ש ת י ק ה

ש ת י ק ה

"שתיקה שווה זהב" "סייג לחוכמה שתיקה" - מגיל צעיר מחנכים אותנו "לדבר בזמן המתאים", או לבחור לשתוק פתגמים עתיקים מפליגים בשבח השתיקה. המוסכמה החברתית מעריכה ומעודדת שתיקה, דווקא במצבים מורכבים. כמה פעמים מצאת את עצמך או ראית מישהו אחר שותק. שותק ? אולי מ ש ו ת ק . . . מצאתי לנכון להקדיש את העלון לבעיית השתיקה כי הבנתי גם מתוך החוויה שלי וגם מתוך העבודה בסדנאות ובתהליכים פרטניים שפעמים רבות שתיקה היא דפוס קשה, שגוי, שגובה מחיר יקר. דפוס של שתיקה יכול לנטרל רצון להציג רעיון חדשני, שתיקה מבטאת לפעמים וויתור על ביטוי אישי בקבוצה, שתיקה שוחקת את איכות התקשורת בצוות, שתיקה תקשה מאד במצב של יחסים בינאישיים עכורים ותגרום לתקשורת קשה במשפחה. הרגשת על בשרך ימים של "שתיקה רועמת" ? לא. זאת לא אווירה של קבלה שמעודדת צמיחה אישית. בואו ננסה להבין מה מתרחש מאחורי הקלעים, בשיחות הפנימיות שמאחורי דפוסי שתיקה. להמשך המאמר, בהצלחה, אמיר דרור

איל באש

New member
ברוך הבא אמיר../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif../images/Emo140.gif

מאוד מסכים עם המאמר, הדברים מושמים בבהירות ובפשטות שיכולה לדבר לכל "שותק" אני לומד כל יום להקשיב, ולהקשיב זה לא לשתוק עבורי. להקשיב זה לראות מה אומר לי הצד השני, לתת לו להתבטא, ואז לבחור אם להגיב ואיך להגיב. לפעמים הצד השני בא לומר לנו את שיש לו, מבלי להיות מסוגל להקשיב, במקום הזה חבל על המאמץ שלנו, ופה יפה ה"שתיקה" בעיניין לומר את שיש לי , לצחוח ולהתפתח, אני מאוד בעד מה שכתבת במאמר. תודה לך על חומר מעניין וחשוב מאוד, מאמר זה יכנס למאמרי הפורום.

../images/Emo9.gifשתיקה מהיבט אחר

אמיר,מסכימה עם דבריך ואפילו הזדהיתי עם חלק ניכר מהם.. אך רציתי לשתפך ברעיון של "שתיקה חיובית" שקראתי: זה קשור לשיחות בין אנשים. שיחה באמת, לא סתם דיבורים. וכמו שאמרתי,בעבר, ששמיעה רחוקה מאד מהקשבה, וכמו שראיה רחוקה מהתבוננות, כך דיבור אינו בהכרח שיחה. "בכדי לשוחח באופן דיאלוגי צריך להרגיש בנוח בשתיקה.ולא סתם לשתוק,לשתוק מתוך ידיעה,מתוך אהבה,מתוך דבקות. להתמסר לשתיקה-כדי להגיע לארץ המובטחת של השיחה." ג. רעם. בשיחה (שיחה ממש ולא להג ופטפוט סתמי) קיימת הדדיות וסנגריה, ברמת שיחה גבוהה יותר כך השתיקה מזמינה יותר.השתיקה היא פתח,היא ערוץ דרכו ניתן להגיע לשיח הדיאלוגי האמיתי. ומדוע? כי
דרך השתיקה השיחה האמיתית נושמת, לוקחת אויר, שואפת פנימה אוויר רוחני ומנסה להגיע לרמה הבאה.
נותן חומר למחשבה,לא?! מה דעתך?

שתיקה שקטה

כן, אני אוהב את המפגש הזה המאד קרוב שסומך על השקט אם זה ביני לבין עצמי - פגישה - במובן המלא של המילה - או שזה אם אדם או אנשים אחרים. כשיש את האמון לחכות לדבר המתאים לעלות, לתרומה הקטנה שתופיעה, אז הספונטניות מתחזקת וכמו מתמלאת אנרגיה ואמון. לא מאט אימון נדרש לזה לא מאט קושי יכול להתגלות לפעמים זה יכול להפחיד - מה יצא ? ? ולפעמים זה מפתיע בענק. תודה על ההרחבה שפתחת ועל ההקשבה מהלב, אמיר דרור

למעלה