תאונת קטנוע ברמת גן:(

• פותח הנושא nirav
  • פורסם בתאריך

nirav

New member
תאונת קטנוע ברמת גן:(

היום רכבתי לתומי בשקט במהירת ניעמה של בערך 50-60 קמש ברחוב בן גוריון ברמת גן
לפתע עקף אותי בפול גז ובסערה קטנוע דינק ישן עליו רוכב ומורכבת שנענשת כאילו היא במיטת שיזוף בים...
הם חלפו אותי בסערה בפול גז...ואני מסתכל עליהם וחושב לעצמי איך אפשר ככה לנסוע במהירות מטורפת ועוד בהרכבה..ללא כל יכולת להגיב ולבלום...
תוך כדי שהמחשבה מתאיידת לי בראש..רכב משום מקום סטה מהנתיב הימני שמואלה ...אולי רצה להתפרסס אולי רצה לקחת שמואלה מתישהו יש פנייה שמואלה מטרים ספורים בהמשך...

כצפוי ולהתדהמתי הקטנוע רק הספיק לסטות מעט ימינה והתנגש בחוזקה בצידו הקדמי של הרכב ליד הצמיג..שני הרוכבים התעופפו מעל מכסה המנוע והטקנוע ממש ננעץ ליד הגלגל הקידמי..:(

שנייה מיד..הרכובת הפגועה קמה בהיסטרייה וחלה לצעוק "אתה לא נורמלי אני בהריון!!!"
כמה שניות אחרי היא כבר שכבה על המדרכה שעוברי הארוח מסביב קפצו לעזור לה ..
בן זוגה גם מיד קם הוחל לצלם בסלולורל את הרכב הפוגע...
בקיצר אני עדיין המום..
לדעתי כולם אשמים..ונהג הרכב אשם יותר לפי החוק.
מיד התחילה מהומה ואני בלב כבד ובנפש חוציה נסעתי משם...
אנא אחי הרכובים..סעו לאט תהנו מהלאט מהרוח הנעימה מהשמש..המקסימה..למה פולגז למה למהר..בבקשה..אני רוכב כבר 20 שנה כמו חנון לאט ובנעימות וברגוע..אולי אם זה היה אני הייתי מספיק לבלום או ההתנגשות היתה קטנה בהרבה יותר..

שיהיה לכולנו חג שמח
והחלמה מהירה למי שנפצע
ושוב בבקשה סעו בזהירות

Rיקושט

New member
--------->

מעניין שהמהירות של הדינק (שבטח היתה מה? 70? 80? קמ"ש) נראית לך מטורפת אבל נהג זבל שחוצה נתיבים במפתיע מבלי להתחשב באלו שנמצאים מאחוריו, זה תקין או פחות "פרוע" מאיזה קטנוען.

זכור לי איזה זבל כזה שחצה נתיבים במפתיע והרג מישהו לפני שנה וקצת בכביש 4...

סביר מאוד להניח שהקטנוען הזה יכל לרכוב יותר בזהירות או לפחות לקרוא את הדרך יותר טוב, אבל מי שגרם לתאונה בפועל היה הנהג רכב שסביר להניח שחשב שבגלל שהוא צריך לפנות שמאלה כל העולם יעצור ויעשה לו כבוד.

פע1

New member
נו ומה חשוב לך כ"כ

ההתנהגות של הפחית, אה?

נגיד, נגיד שהוא לא נהג טוב. נגיד.
מה כל זה שווה עכשיו לזוג הזה?

מילות המפתח בהודעתך הן :
"הקטנוען הזה יכל לרכוב יותר בזהירות"

העניין הוא שעלינו, הרוכבים, חלה חובת הזהירות.
בשבילנו, אתה מבין ?
בשבילנו.

כל השאר לא חשוב.
כל האחרים לא חשובים ולא מעניינים.
אתה מבין?

Rיקושט

New member
no shit

האחריות לבטחונינו היא קודם כל על הרוכבים עצמם, אנחנו רואים ובלתי נראים.

זה עדיין לא ימנע ממני להאשים את הנהג שנוהג בחוסר אחריות כלפי הסביבה שלו, הוא יכל גם לגרום לתאונה עם רכב שמגיע מאחוריו באותה מידה.

