תאוריה

rookie

New member
תאוריה

שלום, אני מנגן כבר שבועיים בעזרת חומר מהאינטרנט (טאבים,אקורדים) אבל כדי להתקדם אני צריך להתחיל ללמוד תאוריה(סולמות,תווים וכו´), הבעיה שכל החומר שמצאתי באינטרנט הוא באנגלית וקצת קשה לי עם זה, אם אחד ממכם יכול לפרסם פה מאמרים, או כתובות לאתרים, זה יעזור לי הרבה, תודה תודה rookie

mocko

New member
לינק חשוב

לצערי לא מכיר לינקים עבריים שווים ברשת בנושא . אתר הלינקים לגיטרה הטוב ביותר ברשת ( EXCOR , זה לא מופיע בלינקים וכדאי להוסיף ) הוא האתר הותיק מאוד של בחור אמריקאי חביב בשם ג´ייסון. הלינק הישיר לנושא לימוד גיטרה מצורף למטה . אומנם הכל באנגלית - אבל רק על הלינקים של השיעורים אפשר להעביר כמה שבועות טובים
ד"א , זה לא קצת מוקדם להתחיל תאוריה של סולמות באופן רציני אחרי שבועיים בלבד ? אתה שולט מספיק טוב באקורדים הבסיסיים וכיוב ? בהצלחה , ואם יש מושגים או דברים שאתה לא מבין , אז תשאל .

rookie

New member
מה זת´ומרת מוקדם?

זה די יעזור לי להתקדם לא? אני ממש מת להתקדם

mocko

New member
להתקדם זה תמיד טוב

אבל רק אחרי ששולטים בבסיס והאצבעות מספיק חזקות . האם אתה שולט כבר מבחינה טכנית באקורדים פתוחים וסגורים ? ומה עם הפריטות שלך ? האם אתה יודע להשתמש במפרט ? ....

yoni162

New member
הוא חייב להשתמש במפרט?

כל אחד מתקדם איך שבא לא, אין דרך "נכונה" הוא למד קצת תיאוריה, ילמד כמה שירים, יעבוד על הטכניקה...יהיה שמח

Zed off

New member
יש דרך נכונה...

כל עוד השם שלך הוא לא מארק נופלר, מומלץ מאוד להשתמש במפרט, אחרת אין סיכוי שבעולם שתגיע לפריטה מהירה, וגם בטכניקת יד שמאל(או ימין לשמאלים)יש דרך נכונה. שים לב שכל הנגנים הגדולים - ואי,בקר,סטריאני וכו...משתמשים בטכניקה מדוייקת שהיא נקראת הדרך הנכונה...

*noosh*

New member
חיחיחי מארק נופלר ../images/Emo13.gif

אממ.. באמת שאני לא מאלה שממש שולטים בגיטרה, אני די מתחילה בעצמי, אבל מתוך ניסיון לימוד גם על חליל וגם על גיטרה.. קודם מתחילים עם סולמות ותווים, כי רק כשיש את התאוריה קל להתקדם.. לפחות ככה אותי לימדו.. כי אז אפשר לראות ממה מורכבים אקורדים, קל לבנות אותם, לא מסתבכים יותר מדי.. ותוך כדי הלימוד מתרגלים ואז מתקדמים.. שוב - אין לי מושג אם זו באמת הדרך הנכונה, לדעתי שי הרבה דרכים נכונות, זה תלוי בבנאדם, אבל זו הדרך הכי טובה לדעתי ללמוד.

mocko

New member
צודקת

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון . תאוריה בסיסית היא חובה בהתחלה - כדי להבין איך בונים את האקורדים
התעמקות תאורטית רצינית יותר למטרות אמפרוביזציה\סולואים\.... צריכה לדעתי לבוא קצת יותר מאוחר . בכל מקרה , האתר של הלינקים שהזכרתי לפני זה מצויין לכל מי שלומד לבד או עם מורה , מנגן עם או בלי מפרט וכיוב . פשוט צריך קצת תחת לשבת ורצינות להשקיע ( אני חוזר על זה כל הזמן - זה מתחיל לעייף אותי
)

yoni162

New member
קרא

קודם כל זה מרק קנופלר. מה הקשר בלי מפרט לא תגיע למהירויות גבוהות? זה שאתה משתמש במפרט לא אומר בהכרח שתגיע למהירויות גבוהות, ובטח שאין שום בעיה להגיע עם האצבעות למהירויות גבוהות, אין לי מושג מאיפה הבאת את זה. לנגינה עם האצבאות יש כל כך הרבה יצרונות על פני המפרט שאני מצטער שלא התרגלתי לנגן עם האצבעות. וכמו שהבאת לי רשימה של גיטריסטים שמנגנים עם מפרט, אני יכול להביא לך רשימה של גיטריסטים שמנגנים עם האצבעות, וזה שהם מנגנים ככה לא אומר בהכרח ש"זוהי הדרך הנכונה".

The Exorcist

New member
אין קשר בין נגינה מהירה ומפרט

המפרט הוא סך הכל כלי עזר. אם אתה גיטריסט מספיק טוב אתה יכול גם עם האצבעות להגיע לפריטה מהירה.

Zed off

New member
תגובה ליוני ולעומר...

יוני קודם כל תלמד אנגלית לא אומרים את הK בKnopfler זה כמו שלא אומרים את הK ב Knife(סכין) או כמו שלא אומרים את הK בKnow, אם אתה מעל גיל 13 אתה אמור כבר לדעת את זה...ובקשר לנגינה עם מפרט - נגינה עם מפרט בגיטרה חשמלית הוכחה מדעית כיותר יעילה, זה שיש כמה מופרעים שהצליחו להגיע לטכניקה טובה עם האצבעות(שלא מתקרבים אגב לטכניקה של הנגנים הגדולים באמת,שמשתמשים עם מפרט)המפרט הוא כבר יותר מסתם "כלי עזר" הוא כבר הפך להיות ברירת מחדל, להתחלה מומלץ להשתמש עם מפרט,לקטעי סולו מורכבים ומהירים מומלץ להשתמש עם מפרט. אם אתה לא עקשן שאוהב ללכת עם הראש בקיר, אני לא רואה סיבה טובה למה לא להשתמש עם מפרט בנגינה על חשמלית...

The Exorcist

New member
שמפרט זה ברירת מחדל

ושאי אפשר לנגן מהר עם האצבעות. אני מנגן כמעט בלי מפרט, רק לעיתים נדירות, יותר נוח עם האצבעות ואני מצליח לנגן יותר מהר)

bobby 6killer

New member
הממ

זה בגלל שהתרגלת לנגן עם האצבעות ולא עם מפרט אם היית משתמש במפרט יכול להיות (סיכוי גדול) שהיית יותר מהיר ממה שעכשיו אתה עם אצבעות. לדוגמא יש לי חבר שניגן משהו כמו 4 שנים עם אצבעות הוא עבר למפרט הוא מנגן כבר שנתיים כמעט והוא הרבה יותר מהיר ממה שהיה. בעיקרון נגינה עם מפרט גם אמורה להיות הרבה יותר מהירה בגלל שאתה מנגן עם פרק היד או משהו כזה...

אולי

New member
בבקשה,

ואשמח אם תביא קישורים לאתרים שדרכם למדת לנגן על גיטרה, כי אני עכשיו מנסה להתחיל ומצאתי בעיקר אתרים "מתקדמים" (כמו זה) ולא כאלה שמלמדים את הבסיס (מה שאני צריכה...)

למעלה