ש-מח!

• פותח הנושא yad
  • פורסם בתאריך

yad

New member
ש-מח!

אחרי כמה זמן קפצתי לביקור קצר. או-ווה, אתם בהחלט נהנים מלהתווכח. אבל איפה כולם? עומדים בצד ומריעים לשני החבר`ה? (``אני שם 20 דולר על בלאונט!`` ``אה כן?! אני מכפיל אותך! קורט לוקח את הויכוח הזה!``). סתם לא. באמת, ויכוח פוליטי ואפילו לא קראו לי. לא יפה. רק רציתי להגיד לכל אנשי הימין והשמאל פה כל מיני הערות. ואז תמשיכו, אני לא פה. לימין- למה אתה כל כך מפחד מהפלשתינאים? ולמה אתה אומר דברי בלע כאלה על צה``ל שלנו? הם לדעתי דווקא עושים אחלה של עבודה. זה פשוט בעיה בלהילחם באנשים במכוניות אזרחיות ומטענים שאפשר לעשות בבית. כי אין נגד מי. כל הטנקים עומדים להם בשדה בחוסר מעש, ואין להם צבא להילחם בו. נגד מי בדיוק אתה רוצה לעשות את ההתקפה המגוננת המתונה הזו? בוא נגיד לרגע שמתקפות האימה האלה באמת יעבדו. כי בינתיים הן ממש לא משרתות את המטרה שלהן. להיפך. הן מעצבנות את הפלשתינים עוד יותר ואלה שלא היו קיצוניים קודם עכשיו קיצוניים עוד יותר. כרגע אין ספק שאין עם מי לדבר בצד הפלשתיני, אבל להחריב את עזה? מה עשית בזה? זו היכנעות להשתלהבות של העם, שלא יודע את כל הפרטים. כל המבצעים האלה שאתה מדבר עליהם, מבצע קדש, מבצע סיני, מלחמת ההתשה (מלחמה ארוכה ומייגעת מ- 70 עד 73 בערך- קצת פחות). למה הם הובילו? אם לא סופרים את מאות ההרוגים, שהם תוצר ישיר למדי של פעולות צבאיות, אז המבצעים הובילו למלחמת יום כיפור. מה אני אגיד לך, מצרים פשוט שקשקו מזה שכבשנו את סיני. כל כך פחדו שהם קראו לסוריה ולירדן וכמעט הצליחו לנצח אותנו במתקפת פתע. לא משנה שהם מחשיבים את זה כנצחון שלהם. שלא לדבר בכלל על כל ההרוגים שהיו לנו. משהו כמו 1000, 2000? לא? בקשר לזכות הפלשתינית על הארץ, אני חושב שזה די טיפשי להתווכח על זה. עד עכשיו זו הייתה דעתי, אלה עובדות. הישראלים הראשונים שהגיעו לארץ (אם לא מחשיבים את הכמה מסכנים שהיו בתוך ירושלים ואת משה רבנו) הגיעו לכאן בשנות ה- 80 של המאה ה- 19. עליות גדולות ממש התחילו עם מלחה``ע ה- I. עד אז ישבו כאן, מה לעשות, פלשתינים. ומתחת לכל הערים הגדולות שלנו היו פעם כפרים ערביים. נכון כל יערות קק``ל שאסור לשרוף? אז בן גוריון הורה לשתול אותם על כפרים ערביים שצה``ל החריב. גם במבצעים צבאיים מזהירים שאת התוצאות שלהם אנחנו היום משלמים. אני לא אומר שאין לנו זכות להיות כאן, או שלא היה צורך בלהוציא את הפלשתינאים מהארץ. זה תנאי הכרחי אם רוצים להקים מדינה על שטח מיושב. להוציא את התושבים הנוכחיים. אבל, מחובתנו בתור אנשים הומנים למצוא להם פתרון. וזה מה שעושים היום. לפחות עד עכשיו. בקשר להערות שלך על רבין. אז מה שאתה בעצם אומר, זה שאם הרבה אנשים לא מסכימים עם מישהו הרבה זמן, ולוחצים עליו, אז יש לגיטימציה לפגוע בו? לפי ההגיון הזה, מותר לנו לרצוח אותך. סליחה, ברור שלא. זה רק ``מובן שזה יקרה``. הרי הזהרנו מראש, לא? עכשיו בקשר לבחור השני. מישהו כאן קצת אגרסיבי לא? האופוזיציה של הימין עושה בדיוק מה שאופוזיציה צריכה לעשות, תוקפת ומבקרת את השלטון הנוכחי. ואני חושב אגב שאחד הגורמים להסלמה הזו זאת העובדה שברק לא הקים ממשלת חירום. כי זה מצב שממש דורש ממשלת חירום. אם חייל בשבילך זה רוצח, אז גם אהוד ברק הוא רוצח. אפילו יותר גדול משרון. יש לו יותר עיטורים. אף אחד (מישראל לפחות) לא אמר לפלשתינים להתחיל לתקוף אותנו ולקטוע את התהליך המדיני. הם יזמו והם צריכים להתמודד עם התוצאות. אין לך מה לכעוס על צה``ל. זה לא סלקום שמעלה תעריפים. הוא לא גוף פרטי. הוא בבעלות המדינה. וכגוף כזה, הוא כפוף במאה אחוז להחלטות הממשלה. לחיילי צה``ל אומרים בדיוק מה לעשות ואיך לעשות את זה. כל חייל הוא ``כזה`` ראש קטן. חיילים הם צמאי דם כמו שדורשים מהם להיות או מתונים כמו שדורשים מהם. וזה ממש שפל ומכוער להשוות אנשים לנאצים ברצינות (אני לא מדבר על לבוא לחבר שלך ``מה המצב, יא נאצי?``. שזה מותר). אני לא חושב שהמצב היום אפילו דומה קצת למצב של הנאצים, אפילו אין נקודות להשוואה. מה, בגלל שרוצים לתקוף את הערבים? אז רוצים. גם הם רוצים לתקוף אותנו. לזה קוראים בימינו- סכסוך. אף אחד לא רוצה להשמיד אותם סתם כי הם ערבים (חוץ מתנועת כ``ך, שתסכים איתי שלא מייצגת את כל הציבור). זה בא בגלל שהם תוקפים אותנו. אז יש אנשים שרוצים לתקוף את הערבים יותר חזק, ויש כאלה שרוצים לתקוף פחות חזק. אני ואתה שייכים לקבוצת הפחות חזק. בלאונט לקבוצת היותר. שיהיה לו לבריאות. אני שמח שהוא לא ראש הממשלה. וגם שאתה לא. ומה קשור יגאל עמיר לסיפור? סתם, בשביל להביא מישהו שכל העם מתבייש בו ולקשר אותו עם משהו שלא קשור אליו? כדי לתת יותר כוח למה שאתה אומר, עומר? (סליחה, הייתי חייב). זהו, מספיק קיטור

