תאגיד מים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תאגיד מים

הרשות המקומית שלנו החליטה לצרף את התושבים לתאגיד מים שברשות אחרת
עד כה שילמנו עבור המים ביחד עם תשלום הארנונה.
הגיעו מכתבים מתאגיד המים המבקשים שנשלח להם צילום ספח תעודת זהות של המתגוררים בדירה, האם לבקשה זו יש בסיס חוקי? האם הרשות שהעבירה להם את הגביה לא צריכה למסור להם את הפרטים שבידה? האם לפי מספרי תעודת הזהות אינם יכולים לברר כתובת במשרד הפנים (במידה ואינם מאמינים)
האם בכלל יש איזה חוק המחייב למסור לתאגיד מים (או לכל גוף אחר) צילום של ספח תעודת הזהות?

shlang

New member
אתה לא חייב לשלוח להם כלום ואז יחייבו אותך

ללא קשר למספר הנפשות הגרות בדירה
אם גרים איתך ,כולל אותך, 5 נפשות, אתה זכאי להנחה בתשלום המים ולכן הם מבקשים את הספח

Nachum Takum

New member
יש בלאגן בנושא

מצד אחד יש הוראה על חובת הדיווח של מספר הנפשות.
מצד שני, יצאה גם הודעה שלא צריך לדווח.
כך, שמה שלא תעשה בסוף יגידו שאתה לא בסדר.

חובת דיווח על מספר נפשות לעניין חשבון המים

הפטור מחובת הדיווח ניתן בהוראת שעה, שאליה קישרת, לשנת 2012 בלבד (כנראה כניסיון לשנות את השיטה), והוא אינו פטור מהחובה לפי הכללים שקישרת אליהם (כללי תאגידי מים וביוב (חישוב עלות שירותי מים וביוב והקמת מערכת מים או ביוב)), שהותקנו על-פי חוק תאגידי מים וביוב, אלא לפי כללים אחרים, כללי המים (תעריפי מים שמספקים ספקים מקומיים), כלומר: למיטב הבנתי, הפטור הזה, שתוקפו פג ממילא, בכלל לא חל על חברה וצרכניה לפי החוק הנ"ל, אלא רק על ספק מקומי וצרכניו לפי הכללים המקושרים.

Nachum Takum

New member
לא קראת בעיון את הנאמר בכללי המים הללו

בכללי המים (תעריפי מים שמספקים ספקים מקומיים), תשנ"ד-1994 יש הגדרה של "ספק מקומי" -
" "ספק מקומי" – עיריה, מועצה מקומית לרבות מועצה אזורית, ועד מקומי, איגוד ערים, תאגיד או אגודה שיתופית המספקת מים לצרכניה, לרבות מי שפועל בתחומה, כולו או חלקו, לעניין הספקת מים, ומעט חברה;"
ההגדרה כוללת תאגיד המספק מים לצרכניו.
מעבר לכך, החוק שקבע בזמנו את חובת דיווח הוא לא אותם "כללים", בין אם אלה שאני ציטטתי ובין אם אלה שאתה ציטטת - אלא הוא חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום התכנית הכלכלית לשנים 2009 ו-2010), תשס"ט-2009, לרבות מה שנקבע בתוספת לחוק הנ"ל, וגם בו יש הגדרה זהה של "ספק מקומי".
כמו כן, בסעיף 4 לחוק ההתייעלות הנ"ל נקבעה אותה חובת הדיווח של מספר הנפשות. ולכן, החוק שקובע זאת הוא רק חוק ההתייעלות הנ"ל.
עכשיו נעבור לתכל'ס - תאגידי מים, בחלקם, הפסיקו את נושא עדכון מספר הנפשות. ראה לדוגמא מי-מודיעין. שם נאמר לעניין עדכון מס' הנפשות: "בתחילה קבע החוק כי יש לבצע עדכון נפשות מסוג זה כל שלוש שנים, אך עקב מחאת התאגידים- הכלל הזה הוקפא."

בהגדרת "ספק מקומי" נכתב "ולמעט חברה"

וחברה משמע: כהגדרתה בסעיף 2 לחוק תאגידי מים וביוב, והכללים שקישרת אליהם קודם, התייחסו לחברה, בעוד הוראת השעה, שלטענתך סותרת את הכללים, התייחסה לספק מקומי, ותוקפה פג ממילא.
מכאן שהסתירה לכאורה שהצבעת עליה אינה קיימת.
על כל פנים, כלל 23 לכללים האמורים, שאליו קישרת ישירות, יבוטל ב-1 בינואר 2016, בהתאם לסעיף 7 ו- 9(ב) לתיקון מס' 3 לכללים.

מחיקת הודעות

זו פעם שניה, שאני נאלץ למחוק הודעות משרשור שעוסק בנושא של תשלומים לתאגיד מים. לא פוליטיקה, לא אקטואליה תוססת, אלא חובת דיווח לתאגיד המים על מספר נפשות בנכס.

אני לא מבין מדוע גולשים מסויימים (בעיקר האנונימיים שבהם) בחרו דווקא בפורום זה כדי לטפח את האלטר אגו התוקפני שלהם. זה לא המקום.

תודה ושנה טובה.

נ.ב. אני שונא לאיים בחסימות, אז לא איימתי. לכשיעלה הצורך - אני זוכר איפה נמצא הכפתור הנכון.

למעלה