ש.. ש.. ש.. ש..

בן הצבי

New member
עבר עלינו יום קשה..

הרה``ח ר` נתי רובין שליט``א הקשה עלינו את החיים אתמול, וחלק גדול מזה הוא עשה בהתחזות אליך. כך שמגיע לנו קצת לנוח.. וסתם שתדע, ער קען אויף יידיש אויך.

bluestar 777

New member
א וודאי..

ער איז הירושלימער.. איך קען זיין פאטער, א טייערער איד.. ר` נתי האט א גוט קעפל, א בעל כשרון עצום.. נאר א קליין שרייפל איז נישט אויפן פלאץ.. ווען דאס וואלט געווען בסדר, האט ער געקענט זיין א גרויסע זאך היינט.. א שאד אויף אים.

בתי770

New member
א ו ף חבל שאנלא יודעת אידיש‎:-[

גם בנט כבר מדברים באידיש?שיט!/tapuzforum/images/emo7.gif

בן הצבי

New member
יש קבוצה קטנה שפרשה מחב``ד,

ואל הקבוצה הקטנה הזאת הסתפחו הרבה אנשים מבחוץ, רובם המכריע כאלה שאינם דוברי יידיש. אליהם התכוונתי.

בתי770

New member
מה קשר?גם המשיחסטים נגד המעשה של

זימרוני בברים!הבנתם אתזה?מה שבטוח שבשחצנות שלכם הרבי לא היה גאה...ואולי יותר מזה היה נוזף בכם ומבטש אותכם כמו שחבדניק חסר יישות צריך להיות...

בתי770

New member
איך שכול החברות שלי מבינות חוצמזה ש

יש ספרים מתורגמים...

בן הצבי

New member
אני מעדיף להבין את אבא שלי-

בלי כיתוביות ותרגומים. כך גם את הרבי שלי.

בתי770

New member
זה לא משנה!העיקר שאנחנו מחדירים

בעצמנו!את דבריו של הרבי!זה לא משנה השפה!!אלא התוכן!

בן הצבי

New member
מאוד לא נכון

כפי שאני רואה את זה, מי שאין לו דחף לשמוע את קולו של הרבי ולהבין, ללמוד את הרבי מכלי ראשון וישיר ולא דרך מסכי תרגומים (ובתור דובר חמש שפות אני יכול לומר לך שאין כמעט מתרגם בעולם שיכול להעביר במדויק מה שאמרו לו), מי שאין לו רגש לקולו של הרבי ולשפתו - חסר לו בהתקשרות.

אתה צריך לקרוא היטב את מה שאתה כותב בן הצבי

גם אם אתה צודק ונניח ובאמת אי אפשר להתקשר עם הרבי, אלא אם כן מכירים את שפת היידיש על בוריה, הרי שבעצם אתה טוען שמי שאינו דובר את שפת היידיש, אינו יכול להתחבר אל הרבי. קודם כל, אתה מגביל כאן בהתקרבות אל הרבי. ושנית, אני לגמרי לא מסכימה איתך, לחלוטין לא, כי על פי דברייך, זה אומר שכל מי שמרגיש התחברות אל הרבי ואינו מבין אפילו מה שהוא אומר, אין בהתחברות הזו אמת. אני טוענת שמספיק להסתכל בתמונה אחת של הרבי ולהרגיש את רוח הקודש, אבל זה שלי, כי כאמור לא כל אחד יכול להרגיש את העוצמות דרך תמונה. אני לא דוברת יידיש ואני שומעת את קולו של הרבי בניגונים והלב שלי עולה על גדותיו ואני מתמלאת געגועים אל צדיק שלא הכרתי בעודו בחיים ואני לומדת עליו רק בשנים האחרונות. מה מוביל אותי אליו אל הרבי, צברית שנולדה בארץ ישראל, דוברת עברית ועוד שפות אחרות (אבל לא יידיש) כי למדתי אותן במסגרת לימודי בתיכון ולימודי האקדמאים ואין לי שום קשר ישיר אל מקורות היידיש? מה מוביל אותי אליו? אין לי ספק שזו הכוונה מלמעלה ואין לי ספק שזו גדולתו של הרבי ועוצמתו והכאריזמה שלו לחדור אל כל לב יהודי. גם אל לב יהודי שאינו דובר יידיש :) ולהבין מה הרבי אומר, אפשר גם לקרוא. הרבי כתב ביידיש וגם בעברית. אפשר ללמוד את מחשבותיו ודרכו גם דרך המילים שבכתב. וישנם יהודים שאני מכירה באופן אישי שהם יהודים בגיל מופלג שגם לא דוברים עברית (ובוודאי שלא יידיש:) והרבי מרגש אותם. הרגש שמתעורר אל הרבי אינו קשור בשפה בכלל. אלה עוצמות שרק הרבי יכול היה להוציא מתוך לב יהודי. יחיד בדורו :)

