תאונה דרכים...

תאונה דרכים...

מהו הדין לגבי מצב של תאונת דרכים בדרך חזרה מהעבודה לבית? בתאונה נגרם נזק למכונית, נזק שהשתתפתי בתשלום לכיסויו(חוץ מחב` הביטוח). ומה קורה אם בחברה שעובדים בה מחליטים לשנות את סיגנון העבודה, בעקבות צימצומים והוחלט בין השאר שהעובדים יהפכו לפרילנסים וחלקם יקבלו הטבות בשכר בעקבות זה. לפי דעתי בעלי החברה צריכים לשלם קודם פיצויים לפני כל שינוי. לא? ואם יורשה לי עוד שאלה...מה החוק אומר לגבי דמי הבראה? כמה ולמה עד ארבע שנים. בתודה מראש.

amitim

New member
תאונת דרכים

אם נפגעת פיסית בתאונה אתה זכאי לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי וכן מביטוח החובה של הרכב בו נסעת,בהמשך תהיה התחשבנות בין גופים אלו ולפי קריטריונים כמו האם מדובר בנסיעה ברכב המעביד ובשרותו או אחרת ואין זה נוגע לך. באשר לנזק הרכוש הרי שהעובדה כי מדובר בתאונת עבודה אינה רלוונטית לחלוטין ונהג הרכב האשם בתאונה או מבטחיו אמורים לצאת בהוצאות התיקון. אם ההית שכיר ואלצו אותך להפוך לעצמאי וקיבלת מכתב פיטורין תוכל לדרוש פיצויים,אם הכריחו אותך להמשיך באותה עבודה כעצמאי תוכל גם בעתיד להגיש תביעת פיצויים כשכיר וכל עוד נשמרו יחסי עובד מעביד ולא נתת שרותים למעסיקים אחרים. באשר לדמי הבראה-אני לא מבין בזה ומעולם לא הייתי בנופש או בהבראה ואולי תוכל לסדר לי משהו כזה?

השאלות שלך מפוזרות מדי...

ומבוססות על הנחות בלתי מדוייקות. תשאל שאלה שאלה ותגיד מה בדיוק אתה רוצה לדעת ואז אולי יענו לך.

למעלה