תאונת אז"מ בשבת

tomkook25

New member
תאונת אז"מ בשבת

שלום לכולם! יום קשה עבר עלי ובעיקר על השותף שלי ביום שבת האחרון! בסביבות שעה 10 בבוקר יצאתי לטיסה בת שעה שיצאה ממנחת יקום בו חונה המטוס שלנו לתנובות לכמה הקפות , משם לכלא השרון וחזרה למנחת יקום שם המתין לי שותפי למטוס בכדי לצאת לטיסה דומה! תדלקנו יחד את המטוס והוא המריא בערך בשעה 11:40 25 דקות לאחר מכן כשאני נמצא כבר בכניסה לת"א קיבלתי טלפון ממנו וכבר הבנתי שמשהו לא כשורה , הוא סיפר לי הקול מאוד נרגש "שהגרוע מכל קרה" ושהוא התרסק באזור כפר ויתקין!מהר מאוד הבנתי שכלום לא קרה לו ושהוא בסדר (בעיקר בגלל בחור שהיה בסביבה ועזר לו ואיתו דיברתי ) כשהגעתי לאזור התאונה ראיתי כבר במרחק 500 מטר את זנב המטוס ניצב לקרקע ב 90 מעלות ופתאום לא כל כך האמנתי לבחור שהוא באמת בסדר כי מרחוק זה נראה רע... אבל לשמחתי הוא באמת חילץ את עצמו בשלום וכלום לא קרה לו בנס!!!!! ניסיתי להבין ממנו מה קרה אבל הוא כל כך נסער ומבולבל כך שעד עכשיו לא ברור לגמרי מה קרה שם אך להלן פרטי האירוע. רמי (השותף והטייס) המריא ממנחת יקום וטס צפונה, באזור נחל אלכסנדר כשהיה בגובה 400 רגל מעפ"ש כשהמטוס נמצא בפניה מערבה הרגיש רמי בנפילת סל"ד משמעותית שגרמה למטוס לשקיעה מיידית ואיבוד גובה, רמי שיחק עם המצערת בנסיון לקבל כוח מנוע שוב אך ללא שום תגובה והוא נשאר בסרק, בשלב זה הוא הבין שאין לו מנוס מנחיתה בשטח והחליט לנסות לנחות בשה קטן שנמצא מערבית למסילת הברזל (ובשעה 9 שלו) הוא החריף את הפניה מה שגרם לשקיעה מורברת וכנראה שכנף שמאל שלו פגעה במסילת הברזל שמוגבהת כ 4 מטר בערך מהשדה, בעקבות פניה זו קפצה הכנף בפתאומיות מעלה וגררה את המטוס סביב הכנף אל תוך התעלה שלמרגלות מסילת הברזל! המטוס ניזוק באופן דיי רציני והחילוץ שלו לקח הרבה מאוד זמן ופה אני רוצה להודות מאוד לחיים רווה שהגיע למקום התאונה ועזר לנו בחילוץ! בקשר לכל מה שנכתב פה על מנועי 2 הפעימות: ואדיי שאשמח ועכשיו גם אשקול לעבור למנוע 4 פעימות אבל אני לא חושב שטסה במנועים אלו היא "התאבדות" ואני לא מהסס להמשיך לטוס עם המנוע הספציפי הזה. בקשר לסיבת התקלה: כרגע אין לנו מושג מה היו הסיבות לתקלה ואפרסם אותם פה כשנהיה יותר חכמים. אז שניפגש רק בשמחות .... תום קוק

שילך שותפך לברך "הגומל"

ואחר כך, עצתי לכם, תחסכו כמה לירות ותקנו לכם משהו יותר נורמלי מאשר הצ´יטי צ´יטי בנג בנג הזה.