בן הצבי

New member
יש הבדל ביננו.

את מדברת על קשר לרבי מצד יהודי שאינו חסיד חב``ד, וזה בודאי קשר קדוש ונעלה של יהודי אל נשיא הדור. אך אנו, כחסידים, יש לנו הרגש אחר. אנו רואים את הרבי כאבא ממש, והרבה יותר מכך. לא אמרתי שללא יידיש אי אפשר להתקשר אל הרבי, שהרי הרבי עובר את כל המחיצות, ודאי שמחיצה של שפה לא חוסמת את השפעתו. אך צריך לחסיד להיות רגש מיוחד לדברים הכי קטנים, גם לשפה - שזהו הקשר הבלתי אמצעי הבולט ביותר. להבין מכלי ראשון את הרבי. להיות מסוגל לשבת ולשמוע התוועדות שלמה מהרבי מבלי להצטרך לכלי שני כמתרגם. וכהפתגם הידוע, שהרי בהלכות שבת ידוע שכלי שני אינו מבשל..

אין הבדל בינינו :)

מלבד העובדה שאתה גבר ואני אישה. שנינו יהודים ושייכים לעם ישראל. מחילה ממך בן הצבי, אולם להגיע לדרגת "חסיד", זה לא מספיק ל"הירשם" לתנועת חב"ד :) הרבי מלובביץ' היה חסיד ולדעתי היה יחיד בדורו. היום בדורינו אין חסידים. תנועת החסידות אינה קאנטרי קלאב שברגע שאתה מצטרף, מיד אתה הופך להיות "חסיד" לאיזו דרגה רוחנית צריך להגיע יהודי על מנת להיות חסיד, לאיזו קדושה, לאיזה חיבור עם הקב"ה.. אין בדורינו חסידים. ישנם צדיקים והם גם נסתרים מעינינו ובזכותם עם ישראל עוד קיים. אנחנו בדור כזה שהאמת בו נעדרת ואין לנו אבא רוחני על מנת להדריך ולכוון אותנו. יש לנו ותמיד היה ותמיד יהיה את ריבונו של עולם. ממנו אנו שואבים כוחות ואליו מתפללים, וממנו מבקשים משיח בן דוד

בן הצבי

New member
אין לי מושג מה ענית..

אמרת דברים נכונים, אך כאילו מתוך הרגל, חסרי קשר לדבריי קודם לכן. נכון שכל היהודים שווים וכו`, אך האם התבוננת פעם, למשל, איך עובר חסיד חב``ד מול הרבי בחלוקת דולרים, ואיך יהודי אחר? האם ראית גם את היחס השונה של הרבי בין זה לבין זה? אם תסתכלי, תראי שהחסיד עובר בביטול גמור, לרוב הרבי לא מדבר אליו ולא מחייך אליו, למעט אמירת ``ברכה והצלחה``. לעומת זאת, ליהודים אחרים הרבי תמיד חייך, שאל, דיבר, התעניין, אפילו מעט התבדח. היחס בין הרבי לחסיד הוא בכל זאת עמוק ועצמי יותר מאשר למישהו אחר. אין כאן עליונות ח``ו, אדרבה, מתוקף היותנו חסידים של הרבי, הדרישות מאיתנו גבוהות יותר. אני לא מצפה מכל מי שראה את הרבי כדמות של צדיק אשר העשירה את חייו, שילמד יידיש. בפירוש לא. אך מחסיד חב``ד, אצפה שיהיה בעל רגש וקשר חזק ועמוק הרבה יותר, ומסוג אחר לחלוטין.

