תאורת גינה

א ב י ב ן

New member
תיקון טעות... החישוב הוא לגבי 12 וולט, ולכן הזרם יורד לחצי,

דהיינו, 8 אמפר עבור 150 ווט. למרות זאת, כן הייתי מעדיף להשתמש בכבל שעליו המלצתי, וזאת משום המרחקים והאפשרות לקורוזיה שאולי תפגע במהלך השנים בכבל, למרות היותו
"מוגן" ככל שיהיה.
מעבר לכך, אם וכאשר במהלך הזמן, תרצה להוסיף גופי תאורה, לא תהיה לך מגבלה גם בעתיד, והכבל יוכל לשמש אותך להספקים גדולים יותר.
במידה שתרצה לחסוך, תוכל לקנות כבל 4 גידי של 1.5 ממ"ר, אבל אז תוכל לצפות (אולי) למפלי מתח מוחשיים יותר.

0אבנר

New member
אני ממליץ להתעלם מכל ההצעות פה ולפנות לחשמלאי

נכון שבמתח נמוך יש פחות אפשרות להתחשמל, מצד שני יש סכנה גדולה יותר לשריפה. אין ארוחות חינם. ראה לדוגמא בקישור [URL]https://youtu.be/ODA6usFTBgk[/URL] מתח של 2V בלבד מתיך מסמר פלדה. בדוגמא זו מדובר בהספק מקביל לזה של מכשיר חשמלי ביתי סטנדרטי.

אביבן, החישובים שלך בכיוון רק בהנחה שמדובר בהספק של 150W. הבעיה שקצר במערכת יכול להעלות את הזרם לרמות מסוכנות ולחמם את החיוט. עכשיו תחשוב על חוט חם מתחת לערימת עלים יבשים בקיץ בסמוך לבלוני גז. או בתוך ארון חשמל סגור. זה לא מספיק לבחור כבל נכון, צריך גם לדאוג לאיטום מוחלט של החיבורים ולהגנות על המעגל, ולהטמין כראוי את הכבלים. זה שבמתח גבוה המערכת אצלך קרסה זה לטובתך - המערכת הגנה עליך. כדאי לך לוודא שמערכת המתח הנמוך שלך קורסת במקרה של קצר שאם לא כן מדובר בסכנה של ממש.

אבי519, במחילה, אינני מכירך אבל ההערות שלך בלתי אחראיות. מי שרוצה לדעת שהחשמלאי לא "עובד עליו" שיקבל הצעות מעוד חשמלאים, לא ממומחי תרופות.

אבי519

New member
ההצעה היחידה שלי היתה לא להיות פראייר ולשאול שאלות.

כל היתר היו רק דוגמאות לשאלות שאפשר לשאול.
מי שהבין אחרת או רצה להבין אחרת אז לא ירד לדעתי , כי זה מה שהתכוונתי לאמר.

danik56

New member
כן הסתדרתי

התאורה עובדת יפה מאוד עם נורות לד של 3W.

למעלה