תאונות הדרכים

טעויות קורות,

אבל ככל שאתה נהג מטומטם יותר, כך מספר הטעויות שאתה עושה עולה, וכך גם ההסתברות שתיקח חלק בתאונה. בסופו של דבר, שיעור הנהגים המטומטמים הלוקח חלק בתאונות מבין כלל הנהגים הוא גבוה בהרבה משיעור הנהגים המטומטמים באוכלוסיה. על הכביש מסתובבים כל מיני אנשים שלא ראויים לרישיון שלהם, ואח"כ אני בד"כ מוצאים את התמונה שלהם בחדשות הערב, סלח לי על הפומפוזיות. עשה טובה, אנחנו נוהגים באותם כבישים. כמה תאונות נגרמות בגלל תשתית לקויה? כמה תאונות נגרמו בגלל כביש מקורצף? נכון, הוספת רמזורים בצמתים שאין בהם, או יותר מכך החלפתם בכיכרות, יכולה לסייע בצימצום מספר התאונות, אך זה רק מפני שבתנאים כאלו קשה יותר לבצע טעויות אנוש, לא בגלל שהתשתית או העדרה *אשמים* בתאונות. בקיצור, הגברת האכיפה והגברת הענישה. לא פחות מג'וליאני בכבישים.

iknow

New member
עלית על זה

תשתיות מסויימות יכולות להקטין את האפשרות לבצע טעות הגורמת לתאונה. תשתיות לא אשמות לעולם בתאונות (אחרי הכל, אין להן שליטה באוטו), אך בעזרת תשתיות אחרות, טובות ויעילות יותר, ניתן היה למנוע אותן מלכתחילה. האם המטרה היא לסנן אנשים טיפשים, או שהיא דווקא הגברת הניידות האישית של האנשים הלא טיפשים והטיפשים כאחד? אגב, לי אין נתונים בנוגע לתשובה "כמה תאונות נגרמו כתוצאה מ...". כך שבמקום לזרוק אותם תביא אותם.

iknow

New member
*לזרוק את השאלות, כמובן

ולהביא את הנתונים.

תגובה,

קודם כל, סינון טיפשים והאצת הברירה הטבעית על ידי הגדלת התמותה בתאונות דרכים דווקא נשמע כמו רעיון טוב. הבעיה היא שעל אף ששיעור הנהגים המטומטמים שנהרגים בתאונות דרכים גבוה משיעורם באוכלוסיה, תאונות דרכים הן עדין נחלת הכלל ולמגינת ליבנו גם נהגים טובים, או אנשים טובים שהם נהגים טיפה פחות טובים, מוצאים בהן את מותם. וברצינות - לא אמרתי שלא צריך להשקיע בכלל בתשתיות, אבל אם אתה מסכים איתי שהגורם לתאונה הוא אנושי, אזי זהו שורש הבעיה, גם אם תשתיות מסוימות יכולות לצמצם אותה. אני נוטה להאמין שחלק לא מבוטל מטעויות האנוש לא נעשות בתום לב, ושהגברת הענישה והאכיפה בהחלט יביאו לירידה במספר התאונות. כמו כן, בהנחה שכלי תחבורה אלו בטוחים יותר, פיתוח תשתיות הרכבת והרכבת הקלה בהחלט עשוי לסייע בצימצום בעיית תאונות הדרכים.

רוני13

New member
במדינה הזאת...

אי אפשר לעשות כלום כי המשטר לא משו...! היום כמעט כל מורה לנהיגה מסוכן כי בעד סכום לא קטן של כסף הוא יביא לך רשיון בלי כל השעורי נהיגה וטסטים!

קקטוסץ

New member
כן, תרים ידיים.

אז במדינה הזו גם אי-אפשר למנוע רצח, אונס וכו' כי המשטר לא משהו. אולי כדאי שנפרק את המדינה וזהו. לכמה אנשים יש סכום לא קטן של כסף לשלם בשביל רישיון? עשרה? כמה מורים באמת יתנו לאדם רישיון מבלי שהוא לקח אפילו שיעור אחד? שניים? הבעיה עם המורים לנהיגה היא לא שהם נותנים רישיון למרבה במחיר אלא שהם מלמדים לנהוג בשביל לעבור טסט ולא בשביל לנהוג על הכביש אחרי הטסט.

the mnm factor

New member
עכשיו אתה גם מכליל על מורים לנהיגה?

