תאגיד ביטן

• פותח הנושא d1f2
  • פורסם בתאריך

d1f2

Active member
מבקר המדינה מתערב בניסיונות נתניהו לחסל את התאגיד

&nbsp
&nbsp
מבקר המדינה נגד נתניהו: המבקר התחיל בבדיקה מקיפה של ההתנהלות סביב השידור הציבורי, הקמת תאגיד השידור הציבורי והכוונה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפרק את התאגיד. המבקר הורה להתחיל באיסוף חומרים בתחום, וזאת כחלק מגישת המבקר לבצע ביקורות בזמן אמת.
&nbsp
מבקר המדינה מיייחס חשיבות רבה דווקא לבדיקה זו – משתי סיבות. ראשית מדובר על היקפים כספיים גבוהים שירדו לטמיון אם אכן הניסיון לפגוע בתאגיד השידור "כאן" והנסיגה מהחוק החדש ייושמו. במשרד האוצר אמרו היום כי מדובר בהפסד של 370 מיליון שקל בשנה לקופה הציבורית. שינוי פרסה שכזה גם יביא לפגיעה במאות עובדים ברשות השידור ובתאגיד. המבקר מתייחס לכך בחומרה, וזאת לאור החשיבות הציבורית בשידור ציבורי יעיל ונקי משליטה פוליטית.
&nbsp
בדיקת המבקר מגיעה יום לאחר שנתניהו הצהיר כי בכוונתו לבטל את חוק התאגיד ולהחזיר לפעילות את רשות השידור. "נשקם את רשות השידור", הכריז אתמול נתניהו בנאומו בכנסת, וזאת בניגוד גמור לדבריו של נתניהו בעבר ולתמיכתו ברפורמה לסגירה-פתיחה של השידור הציבורי, שהוביל שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן.
&nbsp
מבקר המדינה ערך בעבר דו"חות חמורים שחשפו שורה של כשלים חריפים בשידור הציבורי. חקירות המבקר העלו בין השאר גילויים על תחום הגבייה, על ניהול קלוקל של כספים, עיוותים בתחומי כוח האדם ותשלומי השכר, על מינהל לא תקין ואף על חשדות חמורים הנוגעים להפקות החיצוניות של הרשות. בעבר אף הודח מנכ"ל ברשות השידור, יוסף בראל, על רקע כשלים חריפים שהתגלו בדו"ח המבקר.
&nbsp
ממשרד מבקר המדינה נמסר: "מבקר המדינה השופט (בדימוס) יוסף חיים שפירא, אכן כבר הנחה להתחיל באיסוף חומרים בנושא יישום רפורמות בתחום השידור הציבורי. זאת לקראת ביקורת בנושא זה. המבקר קיבל את ההחלטה בהתאם למדיניותו לבצע ביקורת בזמן אמת ,לנוכח ההיקפים הכספיים הכרוכים בנושא, גורלם של מאות עובדים והחשיבות הציבורית הנודעת לעניין".
&nbsp
http://www.themarker.com/advertising/1.3110321

d1f2

Active member
ואף ימינה מכך: גלית דיסטל מצטרפת לתאגיד השידור

&nbsp
&nbsp
מרוץ נגד הזמן? בזמן שביבי נאבק בכנסת נגד התאגיד "השמאלני", האחרון ממשיך לקבוע עובדות בשטח שעשויות אף להיראות כמו מאמצים לסנדלו: אחרי קלמן ליבסקינד, גם אושיית הימין גלית דיסטל-אטבריאן מצטרפת לתאגיד השידור. היא תהיה חלק מצוות הכותבים והתסריטאים בחטיבת הדיגיטל של התאגיד.
&nbsp
בנוסף לכך, דיסטל-אטבריאן משדרת פעם בשבוע בתוכניתו של אראל סג"ל בגל"צ (גם עורך מדור וואלה ברנז'ה, דוד ורטהיים, משדר בתוכנית). היא גם בעלת טור קבוע באתר nrg, וכותבת טורים לאתר מידה. דיסטל-אטבריאן גם פירסמה את הספרים "ואם היו אומרים לך" וטווס בחדר המדרגות".
&nbsp
בתאגיד אישרו את הפרטים.
&nbsp
http://b.walla.co.il/item/3009941

