"השמיים לא בישרו על סערה.........
חריקת בלמים העירה אותה משנתה.. יואב היא צרחה אל קומת הגג מקווה בכל ליבה שהוא נם את שנתו הערבה.. "השמיים לא בישרו על סערה..גם הים היה רגוע ושקט".. כך שר אייל גולן בדיסק שהתנגן על הקומפקט דיסק בחדר השינה .. היא לא תיארה לעצמה עד כמה שיר זה ישפיע וילווה את מהלך חייה.. שלום גברת שאולי הוא לחש כשפתחה בפניו את דלתה,ועבורה דלת שמעולם לא חשבה שתכנס לתוכה... אני מצטער שאני צריך להעירך משנתך אך את צריכה להגיע איתנו אל תחנת המשטרה הקרובה.. בנך מעורב בתאונת דרכים קטלנית,מה מצבו היא מלמלה ממאנת להאמין שמדובר ביואבי שלה... לא אוכל למסור לך שום פרטים,מצטער הוא אמר בנימה לקונית משהו.. הצטרפי אליי נשוחח בדרך,איך מעכלים את זה ריבונו של עולם מה אומרים,מה אגיד לו?? הרי אלף פעמים ביקשתי ממנו לא לנסוע במהירות,ביקשתי ממנו אלף פעם שאם הוא נמצא עם חברים ושותה שלא ינהג.. ואם אין איש מהחברים שמסוגל לקחת את הרכב הביתה שיצרו קשר איתנו ההורים.. ועכשיו מתנגן לו השיר של אייל גולן "השמיים לא בישרו על סערה.. "והיא ידעה שסערת חייה רק מתחילה לרקום עור וגידים.. הכניסה לבית החולים מול הפרצופים המהנהנים דברי סליחה,ועזרה כמעט הוציאו אותה מדעתה,היא ניסתה בכל כוחה לשאול בנימוס היכן הילד? זה כאן גבירתי לחשה לה אחות בשביס לבן על ראשה.. אך המצב לא טוב,לכן אנא ממך נסי להיות כמה שיותר שלווה אם לא בשבילך אז למענו.. דמעות חנקו את גרונה הוא שכב שם בין הסדינים הלבנים ממלמל אימא סליחה,אימא נכון שאת לא כועסת..אימא תגידי משהו בבקשה...מה אומרים אלוהים עזור לי מה אומרים?? חדווה נצמדה אל זרועה מחבקת ובוכה חברתו מאז הצבא שלא משה ממנו אף לא לרגע אחד.. אך הפעם היא החליטה לצאת עם חברה לסרט ולא לנסוע איתו לבר.. מיכל גב' שאולי אימרי משהו בבקשה,הראי כעס זעם רק אל תשתקי היא לחשה לה.. מיכל מביטה בה רוצה לומר רק מילה אחת למה? איך וכיצד,ולמה הוא לא ניזהר ולמה הוא לא מבין לכל הרוחות שלגדל ילד עד גיל 22 זה משימה קשה. להביא אותו לעולם זה אומר לסחוב אותו תשעה חודשים בבטן,וללכת כל חודש להיבדק אם הוא בסדר ואם הוא נושם,ולבדוק אם יש לו עשר אצבעות ולא רק שמונה חלילה ואם הלב שלו תקין והמוח בסדר..ועד שהוא יוצא החוצה זה אומר שהיא נאלצה לשבת 10 שעות בחדר לידה ולצרוח כמו משוגעת,כי אפידורול הרופא לא יכול היה לתת לה,וכך במשך עשר שעות היא התפללה לאלוהים שהוא יעזור לה לעבור את הסיוט הזה..ואחר כך ברית המילה היא עומדת שם מנסה לחייך אך רק דמעות זלגו מעיניה כשהוא צורח והרב לוחש – זה הקטן גדול יהיה.. וחיוך ראשון בכתה א' בלי שן אחת שעפה לו תוך כדי מכות עם דובי הילד של השכן,והנה בר המצווה עלייה לתורה,כולם עומדים מול ארון הקודש מחייכים אומרים מזל טוב שיגדל למעשים טובים והעיקר שתגדלו אותו בנחת עד מאה ועשרים... ואבא שלה לא שם כי הוא כבר נפטר..והדמעות חונקות ויורדות...ולילה ראשון כשהוא הלך לצבא,ואיך היא ישבה שם מול החלון ולא הצליחה להרדם גם לא לדקה,וכמה ביקשה והתפללה וקיוותה שלא ישלחו אותו ליחידה מובחרת כמו שהוא רצה אלא לאיזה משרד קרוב לבית שיוכל כל ערב לבוא לומר לה ליל מנוחה ולישון במיטתו החמה.. ועד כמה היא התאכזבה כשהוא התקשר וצרח אמא אני בגולני וכשהוא שאל למה אמא את בוכה ?? תשמחי בשבילי והיא רק הצליחה לפלוט אני מאושרת ילד ...זה רק דמעות שמחה..והעיקר שמור על עצמך ..וכשטרקה את הטלפון היא לחשהאלוהים שבשמיים מילא לא שמרת על אבא שלי שחלה בסרטן ולקחת אותו,מילא עשית את אימא שלי חולה מילא פגעת קצת גם בי לקחת לי את העבודה והפכת אותי להיות מובטלת אחרי עשרים שנה,אך אבוי לך אם תפגע בו. כי החשבון ביני לבינך יהיה פתוח לכל החיים והלכה להדליק נר ולהתפלל כפי שלימדה אותה סבתה .. אז איך ולמה וכיצד הוא לא שמר עליו ??איך הוא הניח לו להיכנס אל כלי הרצח הזה וגרם לו בשנייה אחת לשכב שם ואותי הוא שוב מנסה בפעם המי יודע כמה. "השמיים לא בישרו על סערה.." כך התנגן במוחה השיר עוד ועוד ועוד..והיא רק עמדה שם שותקת...מבלי יכולת לומר מילה..מנסה בכל דרך למצוא את המילה המתאימה ... להגיד שהיא סולחת אוהבת,ורוצה לחבק כל כך חזק..אך שתקה.. ועכשיו היא כאן בית חולים לוינשטיין מחלקת ראש יואב מביט בה חדווה מחזיקה את ידה ולוחשת אימא נעבור גם את זה ..את יודעת אנחנו ילדים של החיים חזקים קשוחים שורדים.. הוא עבר את גולני הוא יעבור גם את זה.. מיכל שותקת לא אומרת מילה רק העיניים מדברות,והשיר מתנגן בקומפקט דיסק ליד המיטה "השמיים לא בישרו על סערה גם הים היה רגוע ושקט ...." רק מבטה מופנה אל השמיים והיא לוחשת .. אני ואתה עוד לא גמרנו את החשבון אך נשאיר זאת לפעם הבאה..