Vaderom

New member
ועדיין

סתם בשביל הקטע - אתה אומר 70-80. זה 20-30 קמ"ש מעל המהירות המותרת, שזה בפני עצמו לא אומר כלום, אבל במקרה הנ"ל מדובר בסיטואציה קלאסית של מהירות שלא תואמת לתנאי הדרך ולא מאפשרת תגובה נאותה, בין אם בלימה או חמיקה (שאני בספק רב שהרוכב היה מסוגל אליה בכל מקרה, מהיכרותי עם כישורי הרכיבה של רוכב הקטנוע הממוצע).

הרכב אולי אשם (יותר או פחות - לא מעניין אותי). אבל זו סיטואציה צפויה למדי בכביש. יצא לי כבר כמה וכמה פעמים להיות במצבים דומים לזה שמתאר פותח השרשור. זה גם מרגיש מוזר למדי - אני עם אופנוע ספורט שיש לו יכולות מעל ומעבר לכל קטנוע, בוגר מספר קורסי רכיבה, יוצא לאט ובזהירות מרמזור. תוך שניה עוקף אותי איזה קטנוע בזינוק זריז ותוך כדי שאנחנו נוסעים אני מזהה טור מכוניות עומד ומאט (עוד יותר) אבל הקטנוע ממשיך בנסיעה במהירות ואיך שהוא מתקרב למכוניות רכב סוטה שמאלה לנתיב הפנוי לידו - והרוכב עף מעל הרכב, או במקרה הטוב, בולם, נועל גלגלים ומחליק.

מקרים כאלה קרו לי יותר מפעם אחת, כשהשיא היה בחורף לפני שנתיים כשהייתי עוד עם הCBR - רכיבה אחת של 20 דקות בגשם מדרום לצפון תל אביב - 3 קטנועים שעקפו אותי בנסיעה ו300 מטר אחרי הם שרויים על האספלט כי אף אחד לא לימד אותם לבלום על רטוב.

האחריות תמיד תמיד תמיד עליך, הרוכב. וככל שתפנים את זה עמוק יותר - הסיכויים שלך להשאר על גלגלים גבוהים יותר. ומעניין לי את הסבתא שהרכב לא אותת לפני שהוא סטה - זה יעניין אותך במקרה הטוב בבית משפט, ובמקרה הגרוע - לא יעניין אף אחד בכלל.

nirav

New member
מסכים איתך מאוד

זה מה שנסיתי להבהיר והיטבת לתאר זאת.
הקטנוע נהג לא בהתאם לתנאי הכביש...
מצטער שני קצת חופר..אבל כנראה שאני גם קצת בטרואמה מהמחזה הקשה שהייתי נוכח לו :(

Rיקושט

New member
כנראה שגם התאונה של טל שביט

הייתה קלאסית.

תאר לך ונהג הרכב שסטה מימין לשמאל בקיצוניות היה מאותת או בודק שאין תנועה מגיעה מאחוריו?

Vaderom

New member
התאונה של טל שביט

יש לי את ההשגות שלי לגבי התאונה של טל שביט, אבל מבלי להכנס לנושא הרגיש הזה, אומר רק דבר אחד :

את טל, ז"ל, לא כבר לא מעניין מי אשם בתאונה. יותר מזה, אילו טל היה פה, מהיכרותי עם הגישה שלו לרכיבה, הוא היה אומר על עצמו אותו דבר.

שכל אחד יסיק את המסקנות שלו. אנחנו מתווכחים על סרק. אתה אומר - הרכב אשם. אני אומר - תהיה חכם ואל תיתן לרכב האשם להרוג אותך. האחריות עליך כי לך זה עולה יותר. זה הכל.

Rיקושט

New member
אנחנו בכלל לא מתווכחים כי אני אמרתי עוד לפניך

שהאחריות היא על הרוכב.

אני יותר תהיתי למה nirav מזדעזע כל כך "מהתנהגות" הרוכב ולא מהתנהגות הרכב.