ברכת "הגומל"

לברך "הגומל" אפשר, אם לא יועיל בודאי לא יזיק, לעצם העניין, חבל על כל מטוס שנופל, אבל תאונה זאת הוכיחה שוב שכאשר יש תאונה באז"מ, יש סיכוי טוב לצאת בשלום או בפציעה קלה, מה שאי אפשר להגיד על תאונות בתעופה הכללית כך שאיני מבין את ההתנשאות של אבי בן דוד

מי מתנשא

כל כוונתי היתה להמליץ לעבור למנועים יותר נורמליים, כמו שיש לכם ב P92 ודומיהם. תתווכחו עד מחר, אבל מנועי מכסחות הדשא האלה של שתי הפעימות לא שוים כלום מבחינת אמינות. כל אחד שבא מהאולטראלייטים ודיברתי איתו, ואשר טס על מנועי שתי הפעימות האלה, חווה כבר נ"א כזה או אחר בגין בעיות מנוע. אז תקרא לי מתנשא עד מחר, אבל אם הנחת היסוד שלי היא כי אם אלוהים היה רוצה שאעוף היה עושה אותי ציפור. כיוון שאני עובד בניגוד לרצונו כנראה, אני לפחות משתדל לשמור את הסטטיסטיקה לצידי. ואם אתה מנסה למכור פה לחבר´ה איזו מין דעה שגורסת כי עפיפון גרוטאה בחמשת אלפים דולר עם מנוע של טיסן זה נפלא מבחינת אמינות אז תקרא לי מתנשא עד מחר. ואין לי כלום נגד אולטראלייטים. נהפוך הוא. יום אחד אאזור כוחות ואעשה את הבחינה במנהל בשביל זה. אבל אם כבר אז P92 או סאוואנה או כאלה נורמליים, עם מנועים אמינים, לא שמאטע של סמרטוטים וצינורות עם מנוע קקמייקה. זה אולי בשביל אנשים כמו צביקה עוזר עם מיליון שעות שבין כה וכה יוצא מכל ברוך. לא בשבילי ולא בשביל טייסי אז"מ צעירים כמו אלו שכתבו כאן והשתתפו באירוע המעציב. אז באמת תירגע, אהוד דור. כל שהתכוונתי הוא כי החיים שוים קצת יותר מהחיסכון הזה.

לאבי

אין מי שיברך אותך יותר על ההצטרפות לטייסי האז"מ יותר ממני, לידיעתך, אני טס על סוואנה שאצלך נמצא בין המטוסים הנורמלים, אבל לידיעתך, את רשיון הטייס עשיתי על מטוס צינורות ובדים (MXL-2) עם מנוע שתי פעימות 503 ולמשך כל הקורס וגם אחר כך לא היו בעיות במנוע עד שגמר 500 שעות, שני השותפים שלי בסוואנה טסו לפני זה על מנועי 2 פעימות ושוב ללא אף תקלה עד ל500 שעות, כך שכנראה לא דיברת עם כל טייסי האז"מ. אני מציע לך לקרוא את תגובתו של איציק אפלבוים שמכיר היטב את המנועים האלה, לטענתו, אם מתפעלים את המנועים נכון, הם אמינים מאד.

רן בג

New member
תום..אל תרא ואל תחת עבדי יעקב..

וכן אל תיתן לכל מיני..להפחיד אותך. המטוס יתוקן, החבר שלך יחזור לטיסה - אחרי מספר שעות עם מדריך לריענון נוהל נחיתות אונס- את התקלה ימצאו (או לא) יש מספיק אנשי מקצוע לדבר. יש לי רק הצעה קטנה:- כשתחזרו לאויר נסו להצמד לאיזה חבר/טייס עם קצת יותר נסיון משלכם. כל מיני דברים קטנים של איך למלא את הדלק, נקיון המיכלים איתם אתה מביא את הדלק, סינון הדלק לפני המילוי, סימון נכון של המיכלים (לא להתבלבל בין דלק ומים..) ,יציאה לטיסת מרחב,התגברות על תקלות ,כל אותם טיפים קטנים חבל שתלמדו על בשרכם. נאסף מספיק נסיון בנושא זה.ואותו "חונך" ותיק יותר יוכל לחסוך לכם כאבי לב (ואולי יותר מזה)..