בלאונט

New member
הכרזה מהימין

אני החלטתי, מהיום אני פשוט מתעלם ממני שחוזר על הטיעון שהופרך כבר מאות פעמים: שהימין רוצה להחריב את פלשתין (``אבל להחריב את עזה?``). זה לא נכון! זה לא! אני מדבר על פגיעה באנשים שמאחורי כל זה, אני מדבר על השמדה של מבנים, אני מדבר על מכה שתהמם אותם ותשאיר אותנו עם יכולת הרתע שהצילה אותנו כבר ממאות מצבים בטחוניים קשים אף יותר. מעבר לזה, לצערי יש לך טעויות רבות ידידי, מלחמת יום כיפור הייתה בשנת שבעים ושלוש. כל המבצעים שאותם הזכרתי התנהלו אחרי - התוצאות שלהם כתובות בכל ספרי ההיסטוריה: הפסק לאלימות ולמתח ששרר בשטח לפני כן. זה הכל כתוב. זה הכל עובדות. ובקשר לרבין, תמיד אני אמרתי שההקבלה לא נוצרה כדי לתת לגיטימציה אלא כדי לנתח את הגורמים. ותגיד לי אתה, מה יעזור? להמשיך באדישות? השיטה שהצליחה לנו עד כה? עד מתי? עד שאתם תצטרכו לזהות את גופות אחייכם אתם לא תבינו שהם נלחמים בנו?! השיטה שלכם נכשלה! זו עובדה, ברק בשלטון - ואין תוצאות! אז יופי, אתם שמחים לפחות ``אין מלחמה``, אבל יש הרוגים! ויש פחד! ויש השפלה! אפילו ארה``ב כבר לא תומכת בנו, למרות שרקדנו לפי החליל שלהם עד עכשיו, אפילו הם - המדינה הנאורה. שיא הדמוקרטיה. למה שלא נעשה מה שהם עשו לאינדיאנים ש``חיו שם שנים לפניהם - מה לעשות``? נשים את הפלשתינאים בשמורות? אתה רואה? הם אפילו יותר ימניים ממני! הם אפילו זרקו שני פצצות גרעין על הרים הומות אזרחים חפים מפשע ביפן! הם לקחו את רמת המלחמה הידוע צעד אחד קדימה בכל פעם! וכן, יש לי הודעה, שוב, לכולכם: זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה. זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו במצב כזה, כן - אם הפלשתינאים, זאת לא הפעם הראשונה. ובעבר, כשאר הימין היה בשלטון הבעיות נגמרו לאחר יומיים! יומיים בלבד! אלוהים ישמור, מה שברק לא הצליח לעשות בחודשיים, יצחק שמיר עשה ביומיים! הדרך שלנו היא הנכונה, מכוון שיש גבול לאדישות. יש גבול להתעלמות. יש גבול להבלגה. יש גבול למוות ברחובות!