Vaderom

New member

אני מזדעזע מהתנהגות הרוכב כי אני יודע מה המחיר שמשלמים על זה. וכשאני חושב על המחיר הזה, השאננות שבה רוכבים רבים שמים את החיים שלהם בידיהם של נהגי רכב מזעזעת אותי.

nirav

New member
אני מוזעזע

מהרוכב קטנוע איך הוא מרכיב אישה בהריון ונותן פול גז עוקף אותי בסערה ונכנס כמו קמיקזה במכונית..אם היה נוסע על פי החוק ונ שאר מאחורי כי יצאנו יחד מאותו רמזור ואני עם האקסבו פתחתי יותר מהר מהדינק הישן שלו..אז כל התאונה הזו לא הייתה מתרחשת..

לפי החוק המכונית אשמה לפי השכל הכל יכל להימנע!!

אם פי 3

New member
מה נותנות לך ההאשמות?

נהג הרכב, גרוע ומסוכן ככל שיהיה, ככל הנראה לא קורא כאן, וסביר שגם לא בפורומים מוטוריים אחרים, אם בכלל.
זה שעובר אורח, במציאות או בוירטואליה, מאשים אותו, לא ישנה את התנהגותו במיל. לא ישנה את התנהגות החברים שלו במיל.

אני רוצה לקוות, שמי שקורא כאן, גם אם כבר "יודע הכל", כן לומד משהו מתזכורות כאלו, מניתוחי תאונות (אפילו עם ברמה של עובר אורח, ולא של בוחן תאונות מקצועי). נדמה לי שכולנו חוטאים מדי פעם, בשאננות יתר, שגורמת לנו לקחת סיכונים מיותרים, סיכונים שהם מעבר ליכולת האישית שלנו להתמודד איתם.

וכן, יש אנשים שנוהגים ושרוכבים ב"כרוניקה של תאונה ידועה מראש". רובם, כאמור, לא יגיעו לכאן, לא יעשו קורסי רכיבה מתקדמת, לא ילמדו, אלא בדרך הקשה והכואבת. אבל פה ושם, כן מישהו נכנס, כן מישהו מתחיל לפתח מודעות.

אני מניחה, שרוב המתפרעים, הם לא בעלי משאלת מוות (גם אלו שמכורים לאדרנלין), אלא פשוט חוסר מודעות, מכל מיני סיבות.

(ואגב - טוב לראות אותך פה...)

Rיקושט

New member
לא נותן לי כלום בגלל זה אני לא מתעסק בהאשמות.

התייחסתי למה ש nirav כתב ומשם זה כבר התגלגל הלאה.

ותודה, נחמד היה לראותכם בתמונות של הר בנטל

nirav

New member
הפחית אשמה

אבל הקטנוען יכל למנוע או להפחית את עומצת ההתנגשות...
עלינו על הרוכבים להיות זהירים יותר כי אנחנו פגיעים יותר
אני רואה כל יום נהגי רכב מדברים בנייד..שומעים מוזיקה..מנהלים מערכות יחסים עם בנות זוגם בהניגה..מפצחים גרעינים..הם חיים שם בבועה והניהגה היא נילוות לשאר הפעולות שלהם, אני נזהר מהמכוניות ולא סומך על אף אחת מהן...
וכפי שנאמר בכביש תהיי חכם ולא צודק...

Vaderom

New member
אני רואה ד"א לא מעט רוכבים שחוטאים בזה

יצא לי כבר לראות רוכבים בעיר שמדברים בטלפון/כותבים הודעות (!) ומתעסקים בקקה תוך כדי רכיבה, בזמן שהם רוכבים במהירות שלא תואמת את תנאי הדרך ולא משאירים לעצמם שום מרווח בטחון לטעות או עבירה של הרכבים שמסביבם.

הנסיך.

New member
איזו תגובה מוזרה

מכיר את אלה שצודקים אבל הם בכל זאת מרוחים על האספלט?

כי היתה להם זכות קדימה
כי מי עובר נתיב בלי לאותת
כי מי דופק ברקס בלי להסתכל קודם במראות...

אני חושב שהנקודה שלי ברורה: כשאתה הכי פגיע על הכביש - אסטרטגיה של "להיות צודק" היא אחת המוטעות שאפשר לנקוט בהן. (בניגוד, למשל, למי שנוהג במשאית)

מבחינתי רוכב הדינק אשם לפחות כמו בעל הרכב (אם לא יותר)
למה? כי כשאתה רוכב אתה צריך לצפות לסכנות, לא להגיב להן,
ועוד יותר חמור - כשאתה עם מורכב\ת אתה חייב להזהר כפליים.

למעלה