נחיתת אונס

אני לא כל כך מסכים עם "אל תרא ואל תחת" מתוך 18,000 !!! שעות טיסה יש לי כ-2,000 על אזמים לסוגיהם ומנועיהם השונים ואין מה להשוות בין 2 פעימות {ויש לי רק 25 !!נחיתות אונס עם שכאלה } לבין 4 פעימות שאיתם למעט גמגומים וויברציות לא נחתתי אףפעם נחיתה לא מתוכננת. אני בהחלט מסכים עם רענון נוסף בנושא חירומים ונ"א.

בשביל מה לטוס עם 2 פעימות אם יש 4?

מה עוד צריך לקרות בשביל להגיע למסקנה שהטיסה במנועי 4 פעימות בטיחותית הרבה יותר? אני לא מבין למה הולך בן-אדם וקונה s-12 עם מנוע 2 פעימות ופחות או יותר באותו מחיר יכל לקנות s-12 עם מנוע rotax 912 חדש, מושקע ביותר, ומי שלא מאמין יבוא למנחת ראשון ויראה את המטוס. לפרטים לגבי המטוס במנחת ראשון אפשר לפנות לאילן גנור טל´ 663703-067

לרמי ותום

מאוד הצטערתי לשמוע את שארע בשבת. אני יודע בדיוק כיצד מרגיש רמי וזה ממש לא קל לו. עוד ימים רבים יטרידו אותו מחשבות של... לו הייתי עושה כך ולא כך... לו הייתי טס כאן ולא שם... בגובה כזה ולא כזה..וכד´. למרות שאלו יסורי טראומה בילתי נמנעים, הם ממש מיותרים. העצה היחידה שאני יכול להעניק לרמי היא: קבל בהשלמה את שארע, על תייסר עצמך, תכיר בעובדה שכל תאונה שנגמרה ללא נפגעי גוף היא שעור בחינם, מחסנת, מלמדת ומאפשרת הפקת לקחים (בניגוד ליסורי נפש חסרי תכלית) ו.. תתקשר מהר למדריך שלך או לחבר וצא לטיסה, שם בשמים בטוח שתרגיש נפלא שוב. לשאר החבר´ה אני יכול לספר שמהכרותי הקצרה את רמי ומהעיסוק בו הוא עוסק, מדובר באיש צעיר, תכליתי וקשוח למדי שמצבי לחץ וסכנה אינם זרים לו. אני משוכנע שנראה אותו, מאוד בקרוב, טס ו"חורש את השמים". חזק ואמץ רמי ואשריך שיש לך חבר מבין ותומך כמו תום. יוסי מיליס

ZeevRozenek

New member
emergency landing

hi. Pilots belong to two groups: those who have already had an accident, and those who WILL have one... just don`t take it seriously... Zeev Rozenek, Modena, Italy

