להחזיק את הנורות דולקות עד לתום הזמן שנקבע בטיימר, אכן בהרבה קומות משתמשים בממסר עזר יש מספר סוגים של טיימרים: טרמי "תרמיון" מנתק לאחר שהחום מתקרר. פניאומטי מפעיל בלון גומי שמוציא או מכניס אויר דרך חריר מתכוונן אלקטרוני מופעל ע"י מגע נוסף שבתום הזמן מנתק היו פעם גם קפיציים שדרכו קפיץ שהשתחרר לאט

mhershcu

New member
הדייר עושה את זה בגלל השבת...

אבל יש דרכים פחות מזיקות לפתור את הבעייה, למשל ע"י העברת האוטומט למוד הידני שלו, כלומר דולק כל הזמן. אין מניעה לעשות את זה ואני לא מתנגד. אני כן מתנגד לכך שהוא נוקט בדרך פעולה שגורמת נזק (הורגת את האוטומט הנוכחי). כיוון שהדייר הזה די אטום, ואין סיכוי שבעולם שאוכל להסביר לו משהו, אני רוצה פתרון טכני שיעקוף את הבעיה. לא ברור לי למה אי אפשר לעשות את מה שאני מבקש, כל מה שצריך זה עוד לוגיקה באוטומט. אין ספק שזה אפשרי, השאלה אם קיים ציוד מסחרי כזה. ניסיתי גם לחפש קצת באינטרנט, אבל אולי לא השתמשתי במילות המפתח הנכונות (יש רעיון?) זהו, תודה בכל מקרה. ואם לעוד מישהו יש רעיון לגבי המוצר שאני צריך, אודה להפניה או משהו.

singera

New member
יש במדרגונית או באותומט שיושב

על מסילת DIN לחצן שעובר למוד ידני, אגב כאשר המנקה שמה את הפלסטיק הזה שמציבים איתו קרמיקות בחדר האמבטיה אז זה הורג את המכניקה של המפסק....

ronibenyosef

New member
חדר מדרגות

הייתי מציע לך לפנות לחשמלאי מוסמך ושוטח אצלו את בעיותך,אני סמוך ובטוח כי היה בנימצא פיתרון לבעיותך. מעבר לעובדה כי עיסוק בחשמל ללא רישיון כחוק הינו עברה פלילית.

1nc0gnit0

New member
למה לא לעזור?

אתה יכול להניח שהאיש יודע שהדבר הנכון לעשות הוא לפנות לחשמלאי. מצד שני, תסתכל פה בפורום, כמה תלונות בשבוע יש על חשמלטורים שעושים שטויות, מרמים לקוחות, ומה לא. גם אני נכוויתי לא פעם, אבל לצערי אין לי את הידע כדי להסתדר לבד בכל מקרה, הרי הפורום הזה שורץ חשמלאים מומחים - לא?

asher40

New member
"חשמלטורים"???...מושג חדש...

...חביבי ,איני יודע מה המושג החדש הזה ,אולי תאיר את עיניי? וחוץ מזה ,מי רימה את מי ועל פי מה אתה מסיק את זה? קראתי את ההודעה של אחד הפונים שאמר ששני חשמלאים "רימו" אותו...מי אמר שאלו חשמלאים בעלי רשיון? ,מי אמר שהלקוח לא המציא את הסיפור הזה? לא טוב מה שקורה פה! וחבל!

singera

New member
אני שואל מתוך סקרנות

הדבר היחיד שעשיתי בביתי (בחדר מדרגות) זה החלפת מפסקי חדר מדרגות ויש לי כולו בית 3 קומות

1nc0gnit0

New member
חשמלטור

מתוך המילון האישי שלי: אדם המתחזה למבין בחשמל, ונותן שירות לאנשים למרות שאין לו מושג מה הוא עושה, כמה נזק זה יגרום, כמה זה יעלה וכיו"ב. בנוסף, החשמלטור המצוי יפסיק לעבוד מרגע שקיבל את הכסף, וייעלם מבלי להשאיר עקבות. לא יודע מה איתך אשר, אבל הרוב המוחלט של בעלי מקצוע שעבדתי איתם בחיי, ולא משנה כמעט באיזה תחום, נתנו בדיוק את סוג השירות שתיארתי. עובדים כמו אפסנאים מטומטמים (מתקנים ע"י ניחוש החלק שיש להחליף, מחליפים אותו, ואם א הצליח ממשיכים לחלק הבא). היתרון היחיד שלהם על פני (למעט דברים זניחים כמו רשיון) הוא מעין ביטחון בעבודת הכפיים שלהם. בשלב כלשהו החלטתי, שכל מה שאני יכול לעשות לבד, כך אעשה. וזה כולל בניית רהיטים, טיפול בקטנוע שלי, סלילת שקע חדש בבית, תיקון מכשירי חשמל, מה שתגיד. בדיעבד, בד"כ כמות הטעויות שאני עושה לא גדולה יותר משל "בעלי המקצוע", אבל אני לפחות לא מסתיר את הטעויות שלי אלא מתקן אותן זהו, זו משנתי לגבי "בעלי מקצוע" בארץ הקודש. ואם אתה חריג אשר, תבוא עליך הברכה.

shoulhadida

New member
חבל שמנסיונך הגעת להכללה.

