תאונת דרכים

perah nadir 84

New member
תאונת דרכים

אני סטודנטית, יום אחר לפני כמה חודשים נסעתי למכללה ועברתי תאונת דרכים בתוך מונית שירות בדרך למכללה מיד אמבולנס פינה אותי למיון ובאותו יום חזרתי ללימודים אך לא יכולתי לתפקד. היום אני נבדקת אצל כמה רופאים ומקבלת טיפולים פיזיוטרפים . במצבי אני לא יכולה לעבוד כמו שעבדתי מקודם- עבודות מזדמנות במפעלים, איבדתי כושר עבודה. פניתי לביטוח לאומי וקיבלתי תשובה שלילית אמרו לי בגלל שזה לא היה בדרך לעבודה לא מגיע לי דמי תאונה- ואני משלמת כל חודש לביטוח לאומי את מה שאני אמורה לשלם. השאלה שלי ממי אני יכולה לקבל דמי תאונה? והאם קיים ביטוח על סטודנט שלומד במוסד הלימודים . מה אני יכולה לעשות במצבי?כי התאונה השפיע עלי ואני לא מתפקדת כמו פעם. וכשאני שולחת מסמכים לעורך דין האם כדאי לכתוב לו את מה שאני עוברת ובאיזה תחום השפיעה עלי התאונה?או שזה מיותר? תודה:)

תשובה לשאלתך : תאונת דרכים

מאחר ונפגעת בתאונת דרכים בהיותך נוסעת, הינך זכאית לתבוע פיצויים כספיים מאת חברת הביטוח אשר ביטחה בביטוח חובה את הרכב בו נסעת ולענייננו את המונית בה נסעת בדרכך ללימודים. את התביעה לפיצויים יש להגיש לחברת הביטוח הרלוונטית כשהיא נתמכת בתיעוד המתעד מצבך הרפואי והתפקודי כאחד וכל חומר אחר המתייחס לתאונה ושיש בו כדי לסייע בתביעתך. הבסיס לקביעת הפיצויים נקבע על פי שיעור הנכות שנקבעה לך, כאשר על שיעור זה ניתן ללמוד מהתיעוד הרפואי המצוי בתיקך הרפואי ומממצאיו, ובין היתר, מהמסמכים הרפואיים מאת בית החולים וקופת חולים, בדיקות הדמיה, צילומים שונים, אישור על טיפולי פזיוטרפיה, אישורי מחלה, קבלות וכיו"ב. חשוב לציין כי לא כל תאונה מתגבשת לכדי נכות רפואית, אולם היא גורמת לכאב וסבל אשר מוערך אף הוא בפיצוי כספי כלשהו. בהמשך לשאלתך חשוב להדגיש כי מאחר והתאונה אינה מהווה תאונת דרכים בעבודה ואינה ארעה בתחום מוסד הלימודים, אין כל עילת תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי או מוסד הלימודים למיצוי זכויותיך מאחר ואלה אינם אחראים לפגיעתך כתוצאת התאונה. מורן ראודור, עו"ד http://www.law-moran.com

brcd

New member
תאונת דרכים - הבהרה

אכן מדובר בתאונת דרכים ואין עילה לתביעה נזקית כנגד מוסד לימודים אך צדקה עורכת הדין ענבר בהפנייתה לביטוח תאונות אישיות לתלמידים (סטודנטים) אשר ייתכן ונעשה לך כסטודנטית. האפשרות לקבל דרכו פיצוי, מהיר למדי, איננה פוגעת בתביעה כנגד החברה המבטחת בעילה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

תאונת דרכים

שלום רב, את שואלת בעיקר על דמי התאונה, כלומר בתק' הנוכחית שאת מצוייה באי כושר. מעבר לזכאות המגיעה לך היות ומדובר בתאונת דרכים, בתור סטודנטית את צריכה להיות מבוטחת בביטוח תלמידים, אשר מפצה בעיקר בשני מצבים, תק' אי כושר ונכות צמיתה. אני מציעה לברר באמצעות המכללה מי חברת הביטוח ולפנות אליהם. בכל מקרה לא הייתי ממליצה לזנוח גם את התביעה בעניין תאונת הדרכים נגד הביטוח חובה בברכה,

למעלה