תאוריות ושאלות

לגוטל

New member
תאוריות ושאלות

נתחיל עם תאוריה מוזרה שמסתובבת בפורום העולמי של השיר : A + J = T ככה הם קוראים לה, אריז + ג'ואנה = טיריון דיי מופרך כי אין לו בסיס חזק, חוץ מהאהבה של טיריון לדרקונים, היחס של טיווין אליו, וטענה שאריז לא אהב את טיווין גם בגלל האהבה שלו לאשתו, שכנראה הייתה איתו בזמן שהוא היה ימין המלך ואז היא והמלך התאהבו. גם כתוב שטיווין מאוד אהב אותה, אבל לא נאמר כמה היא אהבה אותו, ועוד נאמר שהיא שלטה בבית. לגבי התאוריה שבנג'ן הוא 'ידיים קרות', סם אומר שהוא לא יכול לעבור את החומה כי יש לה גם קסמים עתיקים שמונעים מפולשים מסויימים לחדור. אז איך זה יכול להיות בנג'ן ? אלא אם כן קרה לו משהו... פראים יכולים לעבור את החומה, אבל אח במשמר הלילה לא? יש פה בעיה. זה מעלה עוד שאלה לגבי מה ה'אחרים' יעשו אם יש קסמים מהסוג הזה. הם בטח שלא יכולים לעבור פיזית את החומה אם היא מוגנת גם ע"י אנשים וגם קסמים עתיקים, אז מה לעזאזל התוכנית שלהם ?

לעניות דעתי

ואם אני לא טועה, הקסם שעליו מדבר סאם מתייחס לשער המסוים שדרכו הם עברו. הפראים לא נכנסו דרך השער הזה. יתכן שזה אכן בנג'ן אבל החומה נפתחת רק לאחים במשמר הלילה שעדיין חיים. וממש מתסכל אותי שאין לי את הספרים ואני לא יכולה לעיין לפני שאני כותבת. אז אם יש לי טעויות פטאליות זה בגלל שבגילי הזכרון זה לא מה שהיה פעם.

לגוטל

New member
לפי מה שכתוב הוא התכוון לכל החומה

וזו אכן הבעיה בתאוריה שידיים קרות זה בנג'ן, זה יכול להיות בנג'ן רק אם הוא עבר איזה שינוי מיוחד. האם יכולים להיות מתים שהוחזרו לחיים שהם לא האחרים ? ...

למה לא?

יתכן שילדי היער החזירו אותו לחיים. במקרה כזה יש לו עדיין מוח משלו אבל הוא בכל זאת זומבי ולכן לא יכול לעבור את החומה.

Envinyatar

New member
לנקודה השניה שהעלית

מבחינתי, אין בעיה גדולה בעניין החומה - הכישוף העתיק שהקים אותה מונע ממתים-חיים לעבור אותה (מלבד אולי אם מישהו חי גורר אותם פנימה כשם על תקן 'גוויות', כפי שקרה בספר הראשון עם אותור וגייפר פרח). מהסיבה הזו, שום יצור כזה לא יכול לעבור, בלי קשר למה שהיה בעת שהיה חי. הפראים, שהם אנשים חיים, לא קשורים לקסם ומסוגלים להתגנב מעל החומה, כפי שהם עשו לאורך שנים. אני לא חושב שהכישוף קשור רק לשער המיוחד ההוא. ודווקא זה מסתדר יפה עם העובדה שהאחרים, חרף כל התחכום והכוחות שלהם, לא הצליחו (ולמעשה אפילו לא ניסו) לעבור את החומה. מה התוכנית שלהם? אני משער שהם יודעים/מנחשים/חשים שהחומה נחלשת ומתכוננים לפלישה שלאחר מכן, ובינתיים "מנקים" את השטח מצפון לחומה ומגייסים צבא של מתים בדרך הזו. וכך או כך, יש לי תחושה חזקה שסטאניס עומד לשחק להם הישר לידיים.

