תשובות
1. אין לי שמץ, צריך להגדיר טוב יותר את המושגים "טעויות" "תום לב" ו"כוונה תחילה" כדי שאוכל להתחיל לשער את התשובה לשאלה הזאת (מן הסתם אין לי שום נתונים מדוייקים). 2. "לא שמתי לב שיש תמרות עצור" זאת דוגמא טובה לטעות בתום לב במידה ולא הייתה התפרצות לצומת כאילו אין שום תמרור. "שכחתי לבדוק כשעברתי נתיב" זה משהו שבמילא לא ניתן לאכוף. בכל אופן, לא רק על טעויות בתום לב מדובר, אלא גם על טעויות של משרד התחבורה, לעיתים, שפתאום יחליט לשים תמרור "עצור" בכל צומת, גם כאשר "תמרור תן זכות קדימה" מספיק. הגברת אכיפה זה עניין חיובי, בגדול, אבל מתוקף טבעם של חוקים ותקנות להיות בלתי מתחשבים בנסיבות (או בתנאי הכביש, במקרה הזה) אז הם פחות רלוונטיים. הגדלת עונשים לעבירות מסויימות, זה בסדר גמור. הגדלת עונש עבור אי עצירה בעצור זה כבר מצחיק. מדוע אני חושב שתשתיות הן גורם מרכזי? מכיוון שבכביש דו סטרו בו קיים רק נתיב אחד לכל כיוון הוא סכנה שלא מחוייבת למציאות. אפשר למנוע לחלוטין את אפשרויות התאונה במקרה כזה ע"י בנייה של כביש דו נתיבי עם הפרדה באמצע. בנוסף, כמו כל נהג, אני נתקל בצמתים איומים פשוט, שבהם, למשל, אין כל שדה ראיה לגבי רכבים חולפים ובעצם, כל תזוזה בצומת שכזה, היא הימור. כמובן שאלו רק דוגמאות. הנקודה היא שעם תשתיות נכונות וטובות, גם לנהג מופרע, יהיה קשה לבצע תאונה, אלא אם הוא חפץ בתאונה הזאת, או שהוא שיכור כלוט.