ש.. ש.. ש.. ש..

בן הצבי

New member
לא זו הסיבה שכך זה קרה.

הרבי דוקא כן רצה לשמור על הייחוד, כך הוא גם עשה בארה``ב. שיחותיו לא היו באנגלית, הגם שהוא דבר אנגלית מצוין, ובהתועדויות הגדולות היו אנשים רבים בקהל שלא הבינו מילה ביידיש. את מכירה את האידיאולוגיה של חב``ד והרבי לא רע, אך האם את מכירה את הפרסונל? העירבוב שנהיה כאן בארץ שונה מבכל מקום אחר. העברית נהיתה השפה הראשונה בחב``ד הארץ-ישראלית מסיבה בעיקר סוציאלית לדעתי, בגלל שחסידי חב``ד יוצאי רוסיה הקומוניסטית שהגיעו ארצה שמחו כ``כ להיות בין יהודים, עד שמשכרון השמחה, שכחו להיות אובייקטיביים, וזה מובן לי. גם החיבור הטוטאלי למדינה היה הפטריוטיות היחידה שהכירו, כיוצאי רוסיה הקומוניסטית. רק שנים מאוחר יותר, חב``ד בארץ התחילה להיות דומה יותר בהתנהגותה לשאר החרדים. לכן יצאה כאן חיה מוזרה - חרדים, שכבר לא ממש משרתים בצה``ל כמו פעם, כבר לא ממש מחוברים למדינה, אבל מעורים לחלוטין בחברה הישראלית, ובעלי זהות אישית ישראלית לחלוטין. אני מאוד שונה מהקו הזה, ואולי דוקא מפני שגדלתי במשפחה לא חב``דית, אך מאוד דבקה בזהותה כיהודים יוצאי מזרח-אירופה, אני מסוגל לזהות את השוני הזה, שלאחרים נראה כלא נראה, מחמת כח ההרגל.

בתי770

New member
אהאה

חש הדובר של חב``ד!אה אפילו לא גדלת בבית חבדי ומתחיל להגיד מהי חסידות חב``ד?מה אתה מבלבל את השכל?חב``ד זה בית לכול יהודי וכול אחד בשפתו...אך מי שרוצה להיות מקושר ממש לרבי ולהבין את שיחותיו ללא תרגום..אז שילמד אידיש!אבל מה אתה מבלבל את השכל על חוצניקים?אתה בעצמך חוצניק!זה שאתה יודע אידיש זה לא עושה אותך חבדניק מבפנים כבר!!אף אחד לא חייב ללמוד אידיש בשביל להיות חבדניק מקושר לרבי ברמ``ח אבריו!

בן הצבי

New member
בתי, תחזרי לגן.

משומ מה, נראה שהידע שלך בחב``ד שווה למקורב בן חודשיים. תלמדי קצת על ההסטוריה של החסידות אליה נולדת, ואז נדבר. בנתיים את מוכיחה השכם והערב שחוץ מלצטט את שיחת הגאולה את לא ממש יודעת משהו. (דוגמא קטנה: יש לך מושג, למשל, מה הסיפור בין ר` אהרן מסטראשעלע לבין אדמו``ר האמצעי? סתם דוגמא קטנה.) ודוקא מפני שבאתי מבחוץ, יש לי את היכולת לשפוט בצורה אובייקטיבית הן מקורבים, והן כאלה שנולדו בפנים. וסתם לידע הכללי, נדמה לי שמכיון שלמדתי בישיבה-קטנה, ישיבה-גדולה, שליחות וכו`, יש לי הזכות לדבר לפחות כפי שלך יש.. כפי שאמרתי בתי, את מוכיחה את בורותך השכם והערב. את ההסטוריה של הרבי שלך את מכירה? אני בטוח שאפילו מה קרה עם שני האחים של הרבי אינך יודעת.

בן הצבי

New member
טאקע, א גרויסער טאלאנט.

ער ווייסט א סאך, ספעציעל היסטאריע. ער האט אויך א זייער גוטן זכרון. טאקע א שאד אויף איהם, און זיין משפחה.

בתי770

New member
בלוסטר:

זה שצחקנו זה היה ביסודי!ההינו קטנות ולא הבננו ת`חשיבות שבדבר!! אז אנלא בטוחה שאתה צודק!דברים משתנים בחיים! אני יודעת שאני ועוד הרבה בנות לא צוחקות ומקשיבות יותר טוב ממך לדברים שהרבי אומר בוידיאו!! ולא סתאם אמר הבעלש``ט שהוא אוהב את היהודים הפשוטים....(מכוון לבן הצבי גם)

bluestar 777

New member
אינני מתנשא חלילה..

והלוואי והייתי גם אני בדרגתם של היהודים הפשוטים.. הצבעתי כאן על תופעה שקיימת אצלנו להתפרק מכל מיני מוסכמות שנראות אולי שמרניות מדי להרבה מבינינו, דוקא האשכנזיות שהן בנות ונכדות לדוברי אידיש, הן המובילות..

למעלה