תאונת דרכים

מישהיא23

New member
תאונת דרכים

היי לכולם , חיפשתי דרך לשפוך את ליבי אחרי החוויה המזעזעת שחוויתי ואני מקווה שזה הפורום הנכון הייתי שמחה לקבל עזרה מקצועית וגם תמיכה מאנשים פה. עברתי תאות דרכים בתחילת השבוע רכב שעבר באור אדום נכנס ברכב שלי וכתוצאה מזה התאונה הייתה חזיתית וגם מונית שהייתה בצד הימני שלי נכנסה ברכב בצד ואז נזרק הרכב לעמוד של רמזור ושבר אותו כל מי שראה את התאונה איך יצאנו (היינו אני ואמא שלי) רק עם מכות יבשות במיוחד אני שחטפתי גם חזיתית וגם מהצד , התמונה של הרכב המסחרי הגדול לא יוצאת לי מהראש אני שומעת את הבום של ההתגשות שוב ושוב אחרי מספר שיחזורים הבנתי שאיבדתי הכרה לכמה רגעים עד שאמא שלי צעקה שאני אברח מהרכב כי הוא התמלא עשן ואז איך שהוא התפכחתי קמתי ויצאתי. יש 2 דברים שאני לא מצליחה להפסיק לבכות בגללם ואתמול הייתי בהתקף חרדה נוראי הדבר הראשון זה כמובן ההתנגשות עצה וכל התאונה והדבר השני זה שבמשטרה אמרו לי שהנהג שנכנס בנו ועבר באדום טוען שהוא עבר בירוק ואנחנו וגם הנהג מונית עברנו האדום ממש כואב לי איך הוא מעז לשקר לא מספיק הכאב הפיזי והטראומה הנוראית צריך לסבול גם את השקר שלו מה עוד שממש כאב לי שברגע התאונה הוא אפילו לא ניגש להציע עזרה או לראות אם אנחנו בסדר יש לציין שלא קרה לו כלום הרכב שלו התעקם קצת מהצד וזהו כואב לי אני בחורה מאוד רגישה עדינה קשה להכיל את כל השנאה שאני מרגישה אליו וכל זה בנוסף לטראומה הנוראית שעברתי . הבנתי ששללו לו את הרישיון עד שהחקירה תסתיים אבל זה לא עוזר לי כל כך קשה לי עם התאונה שחוזרת לי בראש שוב ושוב אני כל היום בוכה בלי תאבון אני כל הזמן מנסה להגיד לעצמי שתודה לאל יצאתי שלמה ובריאה אבל קשה לי אני כל הזמן מוצאת את עצמי בוכה ורואה שוב ושוב את התמונה של התאונה ונזכרת שהחרא הקטן הזה עוד מעז לשקר ולהגיד שעבר בירוק. איך מתגברים על זה ? להעסיק את עצמי זה לא פתרון כי אני חייבת מנוחה במיטה אז כמה אפשר לראות טלויזיה התיאשתי מצטערת על האורך אבל הייתי חייבת להוציא את זה כי אני לא מעזה לפתוח את הפה אני צריכה להיות חזקה בשביל אמא שלי תודה מראש. נ.ב אני רושמת את זה בכמה פורמים כי לקבל תמיכה מכמה שיותר אנשים ואנשי מקצוע יעשה לי רק טוב

גרא.

New member
מישהיא23,עברת טראומה קשה,שיש צורך לטפל בה,אבל

מה שהכי חשוב,שלא נפגעת פיזית.כפי שיהודים אומרים בדרך כלל אחרי הנצלות מתאונת דרכים,לכי לביה"כ בשבת בכדי לומר תפילת הגומל..איך מתגברים על זה? במיידי,את יכולה להתקשר כבר עכשיו לער"ן (עזרה ראשונה נפשית) טל 1201 בכדי לשתף רגשית בכל מה שעבר עלייך,לשמוע כמה מילים חמות ואמפטיות שיוכלו מעט להרגיע אותך. לדבר בטלפון,אפשר כמובן מהמיטה,להכנס לפורומים,מה שכבר עשית,וודאי שאפשר.הסבוב הזה שאת עושה עכשיו עשוי מאד להעסיק אותך,שיחות עם חברים,בהן תאלצי לספר שוב ושוב את מה שעבר עלייך.כדאי לחשוב על טיפול כמה שיותר מהר,בטראומה שעברת.את יכולה להגיע די מהר לפסיכולוג/ית בקופ"ח שלך.אם אינך פגועה פיזית,ואת מסוגלת לפעילות גופנית,פעילות ספורטיבית כלשהיא,היא גם תוציא אותך מהבית,גם תעזור לך להגיע לפסק זמן, מהתמונות,שאת רואה שוב ושוב.הזמן,הוא פרמטר מרכזי בהתמודדות.ככל שהוא עובר,הזיכרונות מתכהים,דוהים, ופחות חדים.חשוב שתמצאי את הזמן המתאים בכדי להכנס ולנסוע שוב במכונית פרטית.זה חשוב בכדי להתמודד עם התפתחות פוסט טראומה שעלולה להכביד עלייך בעתיד,לגבי כניסה ונסיעה במכונית פרוטת.כדאי לבדוק בביה"ח בו נבדקת,אם קיימת קבוצה טיפולית לנפגעי תאונות דרכים.אם יש כדאי לחשוב להצטרף אליה.קל יותר להתמודד עם הטראומה בקבוצה.

באופן דחוף

לגשת למרפאת טראומה. את צריכה להיבדק. קרוב לודאי שמדובר בפגיעת ראש קלה והתחלה של תסמונת פוסט טראומה. יש לזה טיפולים, אבל צריך לגשת לקבל אותם.

שלום לך, מה שאת מתארת נשמע כמו תגובה לאירוע

טראומתי, פעמים רבות הפלאשבקים והזכרונות הטורדניים עשויים שלא לעבור מעצמם ללא טיפול רלוונטי, ממליצה לפנות בהקדם האפשרי לטיפול יעודי לטראומה. ניתן לצמצם ואף למנוע את הסבל שאת מתארת.

למעלה