תאורית הקסם

• פותח הנושא Nihau
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
תאורית הקסם

קסם זה מעצם הגדרה משהו שלא נשמע לחוקי הפיסיקה המוכרת לנו ובעצם אין לנו מושג איך הוא עובד. לא בכל עולם בונים תאוריה איך הקסם עובד אבל לפעמים כן. זה המקום לחלוק את הרעיונות היותר מטורל... מעניינים שמצאתם או המצאתם על איך הממבוגמבו עובד בעצם. תיאורית קשר אחת שמצאתי על חוקי יקום מוזרים מספרת על הקשר בין חתולים, אור שמש ומקורות כבידה ביתיים...

panters

New member
לי היה רעיון אבל חלקי

ניסיתי להסתכל על קסם מכל מני אספקטים: למשל מהו הקסם שנוצר על ידי פיות? או על ידי שדים ומלאכים וכדומה ואמרתי לעצמי שלכל "גזע" יש סוג קסם שפועל בצורה שלו "גזע" הכוונה לא לפיות למשל אלא למשהו שמאפיין סוג מסויים של יצורים הדוגמא שפשוט קופצת לי לראש זה המשחק "heroes of might and magic" שם למשל הקסם של עיר ה- Castle בא למעשה מישויות אלוהיות (המלאכים) על ידי תפילה. לעומתם הקסם של עיר ה- Tower הוא יותר משהו שבאמת נלמד כתורה פיסיקאלית אני התחלתי לכתוב רעיון לצורה הזו האחרונה שבה הקסם מתואר כצורה פיסיקאלית היא למעשה מתארת את ציר המימד הרביעי ומתייחס ליצורים חיים (כולל בני אדם) כאל גופים ארבעה מימדיים בעלי עומק נמוך מאוד (ובגלל זה אנחנו לא מרגישים את המימד הרביעי ככך) וקסם הוא למעשה המרה של אנרגיה -> בד"כ לאנרגיה אחרת אבל לפעמים גם לחומר. (זו הצורה הפשוטה של הכשפים הבסיסיים) וזה כמובן מאוד מתמטי ומסובך אבל זה יוצא יפה :)

atkinson

New member
רונות וקסם מתימטי

בעולם מערכה שהתחלתי לבנות והספיק להתייבש במגירה בשנתיים האחרונות, הקסם פועל בצורה של פונקציות מתימטיות. הקסם הוא קסם רונות, וכל רונה היא כאילו איבר אחד במשוואה. הרונות מתחלקות לשני סוגים עיקריים: רונה של אלמנט (אוויר, אש, אדמה, מים, עץ, אור וכו') ורונה של פעולה. כך,לדוגמא, מכשף שרוצה להטיל כדור אש, מרכיב את הלחש משלוש רונות: רונה של אש, רונה של צורה (כדור) ורונה של כיוון (שתי הרונות האחרונות הן רונות של פעולה, והראשונה היא רונה של אלמחנט). הדבר נעשה רלוונטי במיוחד, מאחר והמערכה הייתה מבוססת על אנשים שנולדו עם היכולת להטמיע בעצמם רונות מסוימות (שבאו בצורה של אבני רונה) בתוך פורמה מקועקעת קבועה ("שלושת המעגלים") ושבעזרתן הם סיפחו לעצמם את היכולות וה"תכונות" של הרונה. החוכמה הייתה לנסות ולהרכיב פונקציות אישיות, ולשחק בין אינסוף שילובים שמתאפשרים מהרונות השונות הקיימות. הרונות של האלמנטים שאבו את כוחן מהמישורים הרלוונטיים (אלמנט אור היה קשור, אם אני לא מתבלבל, למישור האתרלי), ולכן, אם משהו היה משתבש במישורים האלה, גם הקסם במישורים האחרים היה נפגע.

מירטל

New member
תבדקי את האורק החדש -

אני כותבת עכשיו משהוא על זה

התיאוריה ב"מחזור שער המוות"

שם כל הקסמים פעלו ע"פ תורת הקוונטים- למעשה קוסמים ידעו איך לגרום לאירוע הקוונטי שהם מעוניינים בו מתוך כל האירועים האפשריים, כאשר ככל שאתה קוסם יותר טוב אתה יכול לגרום לאירועים פחות סבירים- עד לשני הגזעים שהשתמשו ברונות ויכלו לעשות עם העתיד בערך *הכל*(כולל העובדה שלפני תחילת הסדרה אחד מהגזעים קרע את כדוה"א לארבעה עולמות שמבוססים על היסודות הקלאסיים+כלא לגזע האחר שהשתמש ברונות.)

