תאונות בכביש מס´ 1

תאונות בכביש מס´ 1

בכביש ירושלים תל אביב בשני הכיוונים אירעו בשעה האחרונה מס´ תאונות דרכים.. מתל אביב לירושלים לאורך הנתיב הימני מרוח שמן על הכביש , ועשרות מכוניות החליקו ונמצאות בצידי הדרך. בכיוון הנגדי מס´ תאונות נוספות כאשר גם רוכב אופנוע מעורב. לא יכולה לתת עוד פרטים. ויש לי שאלה בנושא , האם ניתן להתחמק באופנוע (או באוטו)מכתם שמן עסיסי?? בילבי

R750-Girl

New member
מה זאת אומרת ניתן להתחמק?

ניתן להבחין בהם מרחוק ולברוח...ניתן לפספס (ולמרוח?) מה שכן, לפחות כשבאים לרמזור...תמיד להסתכל ולאתר כתמי שמן...בדר"כ באמצע הנתיב...

R750-Girl

New member
אם את עליו...אז את עליו!

אם את קצת לפניו....ורואה אותו....שימוש מהיר בטכניקת ההיגוי ההפוך שמר שביט הנכבד לימד אותנו...תוכל לעזור
אבל זה ממש בערבון מוגבל, את יודעת. זה מכשול כמו כל מכשול. כמו להתחמר מבור. או
דרוס (איכס). ברגע שהשמן על הגלגל...OUCH. לנסות להאט בזווית ישרה?!?!??

zataomm

New member
מנסיוני הדל והכואב

אם את בסיבוב, איך נאמר כאן: חליע על הבפלה (למיטב ידיעתי כך צריך לומר), שמן= 0 אחיזה ובסיבוב את פשוט תחליקי על הצד באלגנטיות, יעני LOW SIDE. אם את מאוזנת הדבר הטוב ביותר לעשות הוא: לא לעשות כלום: לא לשנות כלום, לא יותר גז, לא ברקס, לא קדמי ולא אחורי, להסתכל ישר קדימה על מנת לשמור על כיוון הנסיעה והכידון. וכמובן לקוות לטוב. עברת את הכתם בשלום, תעצרי בשיא הזהירות בצד, תתקשרי למשטרה למען הבאים אחרייך ובשבילך תנקי שאריות שמן מהגלגל עם סמרטוט (אוליי גם טיפה חול ודלק יעזרו- אך אני לא יודע מה הם עושים לצמיג), וכמובן לפחות למספר קילומטרים אל תנסי להשחיז רגליות (כאילו שסתם כך את משחיזה
).

JonnyBoy

New member
כשאת כבר בתוך השמן, אז...

השאיפה שהרכב יהיה נייטראלי עד כמה שניתן, כלומר נסיעה בקו ישר במהירות קבועה. במצב כזה הרכב אמור להמשיך קדימה מכוח האינרציה (=התמדה=תנופה) ולצלוח את הכתם בשלום. הבעיה היא שכל כוח בכיוון אחר מייד מתרגם לשינוי כיוון (בגלל חוסר האחיזה) ומכאן הדרך לאספלט קצרה מאוד.