d1f2

Active member
כחלון מתקפל? צוות יבחן כיצד "להרוג" את התאגיד

הודעה משותפת של לשכת ראש הממשלה ושר האוצר, על הקמת צוות משותף לבחינת סוגיית תקציב השידור הציבורי, מצביעה על כך שמשה כחלון כבר הרבה פחות תקיף בנוגע להתנגדותו לפירוק תאגיד השידור הציבורי כאן, ולחזרה למתווה רשות השידור, תכנית אותה מוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו.
&nbsp
בהודעה שהופצה לפני מספר דקות, נכתב כי "לאור קביעתו של שר האוצר משה כחלון, שתקציב השידור הציבורי לא יחרוג מסך ההוצאה התקציבית המתוכננת, החליטו ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון להקים צוות משותף של משרדי ראש הממשלה, האוצר והתקשורת, זאת על מנת לבחון את הנושא. הצוות יגיש המלצותיו לראש הממשלה ושר האוצר בתקופה של עד 3 שבועות".
&nbsp
בצוות יהיו חברים מנכ"לי משרדי ראשי הממשלה והאוצר, ראש הסגל של ראש הממשלה יואב הורוביץ, וראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי.
&nbsp
על פי כחלון, בהסכמים הקואליציונים שחתם עם נתניהו, יש לשר האוצר זכות וטו על כל הוצאה הגבוה מ-10 מיליון שקלים. מכיוון שפירוק התאגיד יעלה כ-370 מיליון שקלים - כך על פי דברי אנשי האוצר - הרי שיש לו את הזכות להתנגד ולסכל את המהלך.
&nbsp
תומכי התאגיד תלו תקוות בכחלון, שעד כה עיקר התנגדותו למהלך היה כאמור תקציבי. עם הקמת הצוות, נראה כי במידה ותמצא הדרך "להרוג" את התאגיד בהוצאה סבירה, הוא לא יוכל לתנגד לה.
&nbsp
http://www.ice.co.il/media/news/article/454111

d1f2

Active member
נתניהו הציע: לסגור גם התאגיד וגם את רשות השידור

&nbsp
&nbsp
הצוות שהוקם אתמול לבחינת תקצוב השידור הציבורי התכנס היום (חמישי) לראשונה במשרד ראש הממשלה. לדברי גורמים שנכחו בישיבה, לאחר שאנשי האוצר הציגו נתונים כלכליים שלפיהם לא ניתן להמשיך להפעיל את רשות השידור ללא תוספת תקציבית, פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו לראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי, ושאל אותו לגבי הצעה לסגירת השידור הציבורי שקודמה ב-2003, כשנתניהו היה שר האוצר ולוי היה סגן הממונה על התקציבים ואחראי על התקשורת.
&nbsp
לדברי הגורמים, לוי השיב שההצעה הזו אינה רלוונטית לאור ההליכים המתקדמים של הקמת תאגיד השידור הציבורי, אך היא לא נפסלה על הסף. גורמים בסביבת שר האוצר משה כחלון הבהירו כי הוא מתנגד לסגירתם של שני הגופים.
&nbsp
הצוות שהתכנס היום כלל את מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר, מנכל משרד התקשורת מומו פילבר, מנכ"ל משרד האוצר שי באבד, את ראש הסגל של ראש הממשלה יואב הורביץ ואת לוי. שעה קלה לאחר שהחלו את הישיבה, הצטרף ראש הממשלה לדיון.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
כ-300 מפגינים הגיעו הערב לרחבת תיאטרון הבימה בתל אביב, למחות על הכוונה לסגור את תאגיד השידור הציבורי. בין המפגינים היו עיתונאים ויוצרים שקראו לראש הממשלה לחזור בו מהכוונה לסגור את הגוף שטרם הוקם. המפגינים צפויים לקיים צעדה למשרד התקשורת שנמצא כמה מאות מטרים ממקום ההפגנה.
&nbsp
אמש החליטו נתניהו וכחלון להקים את הצוות משותף של משרדיהם, שיגיש את מסקנותיו בנושא בתוך שלושה שבועות. ביום ראשון הודיע נתניהו, לאחר דיון קצר בישיבת ראשי הקואליציה ובטרם הוחלט על הקמת הוועדה לבחינת המהלך, כי הצעת החוק לסגירת תאגיד השידור הציבורי תעלה לדיון והצבעה בישיבת הממשלה בשבוע הבא. ואולם, הקמת הצוות דחתה את ההכרעה בנושא.
&nbsp
הקמת הצוות הגיעה לאחר שכחלון הודיע כי אם יצטרך, "יטיל וטו" בנושא. סגירת התאגיד עלולה לעלות להערכת האוצר 370 מיליון שקלים, ובידיו של כחלון האפשרות להטיל וטו על כל החלטה כלכלית שעלותה נאמדת ביותר מעשרה מיליון שקלים, כחלק מההסכמים הקואליציונים.
&nbsp
http://news.walla.co.il/item/3010422

d1f2

Active member
נתניהו רצה את מיקי מירו בתאגיד

בפגישות אחרות עם מנהלי התאגיד ביקש פילבר ללהק לתאגיד כמה אנשים שמזוהים כתומכי נתניהו: יוסי הדר, מיקי מירו, יהושע מור יוסף, ז'וז'ו אבוטבול ואבי רצון. הוא גם רמז מי בעיניו עיתונאי לא מאוזן דיו: קרן נויבך, למשל, שהיתה בעיני פילבר "חד־צדדית בסיקור מונופול הגז".
&nbsp
(הארץ)