Ihavenonick

New member
מס' תיקונים:

1) שני הגזעים חיו פעם בשלום אולם כל אחד התייחס לקסם בצורה אחרת. הסארטן שלטו בקסם בעזרת תנועה(ריקוד) ואילו לפאטרין הייתה גישה מאוד יפה של קעקוע רונות על עצמם ויצירת הקסם ע"י חיבור הרונות בין אחת לשניה. 2) הם לא עשו שום דבר עם העתיד. הם שינו את ההווה. המשך התיאור יהיה פשוט ספויילר (אם לא הרסתי כבר עכשיו).

BluePrint

New member
?arn't I forgetting something

אם זכרוני אינו מטעני (כמו שהוא עושה תמיד), הגישה השונה לקסם התבטאה ביותר מדרך הפעלת הרונות. יכולת הקסם של הפאטרין נשארה בגבולות האפשרי, כשהסארטן יכלו ליצור תופעות פנטסטיות.

Ihavenonick

New member
טעות שלי

הפאטרין נהגו לסמן את הרונות על הקרקע או באוויר, הרונות שעל גופם היה לציון מעברים בשערים במבוך. בשביל פירוט יותר טוב אנא פנו ללינק הזה.

הרונות על גופם של הפיטרין שימשו גם

כשריון ומערכת אזעקה קסומה- מתואר בספרים מתישהו שהוגו בועט בפיטרין וחוטף זרם חשמלי מספיק חזק בכדי שהוא יעוף אחורה וישכב מפרפר כמה דקות.

תיקון לתיקונים

הגזעים אף פעם לא חיו בשלום.המשמעות של "סארטן" היא "המחפשים את האור" או משהו כזה והמשמעות של "פיטרין" היא "החוזרים אל האפלה"- הפיטרינים היו מנוגדים לסארטן בערך בהכל, מהגישה הפילוסופית עד הדרך שהם עובדים על קסם- הסארטן משנים את הכללים הבסיסיים קצת כדי לקבל מה שהם רוצים בעוד הפיטרינים משנים את הפרטים ונותנים לכללי היקום לדאוג לעצמם.

רמשטיין

New member
התאורייה בסאגת "האלים הרוקדים"

של ג'. ל. צוקר גם מתחבר מאוד - לתורת המיתרים שכל לחש קסם של מו"ד זה בעצם נוסחת חדו"א מסובכת והבד גאי הראשי מגלה את נפלאות הטכנולוגיה הממוחשבת ומנסה להשתלט על העולם

Nihau

New member
הזכרת לי את LOOM

שם כל קסם הוא קומבינצית צלילים המנוגנים על גבי נול קסום קוסמי

BluePrint

New member
for the look of the thing

בטח אין זוכרים, אבל הצעתי בעבר שיטה בה קסמים מתנהלים כמו נוסחה מתמטית, בדומה למה שאטקינסון תאר. איפה שהוא בדרך (כנראה לאחר שצפיתי בLost Memories) הרעיון הנ"ל השתלב לי עם רעיון הרונות של Death Gate Cycle, וחשבתי לעצמי שיראה מאד יפה אם דרך ביצוע הקסם יהיה ע"י "ציור" הרונות המרכיבות את הקסם, באויר. כל מרכיב בקסם הוא רונה, וצריך לשלב 2-3 או יותר מהן ליצירת קסם. כש"טווים" את הקסם, הכוח המושקע יוצר את קווי הרונה ה"מצויירת" באויר, עד שהמבנה מופיע בשלמותו כמו שלט נאון מרחף, והופך ל... מה שאמור להיות. והחלק הבאמת יפה (חזותית) ברעיון, הוא שקסמים פשוטים יהיו רק ציור דו ממדי, אבל קסמים מורכבים יותר יתהוו בצורת מבנה תלת-מימדי, ואפילו ארבע-ממדי. (מבנה רונות שצריך "לשרטט" בפרק זמן מדויק)

atkinson

New member
אני אוהב את ציור הרונות באוויר...

בעיקר בגלל שהוא ממחיש את מרכיב התנועה של הקסם. כשמשאירים את זה מופשט אני תמיד מדמיין כל מיני קוסמים מרקדים ומחוללים, שמטילים כדור אש תוך צעד תימני והקסמת איש תוך "שאבתם מים בששון". הציור של הרונות, בין אם הוא ממש פיזי, ומשאיר אחריו שובל ויזואלי באוויר, ובין אם הוא לא, מכניס את זה יותר לקטגוריה של "תנועה מגניבה שקוסם עושה בזמן שהוא מטיל לחש".

BluePrint

New member
עצירות זה לא בריא

רק דע שתאלץ גם לנקות אחריך. (להסביר לאילו שלא למדו בטכניון\מתמטיקה)

למעלה