תאונה דרכים שרשרת

alm985

Member
שלום רב
מדובר על תאונת שרשרת תבעתי את חברת הביטוח של הרכב שפגע מאחור במכוניתי. לעומת זאת הרכב שנפגע ממני לפני דורש את סכום הנזק. חברת הביטוח שלי דורשים תשובה או שאני משלם את הנזק או אני תובע את חברת הביטוח שלי . הם טוענים שבאם יגרם לי במהלך שלש שנים 2 תאונות והגיש תביעה אזי אף חברה לא תרצה לבטח אותי האם זה נכון? מדובר כאן על נזק של 15000 ש"ח . מה כדאי לשלם את הנזק מכיסי?

SupermanZW

Well-known member
שלום רב
מדובר על תאונת שרשרת תבעתי את חברת הביטוח של הרכב שפגע מאחור במכוניתי. לעומת זאת הרכב שנפגע ממני לפני דורש את סכום הנזק. חברת הביטוח שלי דורשים תשובה או שאני משלם את הנזק או אני תובע את חברת הביטוח שלי . הם טוענים שבאם יגרם לי במהלך שלש שנים 2 תאונות והגיש תביעה אזי אף חברה לא תרצה לבטח אותי האם זה נכון? מדובר כאן על נזק של 15000 ש"ח . מה כדאי לשלם את הנזק מכיסי?
אם תתבע על 2 תאונות במהלך 3 שנים אף חברת ביטוח לא תרצה לבטח אותך מכיוון שאתה לקוח הפסדי ולא משתלם לבטח אותך, לכן לצערי מוטב לך לשלם מכיסך.

GoldenEyes

Well-known member
. הם טוענים שבאם יגרם לי במהלך שלש שנים 2 תאונות והגיש תביעה אזי אף חברה לא תרצה לבטח אותי האם זה נכון?
קשקוש מוחלט
לכל היותר תפסיד הנחת העדר תביעות
זה לא מגיע לסכום של 15000 ש"ח

SupermanZW

Well-known member
קשקוש מוחלט
לכל היותר תפסיד הנחת העדר תביעות
זה לא מגיע לסכום של 15000 ש"ח
תמיד אפשר לקחת צ'אנס, אבל הכי גרוע זה להגיע למצב בו אף חברת ביטוח לא תסכים לבטחו כי במצב כזה יהיה לו אסור לנהוג.

alm985

Member
שלום רב
שלום בהמשך לשאלתי התברר לי עכשו שהנושא הכספי יותר גבוה. סכום הנזק ברכבי 48000 ש"ח חברת הביטוח של הרכב הפוגע בי מאחור תשלם רק עבור הנזק מאחור בסך 16000 ש"ח את הנזק מקדימה כתוצאה מתאונת השרשרת ע"ס 32000 ש"ח הם לא מוכנים לשלם לי למרות שהרכב הפוגע דחף אותי , בנוסף הרכב מלפני הנזק אצלו 20000 ש"ח . אז מה הייתם עושים במקרה זה מדובר על הוצאה של 52000 ש"ח

SupermanZW

Well-known member
שלום בהמשך לשאלתי התברר לי עכשו שהנושא הכספי יותר גבוה. סכום הנזק ברכבי 48000 ש"ח חברת הביטוח של הרכב הפוגע בי מאחור תשלם רק עבור הנזק מאחור בסך 16000 ש"ח את הנזק מקדימה כתוצאה מתאונת השרשרת ע"ס 32000 ש"ח הם לא מוכנים לשלם לי למרות שהרכב הפוגע דחף אותי , בנוסף הרכב מלפני הנזק אצלו 20000 ש"ח . אז מה הייתם עושים במקרה זה מדובר על הוצאה של 52000 ש"ח
דורש מהביטוח (ואף תובע במידת הצורך) ומקווה לטוב. זה סכום שהאדם הסביר לא יכול לעמוד בו. יש לקחת בחשבון את האפשרות שתאונה נוספת במהלך 3 שנים תגרום לכך שלא יסכימו לבטח אותך.

חן 1111

Active member
כולם! מותר לחברה לסרב לבטח.
לא נכון. ביטוח חובה חייבים לבטח לפי חוק. נהג בעייתי מבטח דרך הפול, וזה קצת יותר יקר אולי.
גם ביטוח מקיף, שתי תאונות בשלוש שנים לא גורמות לחברה לא לבטח. רק מעלות את המחיר כי אתה מפסיד את הנחת היעדר תביעות, וגם זה לא תמיד.
אז מה הבעיה? הביטוח ישלם. בשביל זה יש ביטוח. ייתכן שתוכל לתבוע מהנהג שפגע בך, או מחברת הביטוח שלו, את ההפסדים שיהיו לך.

k-don

Well-known member
במקרה של תאונת שרשרת, אתה תובע אמנם את חברת הביטוח שלך. אבל היא יכולה להחליט לתבוע את מי שאשם בתאונה ואת חברת הביטוח שלו (כי בעקרון מי שצריך לשלם על כל התאונה הוא האשם) - שיבוב ראה כאן

Kiapicanto1000

Active member
לא נכון. ביטוח חובה חייבים לבטח לפי חוק. נהג בעייתי מבטח דרך הפול, וזה קצת יותר יקר אולי.
גם ביטוח מקיף, שתי תאונות בשלוש שנים לא גורמות לחברה לא לבטח. רק מעלות את המחיר כי אתה מפסיד את הנחת היעדר תביעות, וגם זה לא תמיד.

אז מה הבעיה? הביטוח ישלם. בשביל זה יש ביטוח. ייתכן שתוכל לתבוע מהנהג שפגע בך, או מחברת הביטוח שלו, את ההפסדים שיהיו לך.
ברור שאתה צריך לתבוע את הביטוח. למה שתשלם 52000 שח.
אח"כ שב ותחשוב איך אתה יכול להשתפר בנהיגה. אתה פסיבי מדי. נהגת מהר ולא שמת לב לרכב המאיים מאחור ובלי לשים לב על קירבתך המאיימת לרכב שלפנים. וככה האירועים קרו מבחינתך out of the blue
אבל לא ברור לי למה מבחינה ביטוחית הפוגע מאחור לא צריך לממן את כל נזקי השורה שלפניו.

חן 1111

Active member
ברור שאתה צריך לתבוע את הביטוח. למה שתשלם 52000 שח.
אח"כ שב ותחשוב איך אתה יכול להשתפר בנהיגה. אתה פסיבי מדי. נהגת מהר ולא שמת לב לרכב המאיים מאחור ובלי לשים לב על קירבתך המאיימת לרכב שלפנים. וככה האירועים קרו מבחינתך out of the blue
אבל לא ברור לי למה מבחינה ביטוחית הפוגע מאחור לא צריך לממן את כל נזקי השורה שלפניו.
לא תמיד זה חד משמעית אשמתו. אפשר כמובן לתבוע אותו, אבל תצטרך להוכיח שהוא זה שגרם לתאונה, כלומר שקודם הוא פגע בכך, וזה גרם לכך שעפת על זה שלפניך. כי יכול להיות גם ההיפך, שאתה לא שמרת מרחק, פגעת בזה שלפניך, ואז זה שמאחוריך לא יכל למנוע את התאונה ואולי בכלל הוא צריך לתבוע אותך.
נדמה לי שפעם חברות הביטוח החליטו שרירותית שכל אחד תובע את זה שפגע בו, בדיוק כדי למנוע יותר מדי ויכוחים ודיונים כאלה.

למעלה