d1f2

Active member
ביטן: "בדקנו את הפייסבוק של אנשי התאגיד – הם שמאלנים מובהקים

יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן (הליכוד) התייחס היום (שבת) באירוע "שבתרבות" בתיאטרון חולון לצעדים לביטול הקמתו של תאגיד השידור הציבורי החדש ולצוות הבדיקה שהוקם בנושא. לדבריו, "התאגיד יהיה אנטי-ממשלתי באופן מוחלט. בדקנו את הפייסבוק של מיכל דגון, מדובר באנשים שמאלנים באופן מובהק והם רוצים לממש את האג'נדה שלהם".
&nbsp
לטענת ביטן, לאחר שהעלה את סוגיית ההשלכות הכלכליות של סגירת התאגיד או של השארתו, "הוחלט להקים צוות. מדובר בצוות של מנכ"לים ולא ועדה. אני לא רציתי את הצוות. אני חושב שהיה צריך לסיים את התהליך בראשון – לכאן או לכאן". הוא הבהיר כי הצוות יקבע "אם לייעל את רשות השידור לתקציב שמשרד האוצר דיבר עליו".
&nbsp
&nbsp
&nbsp
"לא רואה מצב שהתאגיד לא יבוטל", הוסיף ביטן. "הקמת הצוות – משמע פירוק התאגיד". כמו כן, ביטן טען כי ראש הממשלה בנימין נתניהו "לא זרק אותי לגלגלים, אני בקשר רציף וטוב איתו. יש היררכיה, הקביעה הסופית היא של ראש הממשלה, ואני מכבד את זה".
&nbsp
הוא הוסיף כי "התקשורת מתעסקת בתאגיד באופן אובססיבי, התעסקות סובייטית. אתם עושים את זה בגלל החברים שלכם בתאגיד". לדבריו, "אנחנו לא מפחדים מהתקשורת, למדנו לחיות עם תקשורת נגדנו". כמו כן, הוא טען כי הוא שוקל להגיש תביעה נגד רוגל אלפר, עיתונאי "הארץ", בשל "הספינים הקנויים" שלו.
&nbsp
"הערב אני לא הולך לעצרת של רבין, במקרה לא מסתדר לי", אמר ביטן, לאחר ביטול העצרת המרכזית בכיכר רבין. "אני בעד עצרת ממלכתית. אם הייתי צריך לקבל החלטה הייתי מממן את העצרת הזאת, ומקיים עצרת ממלכתית ולא עצרת של השמאל". לטענתו, "לא מדובר ברצח פוליטי, זה לא היה רצח פוליטי וזה לא קשור לפוליטיקאים, אלא רצח שנעשה על ידי אדם שרצה לעצור תהליך".
&nbsp
מארגון העיתונאים נמסר בתגובה לדבריו של ביטן: "נפנה ליועץ המשפטי לממשלה שיחקור את חוקיות המעשים החמורים שמשתקפים מדבריו של ח"כ דוד ביטן". על פי ההודעה, בנוגע לבדיקת דפים של עיתונאים בפייסבוק ,"ההתבטאות של יו"ר הקואליציה והמעשים החמורים שהיא משקפת מהווים חציית קו אדום. זו גם פגיעה בפרטיות של עיתונאי התאגיד, גם ניסיון מקארתיסטי לתייג עיתונאים ולהלך עליהם אימים וגם אפליה פסולה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. עם צאת השבת, יפנו היועצים המשפטיים של ארגון העיתונאים ליועץ המשפטי לממשלה כדי שיחקור את חוקיות מעשים אלה".
&nbsp
ביטן התייחס פעם נוספת לסוגיה עם הישמע הביקורת על דבריו. "צביעות העיתונאים חוגגת. להם מותר לחטט בפייסבוק של אנשי ימין ולהשתמש בזה כדי למנוע את מינויים לתפקידים במדינה. כפי שעשו לדוגמא במקרה של רן ברץ, כך עשו כמעט בכל מינוי שהליכוד מביא", אמר והוסיף: "התקשורת מחטטת בעמודי הפייסבוק כדי למצוא ולו שמץ של התבטאות כדי לפגוע במועמד. אך כשזה נוגע להם, מותר לקלל, לפגוע ולהסית ללא כל הפרעה בשם חופש הביטוי".
&nbsp
"אני מאשים את התקשורת בצביעות. את ההתבטאויות של ראשי התאגיד לא חיפשתי בפיייסבוק, הם הגיעו אל פתח ביתי, כנראה מאנשים שנמאס להם מהצביעות של אלה המנהלים קמפיין מכוער בשם 'חופש הביטוי'. מה גם שהפייסבוק היא זירה ציבורית וכל שמתפרסם בה פתוח לעיני כל. מדובר בחלק מהמנהלים האחראים על הפעילות העיקרית של התאגיד והגיע הזמן שהציבור ידע מי נשלח למערכה בתאגיד שממומן מכספי ציבור ואשר על פי החוק צריך להיות מגוון. מי שמאשים אותי במקארתיזם שיאשים את עצמו ואת חבריו העיתונאים בחוסר סובלנות כלפי כל מי שלא חושב כמותם".
&nbsp
http://news.walla.co.il/item/3010657

למעלה