פירוט - מעיני הניצול

לכל קוראי הפורום שלום לכולם - וגמר חתימה טובה! אני את שנתי החדשה התחלתי כשבורא שמיים העניק לי מתנה גדולה ביותר... רציתי להוסיף עד כמה שניתן על פרטי האירוע מנקודת מבטו של "הניצול" אשר תמונת האדמה המתקרבת כ"כ מהר רצה לו יומם וליל מול העיניים.. ובכן , כמו שתום ציין לאחר שסיים את טיסתו - לקחתי אני את המטוס בשעה הנקובה לטיסה צפונה עד איזור מעגן מיכאל וחזרה. לאחר תדלוק מלא המראתי וטסתי כ-15 דקות בגובה של כ400-500 מעפ"ש עד לאיזור נחל אלכסנדר שם הנמכתי ל-300 מעפ"ש , וביצעתי פניה לכוון מערב כשרציתי להשלימה שוב לכוון צפון - דהיינו לחזור חזרה למסילה ושוב להמשיך צפונה. כשחציתי את המסילה מזרחה שוב במהלך הפניה - הרגשתי פתאום ירידה דרסטית בסל"ד המטוס על לסל"ד סרק, והמטוס החל שוקע במהרה. ניסיתי מיד לשחק עם המצערת קדימה ואחור אל ללא הועיל המנוע המשיך לעבוד בסל"ד קבוע מינימלי- במקביל המשיך המטוס לשקוע ואני שמתי פעמיי לכוון שדה שנמצא מערבית למסילה - (הדבר הראשון שעלה במוחי) , מהירות המטוס וגובהו החלו יורדים במהרה ואני ניסיתי לעבור את המסילה לכוון השדה אך ללא הועיל, כנף המטוס השמאלית פגעה במסילה וחטפה את מלוא המכה ( דבר שהציל את חיי בדיעבד) המטוס נגרר כמה מטרים על המסילה קיפץ לכוון צידה המזרחי ונחת כשאפו באדמה והמנוע עדיין עובד! מייד סגרתי את המנוע ( כבוי ע"י הMASTER ) חילצתי עצמי והתרחקתי מהמקום. אל המקום הגיעו מייד כוחות הצלה ומטיילים שעטו לעזור ל"פצוע" שהסתבר כי עדיין הולך על שתיים בדרך נס. כמו כן הגיעו שותפי אביו ואחיו לאיזור כדי לעזור לי בלויית חיים רווה שלא ניתן לתאר במלים את מוכנותו ונחישותו הרבה לעזור בתוספת קור הרוח שהשרה כאשר הוביל את פעולת חילוצו של המטוס- מה שניתן היה לעשות הוא רק לחזות במראה הנורא - אהבתנו החדשה והיפה קבורה בתוך הקרקע כאשר מלוא הדר זנבה זקור לעבר הרקיע... כאשר אני חושב שוב ושוב לעומקו של המקרה עולות לי מסקנות רבות בנוגע להתנהגותי באויר- להלן מספר דוגמאות: 1) כשקרה המקרה ניסיתי זמן רב מדי לשחק עם המצערת באויר ולא להכנס מיד לנוהל נ"א - דבר שעלה בזמן יקר, גובה ומהירות. 2) הייתי מקובע מאוד בנוגע לשדה הנחיתה אותו בחרתי ,אליו הלכתי ולא הגעתי - טעות קריטית ביותר, משום שלצידה המזרחי של הרכבת קיים היה שדה חרוש נוסף בו הייתי יכול לנחות - כאשר אני מוציא את המטוס מפנייה ורץ היישר אליו. 3) המשך הפניה ללא המנוע רק החריף את איבוד הגובה המהירות ושדה הראיה של הטייס אשר הביא לפגיעתי במסילה. 4) כאשר "דמם" המנוע מיד הייתי צריך להוריד את אפו על מנת להרויח עוד מהירות שתקנה לי תמרון טוב יותר בפנייה מחשש להזדקרות. ישנן עוד ועוד מסקנות שהעלתי אולם כאשר גם לי יתבהר כל הנושא כולו אכתוב לפורום! אגב, מיליס - תודה על עצתך אני בטוח שאחזור לטוס במהרה ! ושוב - תודה מיוחדת לתום קוק שותפי ולחיים רווה שעזרו ותמכו ברגעים הקשים

לרמי ושאר חברי הפורום

איני מכונאי אבל הנסיון והשנים מביאים קצת ידע, אני מניח שהמטוס יבדק בקפידה והסיבה לנפילת הסל"ד תמצא, אני רוצה רק להציע סיבה אחת שנראית לי הגיונית וזה ניתוק הקשר בין המצערת והמאיידים, במנועי 582 הקפיצים במאייד מחזירים את המנוע לסרק, מה שהפוך במנועי 912 שם הקפיצים במאיידים פותחים למנוע מלא אם הכבלים נקרעים. אם זאת הסיבה, אין להאשים את המנוע בתאונה. ושוב, זאת רק השערה על סמך התיאור של רמי וצריך לבדוק את הסיבה האמיתית לתאונה.

נתי ניב

New member
לרמי ותום

כל המוסיף גורע על דבריו של יוסי מיליס והשלים את דבריו רמי בתיאור האירוע. כאחד שכבר כמה כאלה מאחריו אוכל רק להוסיף שהטראומה מובנת וגם חולפת. בינתיים בואו לטוס איתי, הזמנה פתוחה..... נתי

מטוס עם מנוע 4 פעימות.

באם הנך שוקל ברצינות בהנגר ביקום ישנו זנאייר שממתין לך התקשר לעמי 035407227 052511460 מומלץ.

למעלה