חבל שמנסיונך הגעת להכללה. אני תקווה שבאחד היימים תתקל ביוצא דופן לטובה ומקווה שגם תעלה זאת בכתב. שאול

ronibenyosef

New member
חשמלטור

אני מאחל לך הצלחה בביצוע תיקונים בבית,אולם טיפול בקטנוע,או בניית רהיטים, שונה תכלית השינוי מביצוע עבודות חשמל, כאשר טעות קטנה מצידך יכולה לגרום לפגיעות ולחבלות בנפש,ולסכן את בני ביתך,דברים זניחים כמו רישיון, נחשבים אולי בעינך כחסרי חשיבות,אבל מה לעשות אי אפשר בלעדיהם,כאשר תעשה טעות בחשמל כמו שאתה אכן טוען שכבר קרה לך, יכולה להביא לתוצאות לא נעימות. הסקת מסקנות מכלילות לגבי רמתם של החשמלאים, ניראת לי כהישתלחות חסרת רסן,וללא ספק חסרת אחריות.במדינת "ארץ הקודש" ישנם כמה אלפי חשמלאים המתחזקים מדינה שלמה ברמה שלא תבייש שום מדינה מיתקדמת, בבניין ארץ הקודש ננוחם.

1nc0gnit0

New member
תגובה אחרונה:

1. מבקש להתנצל בפני כל החשמלאים האמינים ובעלי המצפון שמסתובבים פה בפורום. לזכותכם יאמר, אתם עוזרים לא מעט בעצות מועילות ובידע שלכם 2. לצערי, רוב החשמלאים (חשמלטורים?) שאני פגשתי אינם ישרים, אינם אמינים, וגם אינם אנשי מקצוע מרשימים כלל. 3. להערתו של רוני בן יוסף, כאמור, אני מעדיף פי אלף את הטעויות שאני עשוי לעשות, כי אז יש סיכוי גדול שבמהלך הבדיקות שאעשה לפני שאני ממש מחבר משהו לחשמל, אני אעלה עליהן. החשמלטור מהסעיף הקודם ימהר להפעיל, להראות לי שעובד, ולברוח עם הכסף, ויתן לי לגלות בקצות האצבעות שלי את השטויות שהוא עשה. 4. ההשתלחות שלי אינה בחשמלאים באשר הם, אלא בכלל נותני השרות בארצנו, המצטיינים ברמת מקצועית נמוכה אם בכלל, ובמצפון מקצועי של חתול השומר על השמנת בארץ אין דין ואין דיין. אינני בא להעיד על הכלל, אלא רק על הרמה הממוצעת של אלו איתם לי יצא לצערי לעבוד. אם במקרה לי יצא לעבוד רק עם אנשי המקצוע הרמאים, אז... באסה
5. אגב, אני יכול לציין פה כמה חריגים לטובה, כמו של סוכנות לתיקון מכשירי חשמל ביתיים ברחובות שמתקנת בנאמנות מכשירים בביתה של אימי כבר כ - 10 שנים, וכן מתקין מערכות חימום מים סולאריות בנ"צ, שלמרות שאינו מדהים מבחינה מקצועית, הרי שהוא עמד מאחורי העבודה שביצע בבניין שלי, ולאחר שכנוע מצידי הסכים להחליף לנו משאבה במסגרת האחריות. כך שיש גם נקודות אור בחושך הגדול. 6. שתהיה שנה טובה ומוצלחת לכל אנשי המקצוע ולכולנו

רשר

Well-known member
מנהל
השתדלתי להתאפק

בוא נשווה בין רופא/אחות בבית חולים לחשמלאי, שניהים מתקנים ומשפרים את רמת החיים, שניהם נחשבים למובילים בעולם מבחינה מקצועית: האחד עובד בצוות עם גיבוי של 10 דרגים כלפי מעלה ומטה השני עובד לרוב לבד ללא כל גיבוי פרט לפורום כאן האחד נחשב כמקצוע העילית עם הרבה כבוד תקופת לימודים ארוכה מאוד השני נחשב למקצוע שחור, שודד שדורש תשלום ללא השקעה גדולה פרט לקורסי ערב לרפואה אתה (ואני) משלמים 3-10K ש"ח כל שנה לחשמלאי מקס' (בית חדש) 25K ש"ח בחיים + 300 ש"ח כל שנה הרופא/אחות הורג בממוצע בטעות אדם XX בשנה (לרוב לא יודעים כי לא חוקרים באמת) החשמלאי הרג עד היום (מאז המצאת החשמל) 5-10 אנשים בכל הארץ כאשר רובם חשמלאים.

1nc0gnit0

New member
אין לי ויכוח איתך, אתה צודק!

העוסקים ברפואה אכן גרועים יותר מנותני השירות בבית.

F00D Is G00D

New member
אתה יודע מי זה חשמלטור?

מי שיענה לך על השאלות הבאות הוא חשמלטור! למה חשמלאים עונים לשאלות הללו? זה ברור שהוא לא בעל מקצוע אם הוא היה בעל מקצוע הוא היה יודע לבד לשרטט לעצמו את הציור המצורף(אני בונה על זה שהוא לא ידע לקרוא אותו)הפשוט שידע לעבוד במידה ויש לו TS רגיש בחיאת חבר, קרא לחשמלאי-אפילו חשמלטור אם יש לו רשיון תן לו מקסימום200 ש"ח על העבודה +מקסימום 200 ש"ח אביזרים ותהיה שקט...

למעלה