מיצו

New member
מניסיוני אני אומר שאם רואים שמן

על הכביש, אז הדבר הכי טוב לעשות זה להגיד את הסליחות שלך, ו/או לקלל את הקושלאימא של מי שעשה את זה * אם את לפני השמן ורואה אותו, יש לבצע הערכת מצב מהירה. כמה מרחק נותר? כמה זמן נותר? האם תצליחי להתחמק ע"י היגוי הפוך ימינה או שמאלה מהכתם? האם את לא נכנסת לצרה גדולה יותר (רמז: המשאית שבנתיב הימני)? ואם לא תצליחי לחמוק לגמרי, האם עצם ביצוע התמרון לא יעיף אותך בצורה מכוערת יותר ברגע שאת כבר על השמן? אם אין זמן וההתחמקות לא מתבצעת יש להמשיך ישר בלי גז בלי ברקס בלי לנשום. אולי, אולי יהיה לך מזל. סביר להניח שלא, אבל יש לקוות. אם הכתם ישן וכבר עברו אותו הרבה כלי רכב (רמז: יש 3 גי אסים מרוחים על גדר ההפרדה ו-2 סובארואים זרוקים בתעלה) אז אולי את במזל. אם את פוגשת את הכתם באמצע סיבוב או שאת לא יכולה לברוח, כמעט בטוח שגמרת אותה. בכל מקרה במידה ונופלים, את תרגישי בריחה של הגלגל הקדמי (אימאלה - את בטוח מרוחה) או האחורי (אימאלה - אולי יש סיכוי) או שניהם (אימאלה - חליעה לה בפלה). אם זה אחורי, אולי אפשר עוד לצאת. תלוי במהירות, בתגובה שלך, בזוית ההטייה, באורך הכתם, ביכולת הצמיג לתפוס אחיזה לאחר גמר הכתם. אם כבר נופלים הכי טוב זה לזרוק את האופנוע ולנסות להחליק עם הגוף במינימום התנגדות, כדי לא לשבור או לקרוע שום דבר. אם יש מיגון טוב (לא, לא מעיל קיץ של ברוש. מיגון טוב!) אפשר לצאת בלי נזק גופני, כמובן תלוי במהירות, בסיבוב, במכשולי קרקע, וברכבים שבאים ממול/ליד/מאחורה * וידרסו את המסכן. מה עם האופנוע? אם יש מזל, נזק לצד אחד בלבד. מאותתים, מראה, פנס קדמי (במיוחד בגי אס), פירינג (במיוחד לא בגי אס...), מסיכה, אגזוז, רגליות. אם אין מזל, התהפכות של האופנוע והיזרקות לתעלה או לגדר או לנתיב ממול, ואז חבל"Z מזמז. בקיצור, שמן=כמעט תמיד התרסקות. השאלה היא רק כמה זה יכאב/יעלה. * מחק את המיותר

ofnik

New member
בדרך פ"ת הידועה לשמצה-הגעתי לרמזור

ונכנסתי לרווח בין המכוניות-אך הסיבה שהיה רווח הייתה כתם שמן ענק- למזלי הייתי כבר די איטי ופשוט נעמדתי באמצע השמן- אסור לתת גז כי האופנוע ייפול- גררתי עצמי לאט עם הרגליים (דרך אגב ניתן לקנות נעליים שלא מחליקות בשמן-לי היו רגילות) וכשיצאתי- לחצתי ברקס קדמי ונתתי גז עד שהשמן קצת עף מהגלגל האחורי- ויצאתי מזה בשלום-(עד שנתקעתי בסוברו שקפץ לי בלי לציית לעצור בנחלת בנימין-שהוא הרחוב הכי מסוכן בת"א לדעתי)

zataomm

New member
צר לי לבשר רעות ../images/Emo16.gif

אך רוכב האופנוע שעשה תאונה בכביש ירושליים ת"א, נהרג במקום. הרוכב נכנס במונית מאחור (בקטע הכביש שבין מחלף לטרון למחלף בן שמן) ונהרג במקום.

מיצו

New member
../images/Emo16.gif אוי ואבוי!!!

בלי לראות ובלי להיות שם אני יכול לנחש שהוא נכנס במונית מאחורה בגלל שהוא לא שם לב שהמונית האטה כדי לראות מה קרה בנתיב ממול, כמו כל ישראלי טוב? אוי ואבוי!

ofnik

New member
ותמיד שאלתי את עצמי למה המשטרה

לא מעמידה וילון של ברזנט ירוק כדי לחסום את המחזה ולמנוע התקהלות ופקקים-מסתבר שהמשטרה בעד הפקקים-כדי שהציבור "ילמד לקח" ויזהר- "אוקיי-אז נהרג עוד אופנוען בגלל הפקק- זה המחיר..."

בשורות רעות ../images/Emo7.gif

רוכב אופנוע נהרג בכביש ירושלים - תל-אביב רוכב אופנוע נהרג הערב בתאונת דרכים שאירעה בכביש ירושלים - תל-אביב, בין מחלף לטרון למחלף בן שמן. הוא פגע מאחור במונית ונהרג במקום. קודם לתאונה זו אירעה בנתיב הנגדי תאונת דרכים שנגרמה עקב כתם שמן על הכביש. מהמשטרה נמסר כי בשעה זו נרשמים עומסי תנועה כבדים בשני כיווני הנסיעה. (ynet)

למעלה