תאוריה חדשה

elcool

New member
תאוריה חדשה

שלום, ראיתי היום בחדשות המדע בערוץ 8 מדען שענה לאלי יצפן על השאלה "אם היקום מתרחב, מה היה/יש במקום שהוא התרחב אליו?". המדען הגיב שזו שאלה לא נכונה מפני שאין שום דבר מחוץ לגבולות היקום, ולכ. היקום הוא גבול ה"הכל". אז עלתה לי תאוריה חדשה (או ככה אני מקווה) בקשר להתפשתות היקום וחשבתי אם אפשר לקבל עוד חומר על הנושא כדי לבדוק אם היא נכונה. תודה

אורן51234

New member
נשמח לשמוע

אני חושב שהוא התכוון לכך שאם נגלה מה יהיה במקום הריק אחרי הייקום אז בעצם זה יהיה עוד חלק של היקום שנגלה. בכל מקרה נשמח לשמוע את התיאוריה שלך

elcool

New member
התאוריה שלי היא

אם אין שום דבר מחוץ ליקום, אז זאת אומרת שהיום הוא אמת המידה להכל. ולכן, מפני שהוא אמת המידה, ואמת המידה לא יכולה להשתנות, אז הוא לא מתרחב! כל התוכנו פשוט קטן! יש לי עוד הרחבה על כך, אבל אני רוצה לדעת עוד חומר על הנושא

yoraaa

New member
אני לא חושב...../images/Emo80.gif

אמנם אני לא חושב על הסבר אחר.. אבל כולנו מתכווצים?... (בלי שום זלזול.. באמת.) יש רעיון שהעלתי פה שהיקום הוא 4 מימדי, ומעבר לקצה אחד של היקום נמצא הקצה הנגדי

1ca1

New member
התפישה המקובלת היא

ייתכן שבהסבר יהיו קצת אי-דיוקים, עקב כך שהוא טופלוגי בעיקרו, שזה נושא קצת מסובך. התפישה מאז ימי תורת היחסות שהיקום הוא יריעה (manifold), כך שליריעה היה ניתן לתת עקמומיות ע"פ תורת היחסות הכללית וכו' אבל יריעה היא דבר מופשט, כדי לאפשר מדידת מרחקים וכו' צריך לתת ליריעה מטריקה. אז לכן במקרה הזה באמת יש קצת בעיה עם ההתרחבות/התכווצות של היקום. אחת מהטענות שמנסות לפתור את זה זה טענה על מרחב לא רציף וכל מיני דברים אחרים, תוכל לקרוא על זה קצת במאמר לגבי כבידה קוואנטית (שאומנם לא קשור באופן כללי לזה, אבל עדיין זה מערב קצת את זה, מנסה להבהיר לנו את מהות המרחב) פה, http://www.sbc.co.il/FullArti.asp?MagId=17&id=56&ArtiId=639 לגבי הקטע אם היקום קטן או גדל... כרגע היקום מתרחב, ניתן בבירור לפי אפקט דופלר וקווי פראנהופר לראות כי הגלקסיות "בורחות" אחת מהשניה. ההמשך תלוי ב3 גורמים. 1.כמות החומר שנמצאת ביקום (מהי מאסתו?, כאילו האם היא תוכל ליצור כבידה חזקה מספיק לעצור את ההתפשטות) 2.מהירות הבריחה שלו (כלומר האנרגיה שהוא קיבל במפץ הגדול, עד כמה היא גדולה) והיה עוד משהו שאני לא זוכר כרגע אני יברר אולי בהמשך היום...

elcool

New member
זה גם מה שאני חשבתי

אבל תחשוב על זה, אתה מצייר שני עיגולים על נייר. אתה מוסיף עוד עיגול מסביב לשני העיגולים. כלומר העיגולים מתקרבים. אם אתה מוחק את העיגול החיצוני, העיגולים מתרחקים אחד מהשני. אבל לא הרחקת אותם, פשוט הקטנת אותם. לדעתי הגלקסיות לא מתרחקות, הן קטנות. ועל ידי התקטנותן, הם גם מתרחקות זו מזו.

יניב ריז

New member
בעיה בתאוריה הזו-

אם אתה טוען שהגלקסיות לא מתרחקות,אלא קטנות,מכאן ניתן להסיק שכל המרחב מתכווץ,לא רק המרחב סביב הגאלקסיות, ואם המרחב סביב כל הגלקסיות מתכווץ איתן,אז המרחק ביניהם בעיני הצופה ישאר קבוע (לא יתקבל אפקט ההתרחקות, אלא אם כן רק הגלקסיות היו מתכווצות והמרחב שביניהם לא היה מתכווץ). בפועל עקב תוצא דופלר נמדדת ההתרחקות,כך שאין סיבה הגיונית להניח שהיקום מתכווץ.

למעלה