אני חושבת שהיה קשר בדבריי אל דברייך הקודמים

אולם היה חוסר דיוק בדבריי. תנועת החסידות של חב"ד ובכלל תנועות החסידות השונות יש להן את אותו מוטו משותף. מנהיג רוחני שהוא הרבי - אדמו"ר (אדוננו מורינו ורבינו). "החסידים" כאשר הם דבקים ברבי, הוא זה הצינור שמחבר אותם לקב"ה בקדושה ורק דרך החיבור אליו, מצליחים החסידים להידבק בקדושה אל הקב"ה. שהרי הם לבד בעצמם אינם יכולים להגיע לחיבור עם הקב"ה ללא הרבי. בתקופתנו, כאשר הרבי נפטר, אני לא רואה את הדרך הזו מיושמת. (ועכשיו נראה לי הצלחתי להכעיס כאן כמה "חסידים" :) עכשיו נשאלות השאלות האם הרבי חי? האם הרבי נמצא? וכדומה. אלה שאלות שקטונתי מלענות עליהן בעולם הזה ואין בי דרגת הקודש להכריע האם הרבי חי ואני יוצאת מתוך נקודת הנחה פשוטה שהרבי כבר לא איתנו, לפחות לא במוחשי. כעת אפשר להתווכח, האם החיבור של "החסידים" אל מה שהותיר הרבי אחריו הוא עדיין צינור של חיבור אל הקב"ה בעוצמות כאלה שבאמת יכולות להביא לדרגות דבקות של "חסידים" וגם על זה אין לי תשובות מוחלטות. ואני באמת מאמינה שאין לאף אחד כאן תשובות מוחלטות. לגבי מה שכתבת על הרבי בחייו ועל חסידיו, זה מאוד ברור וגם נכון. מי שזכה להיות בקרבתו של הרבי, זכה בדבקות אל הקב"ה מעצם הקרבה אל הרבי והוא היה צינורו אל הקב"ה. אבל מה קורה עכשיו זו השאלה :)

בן הצבי

New member
על כך כבר ענה הרבי בעצמו.

חיי הצדיק אינם חיים גשמיים, כי אם חיים רוחניים, שהם אהבת ה` ויראת ה`. הרבי לא נמדד בהיות לבו הגשמי פועם, ודמו הגשמי זורם. לא כך נמדד הרבי לפני ההסתלקות, ולא כך נמדד לאחרי. אנו, חסידי חב``ד, ובכך אנו מאוחדים כולנו, משיחיסטים וכאלה שאינם, מאמינים שהרבי מנהיג אותנו בדיוק כפי שהנהיג לפני ההסתלקות. אז הרבי בירך בפיו הגשמי ויכלנו לשמוע זאת באזנינו, אז הצינור של הקב``ה בעולם היה בגוף גשמי. אך הרבי ממשיך את סדר עבודתו בעולם בדיוק באותו אופן, רק ללא גוף גשמי. בכך שהרבי איתנו בדיוק כמו קודם, אין מחלוקת ביני לבין גדול המשיחיסטים. כך אנו מאמינים, וגם רואים מרגישים וחשים זאת מדי יום ביומו. לכן אופן ההתקשרות של חסיד היום, לא צריך להיות שונה בעיניי מהתקשרות של החסיד לרבי לפני ההסתלקות.

למעלה