תאורה במתח נמוך

תאורה במתח נמוך יש לי כוונה להתקין נורת הלוגן של כ50 וואט במרחק של כ15 מטר כבל מהשנאי שלה. זה יהיה בתנאי חוץ . המנורה והשנאי יהיו מוגנים . הכבל לא. יש משהוא מיוחד שאני צריך לדעת לגבי הכבל ?

lekner

New member
אם הוא בתוך צינור אז הוא מוגן מפגיעות מכאניות לכן אתה יכול לשים אותו בכל גובה

רובו לא יהיה בצינור אבל הוא גם לא יהיה חופשי באויר. אני מתכוון להצמיד אותו למבנה שעשוי מצינורות פלדה ולפרגולת עץ. הכוונה היתה לקשור אותו עם בנדים . בתחילתו ,ביציאה מקופסת ההזנה בה יהיה השנאי ,הוא ירוץ מספר מטרים בצינור פלסטיק קבור באדמה עד למבנה.

רשר

Well-known member
מנהל
הכל כתוב בשאלה המקורית רצוי לחבר את המתקן עם תקע/שקע או אמצעי ניתוק נוח אחר שינתק פזה ואפס, כבל 1.5 ממ"ר מספיק מבחינת הזרם אבל יצור מפל מתח (יאריך את חיי הנורה ויקטין מעט את האור), אבל לעבודה בחוץ עדיף כבל 2.5 ממ"ר לפחות, לחוזק מכני, נגד מפלי מתח, ואופציה לעוד נורות בעתיד. בהצלחה

פפו

New member
סליחה רשר אבל בשאלה המקורית רשום רק ההספק עם ציון של מתח נמוך. מהו מתח נמוך 12 וולט או אולי 24 וולט? כמי שאינו מתמצא בכל סוגי ההלון הקיימים בשוק אני זקוק למידע מפורט יותר

רשר

Well-known member
מנהל
צא מהנחה הקשה של 50W/12V=4A שלא לדבר על המקרה הנורא של 50W/24V=2A. נניח שהצליח להשיג נורה 6V, נו אז הזרם יהיה 8A כך שזה בכל מקרה לא משנה כלום.

פפו

New member
חישבתי ומצאתי ש.... התנגדות כבל נחושת 1.5 ממ"ר באורך 15 מטר היא 0.174 אוהם. משמע שבזרם של 4 אמפר מפל המתח יהיה 0.696 וולט מכאן שהמנורה תקבל רק 11.3 וולט. אםישתמשבכבל 2.5 המנורה תקבל 11.58 וולט

למעלה