יש בעיה עם טייוין
והיא שאין לנו כל יכולת לדעת מה הוא באמת חשב ולמה הוא פעל כפי שפעל. אנחנו לא יודעים אם טייוין חשב שטיריון הוא ממזר או לא. יכול להיות שהוא רק חשד בזה, או אולי רק חשב שזה יכול להיות, אבל בכלל לא היה בטוח בזה בעצמו. אולי הוא התלבט בין הרצון להאמין שטיריון אינו שלו (הזרע שלי לא יצר גמד) לבין הרצון להאמין שהוא כן שלו (ג'ואנה לא בגדה בי [אם הוא באמת אהב כל כך את ג'ואנה כמו שאומרים, זה לא רק עניין של כבוד בעיני הממלכה]). כשחושבים על זה, מבחינת הכבוד שלו בעיני הממלכה כך הוא כך הוא יצא נפסד - ילד גמד או בגידה מצד אשתו - מה עדיף?... על כל פנים, הרושם הראשוני שלי הוא שהוא כן האמין שטיריון שלו. כשהוא אמר לטיריון את המשפט "מכיוון שאיני יכול להוכיח שאתה לא שלי" הוא התכוון שהוא לא יכל להוכיח זאת בעיני הממלכה, אבל לאו דווקא שזו אמת. למה אני חושבת כך? מפני שנראה לי שאם טייוין באמת האמין שטיריון לא שלו הוא היה הורג אותו. גם כך מאמינים שהוא בלתי אנושי עם לב של אבן, מה זה משנה אם יהרוג עוד ילד קטן אחד? זה אפילו היה עשוי לחזק את הפחד של ההמונים ממנו. אבל טייוין כן חשב שהוא שלו, והוא לא הרג אותו פשוט מפני שהאמין שאין מקולל כרוצח קרוביו. כן, תגידו מה שתרצו - טיווין חכם, אין לו אלוהים (או אלים) וכו', אבל גם אנשים כאלה עלולים להאמין באמונות תפלות (מה גם שבעולם של ששאו"ק, זה מצטייר כקצת יותר מאמונות תפלות). טייוין אמר לטיריון "בשביל ללמד אותי ענווה, כפו עלי האלים לצפות בך מדשדש סביב עם סמל האריה הגאה..." - זו הרציונליזציה שטיווין עושה לעצמו. האלים רצו ללמד אותי ענווה אז הם נתנו לי את אותך, עכשיו אני תקוע איתך אבל אין לי מה לעשות בנושא, אני לא יכול להרוג אותך כי אתה דם מדמי ואסור לרצוח קרובים, אז אני מנסה להפיק את מיטב התועלת מהמצב ומשתמש בך כמיטב יכולתי... אחרי הכל, מה מנע ממנו להניח לטיריון פשוט למות אחרי הקרב על נהר הבלקווטר אם לא האמונה שזה הבן שלו, ואם יניח לו למות הרי זה שקול לרצח - ומקולל מי שרוצח את קרוביו (איש לא ידע אם הוא יניח לו למות, כולם חשבו שהוא גוסס ממילא)? לכל היותר הוא הטיל ספק בעובדה שטיריון הוא בנו, אבל הסיכוי שהוא עשוי להיות בנו לא התיר לו לפעול אחרת. מצד שני, עדיין יש את העובדה שטייוין שם אותו בחלוץ בקרב ההוא בספר הראשון, מה שדי היה עלול להרוג את טיריון, אז מה לעזאזל קורה פה? אולי האמונה של טייוין ידעה עליות ומורדות, ובזמן ההוא הייתה ירידה...או שאולי הוא באמת רואה בטיריון כלי ותו לו, ולאחר הקרב על הבלקווטר הוא פשוט התרשם שלטיריון עשוי להיות שימוש מועיל בעתיד, ולכן הותיר אותו בחיים? אולי פשוט יש כאן שילוב של שתי התשובות גם יחד. ולא, אני לא מאמינה שהוא עשה זאת בגלל רגש סנטימנטלי כלשהו כלפי ג'ואנה. לא משנה מה תגידו, ולא משנה כמה הוא אהב אותה, אדם סנטימנטלי טייוין הוא לא, וגם לא התקבל בי שום רושם שהוא מחבב אפילו במעט את בנו הגמד, אז גם זה לא. בכל אופן, מה שכתבתי לאו דווקא סותר את התיאוריה של ג'ואנה ואאריז, אלא מתייחס לאמונה של טיווין בנוגע לשאלה האם טיריון הוא בנו או לא. בנוגע לתיאוריה - מי יודע? זה נראה לי די קלוש. רק דבר אחד נראה לי כמו טיעון ראוי לשמו בתיאוריה - העובדה שלטיריון יש משיכה חזקה לדרקונים. אבל חוץ מהמאפיין הזה, לטיריון אין שום מאפייני טרגריין נוספים. מצד שני, ג'ון הוא טרגריין כמעט בוודאות, ואצלו בכלל לא ראינו שום מאפיין טרגרייני כלשהו... אבל אולי זה בגלל הניגוד החזק בין הקרח לאש... נו, לכו תדעו.