תאונת עבודה

תאונת עבודה

ההכנסה החודשית שלי כשכיר היא 1400 ₪ ובדרכי לעבודה נפלתי באוטובוס כתוצאה מעצירה פתאומית של הנהג, לקחו אותי באמבולס ואין לי את פרטי הנהג ואת פרטי האוטובוס. במיון עשו לי רנטגן ואין שבר ולכן לא אושפזתי ושוחררתי עם המלצה לבוא אם אי התפקוד יימשך מעל שבוע ימים ועם המלצה לחופש מחלה של 7 ימים. היום רופא המשפחה הפנה אותי לאורתופד בדחיפות ליום ראשון על מנת שיעשו לי גם בדיקת אולטרסאונד (לראות אם יש שבר בשרירים ובגידים), והפקידה בקופת החולים אמרה לי שהמעבידה צריכה למלא טופס 206. 1. מהו טופס 206 ? 2. האם אפשר לתבוע את חברת הביטוח של חברת האוטובוסים הציבורית למרות שלא הגשתי תלונה במשטרה ולמרות שלא לקחתי את מס' הרכב של האטובוס ? 3. הרופא אמר שאם מדובר בשבר בשרירים אז אין מה לעשות מבחינה רפואית. והשאלה אם חלילה ייסתבר שזה המצב, אז מה עושים מבחינה משפטית ? 4. האם הפקידה של קופת החולים צודקת וטופס 206 הוא הטופס הנכון שעל המעבידה למלא בנסיבות הללו ? אם לא, אז איזה טופס המעבידה צריכה למלא כדי שאוכל להתפרנס בזמן הזה של חוסר יכולת לתפקד ולעבוד ? 5. התורים לבדיקת אוטרהסאונד מאוד רחוקים בזמן והפקידה אמרה לי שכל הממתינים בתור הם כמוני כמקרים דחופים, ורצתה לתת לי תור לעוד חודשיים כי זה הכי קרוב מבחינת התור. אם בבדיקה ייצאו ממצאים כמו "שבר ישן", "קרע ישן" כתוצאה מכך שקופת החולים טענה שיש תור ארוך, וכתוצאה מכך יקשה על הרופאים לקבוע קשר סיבתי, אז אוכל לתבוע את קופת החולים על נזק ראייתי ? ואם כדי למנוע נזק ראייתי, אעשה באופן פרטי בדיקת אוטרסאונד והכל ייצא בסדר אז יחזירו לי את הכסף עבור הבדיקה ? מה עושים ? אני מקווה שאתם מבינים את הדילמה בעניין הזה.

תאונת עבודה

שלום רב, עליך לפנות למעבידך ולבקש ממנו למלא עבורך טופס בל - 250, העתק חתום יועבר לקופ"ח ובהמשך גם לביטוח לאומי, לצוך תביעה.. עליך לפנות לחב' האוטובוסים, בה נסעת, ולציין שנפגעת בתאונת דרכים, ולבקש את פרטי האוטובוס כמו מס' רישוי שם נהג, לפי היום ,השעה, ומס' הקו - מידע כזה מצוי בידיהם והם צריכים לתת לך אותו. עליך לפנות למשטרה ולהודיע על פגיעתך בתאונת דרכים. אם לא פנית לחב' האוטובוסים או שמסיבה כלשהיא סורבת, המשטרה תפנה אליהם. לגבי התורים הרחוקים, בד"כ קופ"ח מפנה אותך למכון הרנטגן באיזור מגוריך, ולכן, מומלץ שתבדוק גם במקומות אחרים מחוץ לאיזור מגורים, יתכן ובנסיעה של עוד רבע שעה תקבל תור מוקדם יותר. בד"כ שבר ישן, הוא לא כזה לאחר שבועיים, אלא לאחר הרבה יותר זמן. מקווה שקצת עשיתי סדר בבלאגן בברכה,

למעלה