אני מאוד מצטער- גם להגיד "רב" זה להכליל על מגזר מסוים. מאיפה הנתונים הללו? רב המורים לנהיגה הם כל כך חסרי אתיקה? או שאולי אתה כבר לא יודע מתי לשים סוף להכללות האלה שלך? אני בטוח שרק במגזר שלך כולם (או סליחה, "רובם") טהורים, אוכפי חוקים (חוקי ממשלת ישראל כן? לא חוקי התנ"ך או חוקי "הארי פוטר") ואנשים קדושים. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על העובדה שרק לפסול אתה יודע- לא ראיתי הצעה אחת שלך כלפי שום תחום בשום עניין...

קקטוסץ

New member
לא העלית אף הצעה, אז איך נקטול?

או שמא פיתחנו יכולת מדהימה לחדור למוחך ובטלפתיה לגלות את ההצעות שלך?

רוני13

New member
כן-ממש קוסמים נהייתם!

קודם כל כמו שאמרו כאן-זה לא רלוונטי...כי אי אפשר לעשות עם זה כלום! שנית כל אני יודע שאם אני אציע איזו שהיא הצעה אתם ישר תתנפלו עליה!

קקטוסץ

New member
בטח שאפשר.

לא ניתן לשפר תשתיות? לא ניתן לבצע אכיפה מוגברת? דברים הגיוניים מאוד ויעילים מאוד. אז רגע, קודם אמרת שהעלית הצעות וקטלנו, עכשיו אתה אמור שאם היית מעלה היינו קוטלים. אם ההצעה תיהיה הגיונית למה שמישהו יתנפל עליה? ילדון, תיסגר על עצמך לפני שאתה כותב דברים.

רוני13

New member
אוקי...

אפשר לעשותדברים כאלה-אבל אם אני אציע את זה פה בפורום זה לא משנה כלום...אני בטוח ששר התחבורה לא ייסתכל על זה אף פעם!

the mnm factor

New member
ענישה מחמירה ובעיקר שיפור תשתיות

אבל הכי חשוב זה ללמוד מטעויות... ומשרדי התחבורה והתשתיות לא עושים את זה: ישנם מאות כבישים שלא רואיים לנסיעה- הם גורם מאוד גדול בתאונות הדרכים, ומשרד התשתיות עסוק בלהעביר כספים להתנחלויות...

טוב אז ככה

בגלל שאני לא יודעת מה הגורם הראשון לתאונות דרכים אז קודם כול אני אעשה מחקר בנושא ולפי התוצאות אני אדע איפה נקודת התורפה. אחרי שאני אדע את זה אני אתחיל לחשוב איך מטפלים בזה.

לא מסיבות שונות

שהעיקרית בהם היא שאני לא רואה טעם בכך. אם הייתי צריכה לטפל בבעיה מהשורש והיה לי את הכוח אז הייתי עושה את זה אבל אין לי לא את המשאבים, לא את הזמן, לא את האפשרות באמת להזיז דברים אז לשם מה? מה זה יתן, חוץ מידע? אם יבוא יום ואני אראה טעם לעשות את המחקר הזה אז בנ"ד אני אשלח לך ראשון את התוצאות, עד אז אני רק מדברת.

mjlk

New member
פשוט צריך באמת

לאכוף את החוקים שהמדינה קובעת... כשיש שוטרים בכביש כולם פתאום מורידים הילוך... יש חוקים ולא אוכפים אותם והתוצאה היא - מוותת בתאונות דרכים...

freshlama

New member
אבל השאלה היא

אם חוסר האכיפה הוא הגורם העיקרי. אולי כבישים הרוסים וצרים הם הגורם. ואולי אנשים פשוט לא יודעים לנהוג?

למעלה