תאוריית המיתרים

flameable

New member
תאוריית המיתרים

היום, לפני הבחינת בגרות דיברתי עם ידיד שלי. (אגב, המילה ידיד - מילה מגעילה אבל לא חשוב)... הוא רצה לספר לי על משהו מעניין שהוא קרא - שכשוברים הולוגרמת לייזר (לא זוכרת אם הוא התכוון לשבור את האור או את התמונה פיזית)... לא נוצרות שתי חצאי הולוגרמות אלא שתי הולגרמות שלמות נפרדות ומדנעים הגיעו למסקנה שזו הדרך שבה אנחנו מאחסנים מידע במוח. בנוסף, הם גם הגיעו למסקנה (או השערה) שכל החלקים האטומיים או התת אטומיים (כפי שאתם רואים - הייתי מרוכזת קצת יותר בבגרות בלשון שהתקרבה מאשר במה שהוא אמר) מחוברים אחד לשני ולכן טלפתיה אפשרית והגוף הוא רק קליפה חיצונית - מה שאומר שלמוות אין משמעות - והחיים - כשי שאנחנו רואים אותם היא הדרך שלנו ליתפוס משהו מסויים, שיכול להיות כ``כ שונה ממה שקיים באמת. אגב, האמת היא דבר יחסי מאוד. הקיצר, בקצב הזה לא נראה לי שירחק היום שבו נגיע למצב שיש משדרים כמו שיש בסדרת האנדרים. מי יודע, אולי יום אחד גם ניפגוש יישות כמו ג`יין - שבמהותה תהיה בדיוק כמונו כיוון שאנחנו שומרים את המידע בצורה הולוגרמית. מעניין, לא? מסתבר שקארד לא כ``כ הגזים עם תיאוריות המייתרים שלו. flame

Marty McFly

New member
...

תשאלי את ה``ידיד`` שלך מאיפה הוא שמע את זה... וד``א, איך הלך בבגרות? (לי הלך גרועעעעע!)

flameable

New member
איפה הא שמע את זה?

שנייה. אני אשאל אותו. הוא אומר שזה היה בעיתון. מצאתי חומר דומה באינטרנט. אני מחפשת עכשיו עוד אינופרמציה על זה flame

flameable

New member
אין לינק נכון. לפחות לא כרגע :(

לא מצאתי את מה שחשבתי שמצאתי

flameable

New member
אוקיי - יש לינק

http://www.southerncrossreview.org/9/hologram.htm זה ארוך ובאנגלית. .תיהנו.. flame

epitaph

New member
זו לא במקרה התאוריה

של המימדים המקבילים של אינשטיין ושות` (הבסיס המדעי לסדרה גולשים בזמן)?

flameable

New member
לא קראתם את קסנוסייד וילדי המחשבה?

נכון שהוא טוען שם שכל החלרירים מחוברים ועל סמך זה הם בנו את המשדרים המידיים? תאוריית המיתרים, והחליקיקים התת אטומיים שמחוברים... תרראו את קסנוסייד וילדי המשבה... של אורסון סקוט קארד... קשה לי להסביר flame

2B LoOnY

New member
קראתי ועוד איך קראתי

קראתי פעם ראשונה, פעם שניה ושלישית ולא הבנתי כלום מהתיאוריה בעצם הבנתי קצת מעניין - אבל רק לאנשים שמעונינים לשבור את הראש במחשבות על זה למרות שזה נשמע נורא מגניב בכל אופן-ההמשכים לאנדר הם ממש עלובים יחסית לספר הראשון (המשחק של אנדר) שמעתי על ספר חדש שיצא-``צילו של אנדר`` שאמור להיות מנקודת המבט של בין קראת אותו? איך הוא?

Marty McFly

New member
אכפת לכם...?

בא לכם לעשות דיון על גולשים בזמן אם אנחנו כבר התחלנו לדבר על זה?

preacher

New member
אל תאמיני לכל דבר שאת שומעת.

אפילו לא לידידים. כשחותכים הולוגרמה באמת מקבלים שתי הולוגרמות שלמות אבל מטושטשות. המידע בהולוגרמה נשמר בצורה כזאת שכל נקודה מכילה קצת מכל התמונה. ההשוואה למוח היא מכין דימוי - התאוריה היא שהמוח לא שומר יחידת מידע במקום ספציפי אלא מפזר חלקיקים קטנים של מידע בכל המוח. כל היתר הוא משהו בין פירוש ממש לא נכון של תאוריות קיימות לפנטזיות פרועות. ולכל מה שכתבת אין ממש קשר לתורת המיתרים שהיא תורה שמנסה להסביר את מבנה החומר היסודי ולשלב בין כל התורות הקיימות - הקוואנטים והיחסות, והכוחות המוכרים למדע. לרוע המזל כדי שהיא תהיה נכונה התורה דורשת שלעולם יהיו 10 או 11 מימדים. כמה מדענים מנסים להסביר שהמימדים הנוספים הם קטנים מדי, או מקופלים, או משהו כזה.

flameable

New member
התכוונתי לציאורייתץ המיתרים שהופיעה

בקסנוסייד.. לא לשום דבר אחר. סליחה - אני לא צריכה לקרוא לזה תיאוריה. בכל מקרה - למה לא להאמין? הוא לא שיקר.. הוא פשוט לא דייק... flame ואל תתעצבנו על כל כך :)

preacher

New member
לא אמרתי שהוא שיקר

זה נשמע כמו מקרה של התלהבות יתר :) ולא קראתי את ההמשכים של אנדר. מה היה שם בקשר לתורת המיתרים?

2B LoOnY

New member
משהו על זה

שכל החלקים של האטומים או האטומים עצמם מחוברים שמיתרים בלתי נראים ובעצם קשורים אחד לשני, וכשבא אאורה (לא בטוחה שקוראים לזה כך-שכחתי איך קוראים לזה, אבל זה בעצם דימוי כזה לנשמה) או בעצם נשמה לקבוצת האטומים שמקושרת היא בעצם מה שנותן לו את החיים. משהו בסגנון. או רחוק מאוד מזה. כפי שאמרתי כבר-לא ממש הבנתי את זה-הרבה יותר מדי מסובך בשבילי :cool:

למעלה