לדעתי - זה לא כל כך נוראתאומים מחוננים
מה דעתכם על האפשרות שתאומים מחוננים, אשר בבית ספר יסודי למדו בכיתות נפרדות, ילמדו באותה כיתת מחוננים בחטיבה? (באיזור המגורים יש רק כיתת מחוננים אחת לגיל הזה).
התאומים אינם זהיםלדעתי - זה לא כל כך נורא
אבל תלוי מאוד בתאומים עצמם. האם הם זהים ? ניתן להפנות את השאלה גם פורום תאומים ושלישיות. אצלי יש סיכוי שהתאומות ילמדו באותה כיתה - כי אולי לא יהיו שתי כיתות ביישוב שלנו. לא הייתי בוחרת בזה, אבל אם זה יקרה - זה לא סוף העולם בעיניי (והן כן זהות - או לפחות מאוד דומות). שוב, הדברים האלה מאוד תלויים במקרה הספציפי. אני מכירה תאומה זהה שמספרת שהיא לא נפרדה מאחותה עד הצבא - וזה בכלל לה הפריע, להיפך. מצד שני, אני מכירה מקרה של תאומים בן ובת שנמצאים בכתה ביחד בבית-ספר דמוקרטי- ושם דווקה כנראה שכן יש בעיות. בכל מקרה - תאומים מחוננים זו שמחה בריבוע !!!
האם קיימת בינהים תחרותיות ?התאומים אינם זהים
הבעיתיות היא התחרותיות שיש בתוך כתת המחוננים, וביחוד כשהיא מצטרפת לתחרותיות המפורסמת שבין תאומים, ובכלל, יש מעין המלצה כללית של אנשי חינוך להפריד בין תאומים, לצורך הגברת האידוידואליות שלהם. השאלה מה גובר-הצורך באינדוידואליות או הצורך לספק למחונן מסגרת מתאימה.
הם לא תחרותייםהאם קיימת בינהים תחרותיות ?
זה נכון שקיימת המלצה כללית להפריד - מטעמי פיתוח אישיות. במקרה של תאומים שאינם זהים זה נראה לי פחות משמעותי. תחרותיות זה עניין אחר. האם הם תחרותיים ?
לגבי המורים - צריך לעשות מולםהם לא תחרותיים
אך החשש הוא שהסביבה (המורים והתלמידים האחרים בכתה), יעוררו תחרותיות, בכך שיתחילו להשוות בין ההשגים של התאומים.
האם הכוונה שכל הלימודים יהיו בכיתה הזו -תאומים מחוננים
מה דעתכם על האפשרות שתאומים מחוננים, אשר בבית ספר יסודי למדו בכיתות נפרדות, ילמדו באותה כיתת מחוננים בחטיבה? (באיזור המגורים יש רק כיתת מחוננים אחת לגיל הזה).
כל הלימודים מתקיימים באותה כיתה.האם הכוונה שכל הלימודים יהיו בכיתה הזו -
או רק שעות מסוימות? גם אם מדובר בכל הלימודים אני חושבת שהיתרונות במקרה הזה - של לימודים באותה כיתה, אם הם מחוננים - עולים על החסרונות.
בחטיבה אפשר יחד לדעתיתאומים מחוננים
למה הכוונה ב"מה עושים ההורים"?בחטיבה אפשר יחד לדעתי
הבגרות הרגשית עושה הבדל. מכירה מקרים של תאומים שאחד למד בכתת מחוננים והשני לא, מכירה כאלה שלמדו יחד ביסודי. לא מכירה בחטיבה, אבל נראה לי שככל שהגיל עולה התחרותיות נכנסת לפרופורציות פחות מזיקות. וכמובן התשובה תלויה בעיקר במערכת היחסים הבסיסית ביניהם, ובמצב המשפחתי הכולל (למשל אם יש עוד אחים ואיפה הם לומדים ומה עושים ההורים ומה דעתם).
התכוונתי בהקשר התחרותלמה הכוונה ב"מה עושים ההורים"?
מה לדעתך הם צריכים לעשות?
אין שום בעיהתאומים מחוננים
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.