מסכים ומוסיף

נאמר הרבה שהומה הוקמה לא רק בקרח ופטישים אלה גם בקסם עתיק-זה שמונע מהגוויות למיניהם (או קסמים אחרים-עובדה ילדי היער לא עוברים את החומה) לחדור דרכה. החומה גם מגינה על עצמה מפני בני אדם-הקרח שהרג את הפושטים,גושי הקרח שנפלו על הממותות וכו'.ניתן ליחס את זה לתכונות של קרח אבל יגריט אומרת "אני שונאת את החומה הזאת היא קרה" ולא מתייחסת לטמפ' אלה לעובדה שאין לה רגש כלפי בני האדם הנואשים שמטפסים אליה.

Rare Force 1

New member
התיאוריה של טיריון

מופרכת משהו, אם כי לא בלתי-אפשרית. ראינו דברים מוזרים יותר. בסה"כ יכול מאוד להיות שטיריון ממזר, ("כל הגמדים ממזרים בעיני אבותיהם") וזה גם אומר שיש סיכוי לגיטימי שהוא ישרוד את הסדרה (עד כמה שסיכוי כזה יכול להיות). כששאלו את מרטין אם טיריון ימות, הוא רק אמר ש"אין מקולל מרוצח קרוביו". אגב, שמתם לב שעכשיו בקרב האחים לאניסטר יש גם Kingslayer וגם Kinslayer?

Ploral Reaction

New member
זה הרבה יותר מאפשרי

פעם ראשונה שאני שומע את התיאוריה הזאת, אבל היא גאונית, ואחרי שאני חושב על זה אני כמעט בטוח שהיא נכונה. יש הרבה רמזים לזה אם מסתכלים על זה לעומק. למרות שלא ברור לי למה דווקא אריז, בגלל הדרקונים? טריון מצד שני שנא אש פרא, ולא היה לו שום חיבה לחום, לתארים, ומצד שני יותר מדי אכפתיות ליחס מאנשים, בניגוד לטארגריינים (או לפחות המטורפים מביניהם :) נשמע לי שטריון באמת ממזר אבל לאו דווקא מאאריז, אבל אין לי רעיון יותר טוב

אבל

טיוויון ניסה להוכיח שנים שטיריון הוא ממזר ולא הצליח -מה גורם לכם לחשוב שאם אחד הלורדים החזקים ביותר בווסטרוז לא הצליח למצוא את האב מרטין ישולף לנו אותו אחר כך

shachar333

New member
צריך גם להזכיר

שלטיריון יש את המראה של בן לאניסטר. שלושה ילדים לטיווין (בלי התיאוריה), שלושה ילדים לסרסיי וג'יים, ולכולם (אאל"ט) יש שיער זהוב. אפשר גם להסתכל על רוברט ועל כך שהממזרים שלו כולם עם שיער שחור, יש לזה משמעות כלשהי. איפה נאמר שטיוויון ניסה להוכיח שנים שטיריון הוא ממזר?

nedisrael

New member
זו לא הייתה כוונתו של טיריון

כשטיריון אמר שאביו התייחס אליו כל חייו כאל ממזר, כוונתו הייתה בדיוק זו. לכן הוא גם אומר לג'ון שלג במשחקי הכס "כל הגמדים הם ממזרים בעיני אביהם, אך לא כל הממזרים חייבים להיות גמדים". הכוונה של טיריון היא שאביו מתייחס אליו כממזר בגלל הבושה שהוא הוליד גמד, לא בגלל שהוא באמת ממזר. לפי איך שטייווין הצטייר בסדרה, מישהו יכול להאמין שטייווין היה חושד שטיריון הוא ממזר אך ממשיך לגדל אותו? במקרה הרע הוא היה מוציא אותו להורג ובמקרה הטוב הוא היה מגרש אותו מהבית כבר בגיל צעיר.

