תאונת גלישה בארה"ב

תאונת גלישה בארה"ב

מקור - OZ Report בנחיתה לשם שינוי, גולש ותיק מאוד שניסה לנחות בשדה הנחיתה העליון נתקל במערבולות בגובה 200 רגל, פנה לא רצונית עם הרוח ובזמן שניסה לתקן פגע בגבעה ונהרג במקום.

אם התנאים מאפשרים

אז בד"כ כן, ואז נתקלים בתופעת רוטורים דומה. ידוע לי על לפחות שני מקרים בארץ בשנתיים האחרונות של נחיתות עם פנייה לא רצונית לרוח בגלל תרמיקות חזקות או רוטורים.

Giladno

New member
In case of strong conditions

one should land reletivaly far back from the adge for avoiding the rotors. Yet Mevoe Hama can produce very strong thermals and top lending can be tricky

atzmony

New member
סתם הערה כי אין לי כוח ללמוד

אני רוצה לציין את הנחישות של דודו להסביר לי שכדאי לנחות בשדה מזרחית לכביש במבוא חמה למרות שהשדה הקרוב יותר לעמדה נראה לא פעם רגוע ושקט על זה דובר כשהוותיקים נותנים מנסיונם לצעירים !

kitoman

New member
שום דבר לא סתם, הערה חשובה במיוחד

איזה מהירות רוח (בהנחה שהיא מערבית) צריך בכדי לקבל אפקט רכס שירים אותך לגובה רצוי, בכדי להצליח להשלים פניה עד לנחיתה בטוחה בצד המזרחי של הכביש... באיזה גובה (יחסית לעמדה) אתה צריך להיות על מנת להשלים סיבוב שכזה (כמובן שתלוי בגלשן ובגולש - אבל בערך ?) תודה על תשומת הלב

kitoman

New member
התכוונתי שההערה שלך חשובה ושאלתי

בעניין הגובה ומהירות הרוח, הגולש האמיתי נידב את הפרטים במלואם. אכן למה שכתבתי היה חסר סימן שאלה...עוד שאלה (אם כבר) שמעתי שצלע ההר מלאה במוקשים, זה נכון ? טוב אני מניח שזה לא ממש בעיה כי אם מצאת את עצמך על צלע ההר סביר להניח שבין כה וכה לא תצא חי :)

צלע ההר מוגדרת כשדה מוקשים

אבל אינה "מלאה במוקשים". הצבא לא יחלץ רגלית גולש שנפגע על צלע ההר במבוא חמה אבל ככל הידוע לי זמן רב עבר מאז התפוצץ שם מוקש (אם בכלל). הרבה גולשים ומרחפים מצאו את עצמם על צלע ההר (לא רק במבוא חמה) ללא פגיעות (או פגיעות קלות), כך שנחיתה / התרסקות על צלע הר לא בהכרח מסתיימת במוות.

חגי

New member
היה גולש שהתרסק על המדרגה ואני זוכר

שירדנו לעזור לו, אף אחד לא ידע או היה מודע שיש שם מוקשים. גם זכור לי שעשינו פעם טיול למעיין שהתברר בסוך כצינור השופכין של קיבוץ מבוא חמה. בכל מקרה מומלץ להתרסק בשדה פתוח ליד כביש ובקרבת אנשים שיוכלו לעזור.

atzmony

New member
לאיפה נעלמת הפורום הירגיש בודד

ודרך אגב ירדתי גם אני לאיזה מעיין מתחת למבוא חמה וזה פשוט גן עדן קטן הם בנו שם בריכה קטנה ספסל שולחן טבון אפילו עצים למדורה יש שם והמיים נראו כיוצאים ממעיין קטן ולא ביוב שווא ביקור

כמה כללי אצבע

מהירות הרוח הדרושה לרכס במבוא חמה (או בכל אתר אחר) תלוייה בעיקר במיומנות הגולש. בהנחה ששאלת שאלה זו (ואיני יודע מי אתה) אני מניח שאתה דרגה 2 מתחיל, ולכן סביר שלא תצליח לרכס על פחות מ 15 קמ"ש מערבית (וכמובן שלא תמריא ביותר מ 25 קמ"ש). קח בחשבון שעל שפת הרכס קיים קו מתח בגובה של כ 6-10 מטרים, ועצים מאחורי עמדת ההמראה. כלל האצבע שלי הוא 60 מטר מעל הרכס לכניסה לנחיתה. ככל שהרוח חלשה יותר הרוטורים יהיו חלשים יותר וקרובים לשפת הרכס ולכן אין צורך לטוס ולעבור את הכביש אם רואים שלא בטוח לעשות זאת, אבל חשוב לתכנן את הגישה לנחיתה ולהכנס לרכס בזוית שתמנע ממך לעשות פנייה חדה (180) לפני הנחיתה (אף לא יפנה מזרחה במהלך הגישה). אני מניח שיש מעזים ממני שיאמרו לך שנכנסו גם ב 20 מטר ופחות, אבל כל אחד מותח לו את הגבולות לפי ראות עיניו ויכולתו. להגעה בבטחה לצד המזרחי של הכביש כדאי להכנס ב 80-100 מטר.

למעלה