תאונת דרכים

DyingToLiVe

New member
תאונת דרכים

אני לא בטוח שזה מתאים לפורום הזה, אבל אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. שתי מכוניות זהות (שוקלות 1200 ק"ג לצורך העיניין) ובתוכן שני נהגים זהים נוסעות אחת לכיוון השניה ב-120 קמ"ש, שתי המכוניות הן מכוניות בעלות חמישה כוכבי בטיחות, שני הנהגים יושבים בצורה הבטוחה ביותר האפשרית במכוניות. מה הסיכוי של הנהגים לשרוד?

Alkhimey

New member
לא גבוה לצערי

Δ(mv) = FΔt​
מהירות של מכונית אחת ביחס לשניה היא 240 קמ"ש, והמסה שלה 1200 ק"ג, מכאן התנע שלה (mv) הוא 288,000. בהנחה שההתנגשות גורמת לעצירה של המכוניות והמכוניות עוצרות תוך שתי שניות הכוח שיפעל על מכונית אחת הוא 144,000 ניוטון.

אני חושב שהחישוב שגוי

מרגע ההתנגשות עד לעצירה יש את הפגוש של 2 המכוניות , אורך כל פגוש הוא מטר , ז"א סה"כ 2 מטר... כמה זמן לוקח לעבור 2 מטר , במהירות התחלתית של 240 וסופית של 0 ... נניח בקירוב שהמהירות הממוצעת היא 240/2=120 קמ"ש בערך 35 מטר לשניה , ז"א 2 מטר יקח לעבור 1/17 השניה , ז"א בערך 0.06 או 0.07 שניות .. בקיצור There will be blood., אף אחד לא ישרוד בשום מקרה. בד"כ מכוניות מעיפות אחת את השניה לצדדים או משהו , מעט מאוד תאונות הם ממש עוצרות אחת ת'שניה .. אבל במקרה והן כן , זה מוות מיידי , גם במהירויות נמוכות יותר.

Rtitan

New member
שאלה אנלוגית:

מאחר ושתי המכוניות ושני הנהגים זהים, ושתיהן נוסעות באותה מהירות זו לקראת זו, הרי שחוק שימור התנע יבהיר לך שמרכז המסה של המערכת נמצא בדיוק בנקודת ההתנגשות ואינו נע. הבעיה האנלוגית תהיה נסיעה במכונית כזו לקראת קיר בעל מסה אינסופית במהירות של 240 קמ"ש והתנגשות פלסטית בו... מה הסיכוי שהנהג ישרוד? האמת? מאד תלוי בהמון גורמים: התאונה שבה נהרגה הנסיכה דיאנה היתה בערך במהירות הזו, קצת פחות, והאדם היחידי שהיה חגור במכונית שרד - שומר הראש רק נשך את הלשון שלו מעוצמת ההתנגשות והיא נחתכה - עד כמה שאני יודע היא חוברה אחרי כן. אבל לא כל מכונית היא מרצדס 500 בדגם הכי מאובזר שלה...

avinamal

New member
התאונה

לפי המשטרה, היתה במהירות שלא עלתה על 120 קמ"ש. בוא אני אפתור לך את הדילמה - הבנאדם בבעיה האנלוגית שלך ימות עם או בלי חגורה. יש צורך לפרט? |

Rtitan

New member
האמת כן...

עד כמה שאני ידעתי - ואולי הידע הזה משלבי חקירה מוקדמים יותר של התאונה, היא היתה במהירות שהתקרבה מאד ל-200 קמ"ש. אינני מתחייב לזה - כמו שאמרתי. מה שכן - תאונות במכוניות מירוץ מתרחשות במהירויות גבוהות מזו ונהגים שורדים, מצד שני, איירטון סנה נהרג בשעה שנסע על פיתול שיקיין במהירות נמוכה בהרבה, החליק ופגע בגדר המסלול - הוא לא נהרג מהפגיעה, אלא כתוצאה ממוט במתלה המכונית שמשבר בפגיעה וחדר את קסדתו... כמו שאמרתי - מאד תלוי.

avinamal

New member
הם לא מתנגשים בקיר.

ויש להם מכוניות המיועדות לכך. כמו כן הם בהחלט נהרגים. התנגשות בקיר במהירות 240 קמ"ש תגרום לאפקט די צפוי של (למשל) קריעת אבי העורקים, קריעת הריאות וכו'. החגורה מחזיקה את הגוף החיצוני שלך- זה נכון. מבפנים אתה תהיה סלט טונה עם רסק עגבניות.

DyingToLiVe

New member
זה גם מה שאני טענתי בויכוח

אם אנחנו מדברים על שתי מכוניות עם מנוע 1.6, יפניות, הנפוצות ביותר בארץ, אז לדעתי, הסיכוי שמישהו ישרוד כזאת תאונה הוא זניח.

Alkhimey

New member
לא רק איברים פנימים

אני מכיר מישהוא שנשפכה לו העין. :(

Rtitan

New member
בוא נעשה טיפה סדר...

ההתנגשות לא תהיה ב-240 קמ"ש בשל המכונית שבנוייה לספוג אנרגיה - לכן גם במכוניות מירוץ במהירויות כאלו שרדו נהגים. לגבי שתי מכוניות סידרתיות כאמור - יפניות 1.6 נפוצות - לא יוציאו שום דבר שניתן יהיה להצלה. קריעת אבי העורקים תהיה אולי פגיעה אפשרית - הפגיעות החמורות יותר יהיו גזירת שכבות שונות במוח עקב צפיפות חומר ומסות שונות שיגרמו למוות מיידי. הדיון היה תיאורטי ונסב על מקרה כללי - קיימת אפשרות של הישרדות מתאונה כזו - הסיכוי קלוש ובמכוניות מסויימות.

למעלה