תאום בן 3 עם בעיות שינה

YESITIS

New member
תאום בן 3 עם בעיות שינה

היי.. יובלות שלא הייתי כאן
אחד התאומים אצלנו מאז ומתמיד היה בעייתי בשינה. היו תקופות של הפוגה אבל עכשיו זה חזר ובגדול -
הוא לא מוכן לישון, חייב אור בחדר- חייב אמא / אבא שישבו ליידו שעווווות עד שנרדם, מתחילים הרדמה אחרי טקס אמבטיה וכד׳ בשמונה וחצי ונדררים לפעמים עד 11 בלילה
שיטת ה5 דקות ולא עוזרת ואנחנו מההורים שלא נבהלים מצרחות ובכי, אבל זה פשוט לא עוזר, הוא נכנס להיסטריה ולא מצליח להרגע גם אחרי כמעט שעה.

יש לכם רעיון ? זה מופרע לתת לו אקמולי כדי שיתמסטל קצת וילך לישון ?
האח השני סובלני וחמוד ..

taltal153

New member
אני מבינה את הקושי שלכם

אבל אל תתנו לו אקמולי, סתם לא בריא ולא כדאי שהילד יתרגל וכשבאמת תצטרכו, יהיה פחות יעיל.
האם הוא ישן בצהריים? בגיל הזה זה יכול להפריע ופשוט לא עייף (כך היה אצל הגדולים שלי ובאמת נרדמו לקראת 22:00-23:00)
אפשר לבקש בגן לקצר/להוריד את שנת הצהריים?
אני לא רואה סיבה לתת לילד לבכות 5 דקות או בכלל. לא חייבים לגשת מייד אבל גם לא לתת לבכות באופן עקרוני (זו דעתי, אני יודעת שישנן דיעות אחרות)
אפשר לנסות לצאת בהדרגה מהחדר, לשבת לידו ואז להגיד אני פה בחוץ ולקחת כסא ולשבת מחוץ לחדר, ואז להיות מעבר לדלת בלי שהוא רואה אבל להגיד לו :"אני פה" שהוא ישמע
ואז להתרחק מהדלת אבל מידי פעם להגיד שהוא ישמע שאת פה באיזור.
כך אני עושה אצל אחת התאומות בת 2.3 וזה עוזר.
אם הוא באמת לא עייף, אפשר לתת לו ספר שיסתכל במיטה, אבל להבהיר שלא יוצאים מהמיטה או מהחדר (מה שמתאים לכם), אפשר גם לאחר את שעת השינה במצב שלא מספיק עייף.
בהצלחה

לא הייתי נותנת לו אקמולי

הא בסך הכל רוצה להבדיל את עצמו מאחיו שישן טוב...
אני מצאתי שלעייף אותו ממש וללטף אותו עד שנרדם עושה את הטריק

שלישה6

New member
גיל 3 וקשיי שינה

בגיל שלוש ילדים בשיא הדימיון שלהם- אנחנו רואים ונהנים ממזה כשהם משחקים ביחד, אבל נהנים מזה פחות כשהפחדים משתלטים עליהם והם מבקשים אותנו לידם. מצד שני, לרוב, הדרך הכי טובה לעזור לו לפתור את הקשיים היא לבוא קצת לקראתו והשאלה היא איך ועד כמה....
&nbsp
גם לילדים שלי הייתה תקופה שהם נרדמו עם אור- הם ביקשו וכשראיתי שנרדמים עם האור הסברתי להם שאכבה אותו כשהם יירדמו. היו בקרים אגב שקמתי וגיליתי שבאמצע הלילה הם הדליקו אותו חזרה
. בסופו של דבר, אם הואר נותן לו ביטחון ולא מפריע לאח שלו, אין סיבה להתנגד לכך בשלב הזה.
&nbsp
אפשר לשאול אותו למה הוא זקוק לאור כדי להירדם, להסביר כמה חשוב החושך כדי שהגוף יבין שהוא צריך לישון... אם הוא ידבר על פחדים- למצוא להם פתרון. אם לא, תנו לו להירדם עם האור וזהו. זה יעבור בחיי שזה עובר.
&nbsp
לגבי הנוכחות שלכם... השאלה היא אם אתם נשארים בחדר אם ההרדמה מתקצרת משמעותית ואתם באמת עוזרים, או אם היא הופכת למשחק. בכל מקרה, אני ממליצה לשים כסא בכניסה לחדר, או צמוד לו באזור היציאה, באופן שאתם תפנו ליציאה ולא תצרו איתו קשר עין. אם כך הוא נרדם מהר ובקלות- תבואו קצת לקראתו. במצבים של פחדים בגילאים האלה מניסיון שיטת החמש דקות לא עובדת, והגישה של לבוא לקראת הילד כדי שהוא ילמד לחזור להרדם לבד- דווקא כן.
&nbsp
בכל מקרה, אני ממליצה להוסיף פעילויות אישיות - זמנים אחד על אחד יחד איתו. אפשר גם להכין לוכד חלומות- לספר להם את הסיפור על לוכד החלומות ואז להציע להם שתכינו יחד איתם, כל אחד יכין את שלו. זו פעילות מופלאה לאחר צהריים, והתואה נותנת לילדים רבים ביטחון.
&nbsp
אם יש לכם משהו שלכם שהילד מכיר- לי לדוגמא הייתה בובה- אפשר לתת לו לשמור עליה בשבילכם. כשהופכים ילד לאחראי על משהו, הוא נוטה להתגבר על הפחדים שלו באמצעות השאלתם לבובה שעליה הוא אחראי.
&nbsp
בכל שאלה נוספת, תהייה או ניסיון שחשבתם שיתאים ואתם לא בטוחים בו, את מוזמנת להתקשר.
&nbsp
לילה טוב, דורית.
0526-204221

שלישה6

New member
הכי חשוב- תרופות נותנים לילד חולה, שימוש תכוף ולא נכון

גורם לנזקים לכבד ולאיברים נוספים. אבל אני בטוחה שהתכוונת לכך מתוך אמתלה בגלל הייאוש והעייפות שלכם...

למעלה