תאורה כחולה

• פותח הנושא fz1
  • פורסם בתאריך

fz1

New member
תאורה כחולה

תיכנסו לאתר של פולגז ,ותקראו על תאורה כחולה באופנוע

M O R M

New member
הערות לגבי תאורה כחולה.

ניתן לצבוע בתהליך מיוחד של "עישון" הפנס בתנור בכל צבע שתחפוץ אצל מוטוארט (גילעד אברהמי ה-
) כמובן שבהזדמנות זאת ניתן גם לצבוע את המשקף. העלות (הרבה יותר יקר מ- 30 ש"ח שעלה לך- 250 ש"ח לפנס.) אולם התוצאה מעולה. כמו כן גם אני שמתי לב בבהירות לתופעת ראות יותר טובה של האופנוע הן ביום והן בלילה ופינוי הדרך. אני משוכנע שלמרות אי הבהירות לגבי חוקיות הנושא (אולי במקרה שלי זה קצת יותר חוקי -איני יודע.) אבל בהחלט זה יותר בטיחותי. נכון זה נחשב "ערסי" ולא נאה מבחינת התיחסות החברה אולם זה יעיל ובטיחותי ושיקול זה עולה אצלי על כל שאר שיקולי הטעם וריח (שעליהם אין מה להתווכח.). הרבה שנים רכבתי באופנוע כאשר אני מיבא בכל פעם נורות צהובות מצרפת. בביקורי האחרון בצרפת לא הצלחתי למצא נורות הלוגן צהובות והרגשתי ממש לא נוח בעת הרכיבה על אופנוע בלילה. מבין שלל האורות כל בר דעת יודע שלא ניתן להבחין באופנוע. גם ביום רוב רובן של מצבי החרום נובעים מחוסר יכולת של חלק מהנהגים (אם נשמיט את המתעלמים בכוונה והם לא מעטים.) להבחין באופנוע שמתקרב במהירות מאחור. מאז שצבעתי את הפנסים הקידמיים בכחול אני חש יותר בטוח ונראה לעין. מיד רואים את תגובת הנהגים. (אגב תופעה מענינת- חלקם לא רק שלא יצאים לעקיפה במסלול שלי אלה פשוט בולמים קלות במסלול הימני מחשש להתפס על ידי "המשטרה" ...) העיקר שהרכיבה קלה יותר וניכר שיפור מדהים ביכולות הנהגים להבחין באופנוע. אני גם ממליץ לא להשאר רק עם צבע כחול. ניתן לחשוב על ירוק,צהוב ואולי אפילו אדום כל שינוי מהסטנדרט יתן תוצאה טובה.

מורמ. האם האור מנורה כחולה או ש....

בית הנורה מבחוץ עם פלסטיק כחול. תוכל להפנות לקישור עם תמונה בבקשה? אגב, מה חלקו של מכון אומנות צביעת האופנוע בזה. מיהו? ומה העלויות? שוב, תודה

M O R M

New member
בלונדינית עם עיניים כחולות?

פנס ומשקף ה- 954 שלי נצבע בכחול על ידי גילעד ממוטוארט. ראה קישור לתמונה. רק הפלסטיק החיצוני שהיה לבן נצבע בתהליך מיוחד של עישון בתנור. עצמת האור ירדה באחוזים בודדים (כ- 3% להערכת המבצע.)

yaloner

New member
../images/Emo45.gif מסכים ב-100%

אחרי התאונה האחרונה שלי, כשכל מה שהיה לנהג שפגע בי להגיד זה: "לא ראיתי אותך", החלטתי שאולי הוא טיפש מאוד אבל לא בטוח שהוא שקרן. מאז אני משתדל שתמיד יראו אותי, אז אחרי ששמתי קרניים על הקסדה וגיליתי שיש שיפור קל (רק ביום ורק בטווח קרוב) הוספתי גם זוג TireFlys. אין ספק ששמים לב אליי יותר.

Shlomi TC

New member
מאיפה הבאת את ה TIREFLYS?

וההתקנה פשוטה? בכמה מסתכמת העלות? יתאים גם לטייפון?

yaloner

New member
במסגרת עסקיי המפוקפקים הבאתי כמות

די גדולה בזמנו ומכרתי בארץ. לא יודע כמה יעלה לך זוג אחד, חפש באינטרנט, ב-eBay בטוח תמצא. ההתקנה פשוטה מאוד, זה מתברג לכל ונטיל סטנדרטי במקום המכסה.

Shlomi TC

New member
אוקיי, מצאתי מחירים

עכשיו השאלה היא, כמה אפקטיבי זה והאם היו לך "עניינים" עם שוטרים בעקבות זה? הרי ידועות לנו הסיבות למה אסור לשים את זה על רכב. האם מקפידים על זה? וזה באמת מאיר כמו שטוענים?

yaloner

New member
תשובות

לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר אפקטיבי, מדובר בledים מאוד חזקים ורואים אותם ממש מרחוק. לגבי שוטרים, עד עכשיו לא נתקלתי בבעיות, הפעם הראשונה שראיתי את זה בכלל הייתה על קטנוע (אזרחי) של שוטר - אבל כידוע מה שמותר לשוטרים לא תמיד מותר לנו... בכל אופן, לא נראה לי שאם תשים שני ledים קטנים על הונטילים שלך מישהו יאשים אותך על התחזות לרכב בטחון.

Hell ad

New member
אני בעד להזמין הזמנה מרוכזת כמה...

ייצא יותר זול לא? נראה נחמד, אבל בטח איזה מישהו יחליט שהוא רוצה כמה בלי לשלם, ואז מעניין מה יהיה

Shlomi TC

New member
אני גם אשמח לזוג

ירושלמים? רוצים הזמנה מרוכזת? בשבילי 2 כחולים.

ראיתי בן מאותה המשפחה( סטרום) עם..

אופנוע צהוב ועל הדש-בורד (DASH-BOARD) הרכיב 2 נורות מהבהבות באור כחול חזק. כולם חושבים שזה אופנוע משטרה. מי יודע מי מפיץ ומה העלויות ?

C O L T

New member
ואם אני שם אורות אדומים?

אקבל דו"ח על התחזות לכבאי?

כל שימוש באור מהבהב מצריך אישור

משטרה להפעלתו. גם אם מדובר באור ירוק מהבהב (בטחון פנים) או צהוב/כחול/אדום. אין אישור ממשטרת ישראל לנוע עם אור מהבהב ללא אישורה. עברה על ההוראה הזו גורר קנס תחת ההגדרה "התחזות לגורמי בטחון". יאללה זרוק, זרוק עוד צבע

D the kid

New member
אולי למד"א, תלוי באירוע. לגבי נורות

מומלצות מאוד נורות XENON. האור הרבה יותר "לבן" גם בשימוש בנורה של 55W (כמו בספר). נותן לאופנוע מראה הרבה יותר יפה ! והאופנוע הרבה יותר בולט לעין ! בזויות מסוימות האור נראה כחלחל ומוסיף ליופי. לסיכום: יותר יפה בהרבה ! רואים יותר טוב בלילה (הרוכב) ! ורכבים קולטים אותך יותר (גם ביום וגם בלילה !). עובדה שהגיע עוד משלוח מתנה לחברים שרצו גם

למעלה