לגוטל

New member
אכן, וזה אחד הדברים שמראים שטיווין

הוא איש של כבוד. כי אותו מקרה קיים גם אצל משפחת טרלי, שהבן שם הוא לא גמד ומעוות, אבל אבא שלו עושה את מה שאמרת, ומציע לו למות ב'מקרה' או שיעוף לחומה. טיווין בקלות יכל לארגן כזה דבר, זו המומחיות שלו, אבל הוא לא עשה את זה, וזה אומר משהו. להרבה אנשים יש נטייה לא לאהוב את טיווין כי הוא לניסטר, אבל אפשר להאשים אותו שהוא רוצה שהבית שלו יהיה בצד המנצח ושהוא חושב שג'ופרי הוא הבן של רוברט והמלך החוקי? לא. טיווין העניק שלום וצדק לממלכה שהוא היה הימין של אריז, והכל הדרדר אחרי שעזב. שהם לקראת הניצחון הוא אומר שכל מי שיסכים להיכנע הזכויות והטירה שלו יישארו שלו, ואז ג'ופרי מתחיל לריב איתו על זה. אני אישית מעריץ את טיווין, היחס הקר שלו לבני משפחתו נובע לדעתי מהטראומה של מות אשתו, ובגלל זה גם היחס קר במיוחד לטיריון, שטכנית אשם לזה.

nedisrael

New member
נכון חלקית

טייווין רצה להוציא מבני משפחתו כמה שהוא היה יכול. הילדים שלו הם מבחינתו כלים במערכה והוא משתמש בהם ככל האפשר. לכן, גם טיריון יכול לתרום למאמץ של הלאניסטרים ואף רואים שטייווין משתמש בטיריון על אף חוסר החיבה שהוא רוחש אליו. כמו כן, יש הבדל בין המקרה של ראנדיל טארלי לטייווין לאניסטר. סאמוול היה הראשון בשושלת, כך שאפילו אם נולד לראנדיל בן "נורמלי" (בעיניו), מי שאמור לרשת את הטירה ואת החרב של המשפחה הוא סאמוול. כל עוד סאמוול קיים, הוא איננו יכול להיות שבנו "המוצלח" יהיה זה שירש את הטירה. לעומת זאת, לטייווין לא הייתה את הבעיה הזו. תמיד היה לו את ג'יים שקודם לטיריון בסדר הירושה ואף שג'יים הצטרף למשמר המלך, טייווין האמין שניתן לבטל את השבועות ולשלוח אותו לשלוט בצוק קאסטרלי כשיגיע הזמן.

כריכרכה

New member
אבל, משג'יים סירב בתוקף לרשת אותו

וטיריון הביע דווקא רצון בכך, טייווין לא היסס להורג אותו/לשלוח אותו לחומה.

nedisrael

New member
אני לא חושב שטייווין התייחס ברצינות

למה שג'יים אמר, למרות הסכסוך והכעס. אני חושב שטייווין עדיין האמין שהוא יצליח לשכנע את ג'יים לפשוט את הגלימה הלבנה בתמורה לצוק קאסטרלי. אחרי שג'ופרי מת וכולם (כולל טייווין) היו משוכנעים שטיריון אשם ברצח, לא נותרה לטייווין יותר מדי ברירה. טיריון הפך לסיכון אם הוא הלך כל כך רחוק עד שהוא רצח בן משפחה שהוא המלך. למען האמת, עדיין לא נראה לי שטייווין היה מוציא את טיריון להורג והיה מארגן משהו שהיה מאפשר לשלוח אותו לחומה. טיריון למרות הכל, נשאר כלי.

כריכרכה

New member
קשה לי לראות את טייווין כאחרון אנשי

החצר, איש חלש שקיבל את דעת העדר לגבי אשמת טיריון ולא הייתה לו ברירה. בוא לא נשכח את הסברה המקובלת לגבי חשיבות מראית העין של משפחת לאניסטר בעיני טייוין, ובמקרה שכזה המהלך הטבעי היה שחרור טיריון וביטול כל משפט גם אם הוא משוכנע באשמתו, ככלות הכל הוא היה יכול לשלוח את טיריון לחומה או לתאים האפלים גם בלי משפט, כדי לא לבזות את המשפחה. אז המסקנה היחידה שלי היא שטייוין חדל לראות בטיריון בן משפחה ומטרת הנידוי הפומבי הזה הייתה לוודא שהוא לא יירש את צוק קאסטרלי בשום התפתחות.

למעלה