תאורה

ש ג ה

New member
תאורה ../images/Emo178.gif

קראתי כאן המון חומר בנושא ובכל זאת כמה שאלות (חדשה מאוד בעסק ואין הרבה זמן להחלטות) לגבי מנורות שקועות בטון (לא עושה הנמכות ולכן לא בגבס): הבנתי שיש התקן מיוחד לבטון והבנתי שעדיף נורת לידים (בגלל החום ובגלל שחוסך בחשמל) האם? 1. בסופו של דבר יוצא זול/יקר/אותו דבר - לתאורה אחרת "רגילה" עם הייל וכו' ? 2. האם התאורה (האור) היא כמו תאורה רגילה (שהורגלתי אליה עד היום) ? 3. האם עמיד לאורך זמן או שהבלאי הוא גדול יותר מתאורה רגילה בכל זאת? המון תודה (ומזל שמצאתי אתכם במקרה)

תאורת לדים היא בעיקר ליופי ואוירה

בכדי להאיר אתה ממש , צריך כמויות גדולות או נורות עוצמתיות יותר שהן כבר יקרות . למשל 12 ספוטים לא הספיקו להאיר חדר של 2.6 על 4.5 מטר . זה נתן רק חצי מהאור הדרוש . יש קופסאות לביטון עבור ספוטים .

fireman

New member
אתה עושה עוול לתאורת הלדים

בכל פעם שאתה מעלה את התמונה הזאת וכותב את מה שאתה כותב. היום לד HIGH POWER כבר לא מצריך שבירת משכנתא ומנגד מאיר כמו 6 ספוטים כמו שהתקנת שם. שילמת הרבה כסף ביחס לתמורה שאתה מקבל מהמוצר שהתקנת שם.

זה מה שאפשר להשיג בסביבה שלי

יש לך מקום יותר טוב ? דרך אגב לא אני שילמתי, מי ששילם יושב טוב מאוד .

fireman

New member
זה לא קשור איך יושב מי ששילם

בכל מקרה היכולות של המוצר הזה לא מצדיקות את המחיר. אם אתה רוצה מקומות יותר טובים, שלח מסר אישי ותקבל.

jaydavid

New member
כמה תשובות מניסיוני

1. יותר יקר בגלל עלות קופסת ביטון (אותה מניחים בשלב יציקת התקרה). עלות ממוצעת 70-150 ש"ח - תלוי בגודל המנורה. בנוסף גם עלות ההתקנה, שבד"כ החשמלאי דורש כ-50 ש"ח יותר לכל נקודה כזו. סה"כ כ-150 ש"ח עבור כל מנורה כזו. לא מעט! 2. כן - לשקועי תיקרה קיימים כל סוגי המנורות 3. אינני יודע נקודה חשובה נוספת היא שנקודה כזו יותר קשה לבטל בחלוף הזמן או להזיז כמו נקודות מאור אחרות. בתכנית המקורית שלנו התחלנו ב כ-20 נקודות שקועות וסיימנו רק בכ-10, במקומות שבהם רצינו לייצר אווירה.

binbal3011

New member
תוספת

מחיר הקופסא אכן נוסף למחיר המנורה. ניתן להכין קופסאות עץ לפי מידה פנימית או פח, פח יקר יותר. לזה יש להוסיף גם רשתות טיח שאליהן מחברים את גוף התאורה השקוע. בנוסף, מה גובה התקרה שלכם? יש מנורות שקועות לתקרה נמוכה ויש לתקרה גבוהה.

קופסא לביטון עולה 15 ש"ח

הבעיה היא אחרת , הקופסאות הללו לא ממש מתאימות לספוטים שמתאימים לנורות לדים , הן קצת קטנות מידי . אז צריך לבדוק מראש , גם זה לא קל כי הקופסאות מחוץ לבטון גמישות . פתרון אפשרי הוא למעוך אותן מעט , בכדי שיהיו אליפסיות ולא עגולות .

jaydavid

New member
ב 15 ש"ח לא תגיע רחוק ...

קופסת ביטון כמו שצריך עולה כפי שאמרתי. ניתן למצוא יותר זול (בדקתי), אבל מה לגבי הרשת לטייח, מה לגבי הגודל הנכון, מה לגבי התושבת המדויקת למנורה שרכשת? מה לגבי השנאי? המלצתי - לבקש קופסא המתאימה למנורה שרכשת.

binbal3011

New member
קופסת ביטון

אין מוצר מדף כזה! צריך להזמין לפי גודל הספוט השקוע. לשים לב להזמין לפי מידה פנימית ולא חיצונית.

אני לא יודע מי הספק שלכם

קפסאות לביטון יש גם במחיר 80 ש"ח המתאימה גם ל 4 וגם ל 3 צול . יש גם את הקופסאות המיועדות רק למידה אחת 3או 4 צול והן עולות 15 ש"ח .

binbal3011

New member
אני מדבר על גוף מרובע

ולא עגול, לא מכיר קופסאות מוכנות. אני הכנתי אצל נגר

למעלה