תאורה

ששששת

New member
תאורה

היי יש לי בעיה, כשאני מנסה לצלם שוט או סצינה כלשהי לוקח לי זמן עד שאני מגיעה לגוון הרצוי אבל אז יש לי בעיה אחרת. הצבע עור של הבן אדם וצבע הקיר נראים בגוון זהה וזה ממש לא טוב. מה לעשות? מה אני עושה לא נכון? בתודה מראש אני

משהו לא מריח טוב

אם זה קיר לבן והצבע של עור הפנים זהה, כנראה שאת מצלמת אדם לבקן וזה לא מומלץ..... סתם. אני צוחק. אני לא יודע עם איזו מצלמה את מצלמת. אם היא מצלמה ביתית אין לי הרבה מה להגיד.... תחליפי אותה. אם היא מעט מקצועית יותר ויש לך אפשרות לעשות איזון לבן ( WHITE BALANCE) אז תעשי את הפעולה הנ"ל. אני מקווה שאת עושה את זה על משטח לבן כפי שנדרש. אני לא יודע על איזה רקע (קיר) את מצלמת, כמובן שלא מומלץ לבן ובטח לא גוון שזהה לעור הפנים אחרת יראו רק עיניים ממצמצות.... (שוב מתלוצץ) אני מקווה שעוצמת האור שלך ראוייה לצילום כי אם לא אז זאת גם נקודה לטיפול מיידי. כדאי לשים לב גם לצבע הבגדים שמצולם לובש, מדהים כמה השפעה יש להם על החזר האור והצבע לפנים של המצולם. ספרי לפורום איזו פעולה את מבצעת, כך נדע אם יש איזו טעות באופן הביצוע. להתראות, ניר

ששששת

New member
טוב

אז קודם כל, אני לא מצלמת במצלמה ביתית. כן, אני עושה w.b וגם שמה ג'לטינים (כתום/כחול) על הפנסים. מין הסתם, ברוב הפעמים הקיר לבןוהבן אדם לא לבקן ולא אתיופי אבל בצילום עצמו יש עליו תאורה טובה רק שצבע האור שלו דומה מאד לגוון הקיר שמאחוריו....

OrlyNL

New member
תאורה

על מנת להפריד את הבן אדם מהקיר בצורה הכי אפקטיבית, את צריכה להשתמש בשיטת השלושה פנסים, שהיא השיטה הבסיסית ביותר בתאורה. שני פנסים מכל צד (בזווית של 45 מעלות) ואחד מאחורי האיש (או בינו לבין הקיר). ומכיוון שקצת קשה להסביר את זה בעל פה, הנה לך קישור לכתבה שתסביר את זה יותר טוב ממני.

ששששת

New member
את

את עקרונות התאורה אני יודעת. אני מכירה את עיניין ה back למרות שלא תמיד מסכימה אני לא רוצה להפריד את הדמות מהקיר, הבעיה שלי היא הצבע שיוצא מאד דומה לצבע של הקיר.

OrlyNL

New member
איזה סוג של שוט זה?

אם זה לא שוט רחב מאוד אז אולי את יכולה לשים בד דק על הקיר, שישנה את הצבע של הקיר. סתם הצעה, אולי אם תפרטי יותר את תנאי הצילום נוכל לעזור יותר

חסויH

New member
זה

זה לא שוט ספציפי, זה קורה הרבה, זאת בעיה בשיטת העבודה שלי ואני מנסה לחפש מה......

תצלמי במצב PRESET

אולי זה יעזור. זה עדיין נשמע לי ממש מוזר. את מוזמנת להרים אליי טלפון במהלך השבוע, בשעות הערב. מצרף אותו כמסר פרטי.

למעלה