תאונת עבודה

מתוקה 122

New member
תאונת עבודה

שלום עברתי תאונת עבודה בנובמבר האחרון שהיא קרתה בזמן שהייתי בהפסקה הבוקר שלי ,הייתי בדרכי למיטבח לאכול ארוכת בוקר והייתי על נעל עקב מיהרתי ועיקמתי את הרגל ושברתי את השוק התחתון של הרגל שלי ועברתי 2 ניתוחים ברגלי .הריצפה לא הייתה רטובה ,ולא היה שום גורם אחר שגרם לנפילה,לא הייתה רשלנות מצד מקום העבודה שגרם לנפילה הזאת. הייתי 3 וחצי חודשים בבית קיבלתי כסף מיטעם הביטוח המנהלים שייש לי בעבודה ווקיבלתי כסף מביטוח לאומי שהכיר בזה כתאונת עבודה. ביטוח לאומי גם נתן לי 50% נכות זמנית עד אוגוסט 2008 וברצוני לדעת יש מקום לתבוע את הביטוח של העבודה למרות שלא הייתה רשלנות מיצידם ? הדבר היחיד שאני אולי יכולה ליטעון שזה קרה בזמן הפסקה ועקב הלחץ שהופעל עליי לא לאחר נפלתי . בעבר עשיתי בירור ונאמר לי pvשייש מקומות עבודה שעושים ביטוח במיקרא של נכות מהעבודה ' וכוח אדם מהעבודה שלי בירר מול חברת הביטוח של העבודה והם אמרו שאכן מיגיע לי איזה פיצוי ואני צריכה לבדוק מול עו"ד או שבעצם לחכתוב להם מיכתב ובידיוק מה קרא ומה הדרישה שלי. אני באמת לא יודעת מה בידיוק לירשום כלומר איזה סכום לבקש ,כמה הם צריכים לשלם לי ושלא ירמו אותי . האם אני צריכה לעשות את זה מול ע"וד או שאני יכולה לבד?

תשובה:

כפי שאת מציינת - אם לא היתה רשלנות של מקום עבודתך, לא מוכרים לי מקרים שאפשר לתבוע בשל כך. בנוסף: הדרך לפתרון המקרה שלך, נעוצה בבדיקה מקיפה של כל פוליסות הביטוח שיש לך, כולל הפוליסה של מקום עבודתך. בנוסף, הייתי בודק האם נותרה לך נכות צמיתה מטעם הביטוח הלאומי? בריאות שלמה, אביעד מנשה, עו"ד

מתוקה 122

New member
יש לי 50% נכות זמניתמביטוח לאומי

עד חודש אוגוסט ,התאונה הייתה בנובמבר אני מבינה שתיהייה לי וועדה נוספת ליקראת חודש אוגוסט שתיקבע נכות זמנית או נכות קבועה . מימשתי את הביטוח שייש לי דרך מקום העבודה ,ובדקתי עם מקום העבודה לגביי הביטוח שלהם הם אמרו שהביטוח שלהם מכסה על תאונות אישיות ונכיות מעבודה.והם רוצים מיכתב מימני מה בידיוק אני דורשת או לפנות אליהם דרך עו"ד השאלה עם אני פונה לבד אייך אני יודעת כמה לידרוש או שהם אמורים לדעת לבד דרך הפוליסה שלהם מהם הפיצוים שמגיעים לי וכמה ?

Re:

שלום, ראשית רפואה שלמה. כמו ברוב הסיטואציות בחיים גם במקרים מעיין אלו רצוי להתייעץ עם בעל מקצוע לפני פעולה ובמקרה זה עו"ד. כפי שאת יודעת יש לא מעט כאלה בארצנו הקטנה. (יתרון- מקצועיות ,חסרון-עלות) חשוב לזכור שאת כמובן יכולה לפנות לבד במכתב בו את מסבירה את בעייתך ומבקשת מהם פיצוי מתאים. נקודה נוספת (כללית): דעי כי הרעיון מאחורי תשלום הפיצוי הוא להביא את הנפגע למצב בו היה אלמלא נפגע (ולא על מנת להתעשר) ולכן בד"כ בגין תקופות שהמוסד לביטוח לאומי שילם בעבורן אזי המעסיק (או הביטוח שלו) רשאי לקזז את הסכומים מהפיצוי (אין כפל תשלום). בברכה וסופ"ש נעים!

בנוסף

שלום רב, תמיד את יכולה לדרוש את העתק הפוליסה, כדי לדעת מה בדיוק מגיע לך במסגרתה. וכמובן, שאני תמיד, ממליצה , להיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום. בברכה,

למעלה