נעל

New member
אינטרמצו - נעל חייבת להודות:

הדרך הזו אולי פועלת, בטווח המיידי. אבל נעל כבר אמרה עוד בהודעה הקודמת, שבסופו של דבר לא תוכל להרתיע אותם באלימות. זו מלחמה על החיים שלהם, על הקיום שלהם. הקיום שלנו לא מוטל בספק. האלימות חוזרת, במשך שנים, והיא תמשיך. האלימות גם גוברת, בסוף באמת תעמוד מול כמעט-רצח-עם, אחרת לא תוכל לחסל אותה לחלוטין. נכון, יש גבול להבלגה, ומתישהו צריך גם להחזיר אש, אבל פחות ככל האפשר. היכן אתה רוצה שיקימו הפלשתינאים את המדינה שאתה לגמרי לא מעוניין למנוע מהם? (באמת, לא דיברנו ממש על השטח עצמו) לפי השקפת עולמה של נעל, ההתנחלויות לא נמצאות בשטח ישראל. הן נמצאות בשטח כבוש, שטח שאנחנו אמורים להחזיר, ולכן הפתרון הברור לה מאוד הוא לעוף משם. לא להפקיר אחים, להוציא אותם משם אם ירצו. הפתרן לטווח ארוך לאלימות הוא הסכם הדדי. כל הפצצה נוספת שלנו, וכל פיגוע נוסף שלהם מרחיקים אותנו מההסכם, שחייב לבוא מתישהו. בין אם לאחר הבלגה או לאחר עוד הרבה מאוד הרוגים משני הצדדים. יכול להיות באמת שמכה אחת חזקה מאוד, שבוע של הפצצות אפילו, עד שלא יישאר זכר לבנייני הרשות הפלשתינית (וזרועותיה), תחסל את האלימות הפעם (מלבד זה שכל המדינות שעלינו לרקוד לחלילן תתחלנה לחלל), אבל מה הלאה? אתה מדבר על פתרון מאוד נקודתי, שנוגד את הפתרון לטווח הארוך.

Funeral Drum

New member
דווקא

פעולה מיידית נגד הטרור הפלשתינאי היא כן חלק מחשיבה לטווח ארוך. אם משתיקים את הטרור, ישראל תהיה בעמדת עליונות ומשם חוזרים לשולחן הדיונים. אז אנחנו אלה שקובעים איפה המדינה המזויינת שלהם, ההסכם נחתם וזה סוף הסיפור. ואם נמשך הטרור אז פלשטינלנד אוכלת אותה.

בלאונט

New member
ההפך, יקירי

הבעיה היא שצריכים לשים את הקו בין מדיניות אלימה לבין אלימות מדינית. כל עוד מדובר באמת, במצב שממנו יש דרך חזרה - אדרבא. אך אני חושב שהמצב היום כבר אינו דורש מאיתנו להשאיר פתחים שנוכל לברוח מהם מאוחר יותר אלא לדאוג קודם כל לבטחון באזור. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - גם להביא בטחון מלא וגם לאפשר חזרה למו``מ בתוך ימים, ולכן מדובר בתהליך. הטעות שלך היא שהמצב אותו תיארת הוא הפוך. הפתרון שלי עלול לגרור מהומות אדירות בכל העולם, ועד שהכל ירגע שוב יקח שבועיים שלוש אך אז אנחנו חוזרים (ואכן נחזור, לאחר שאויבינו יראו שאין דרך אחרת) לשולחן הדיונים כעליונים וכך נוכל להגיע להסכם שבאמת יבטיח שלום. אך אם לעומת זאת נמשיך להבליג על הרוגינו, ונמשיך להיות אדישים למצב המדינה, נאמר ואכן יהיה הסכם הוא לא יהיה מבוסס על עקרונות ואינטרסים מספיק חזקים מהצד השני ולכן תוך שנתיים הוא יתמוטט - רק שאז אני ואתה נהייה מאחורי הצריח ובתוך המוצבים. והמצב יחזור חלילה שוב ושוב. על מה שיקימו מדינה? זה לא סוגיה בשבילי - לא בשבילנו. יש להם את רצועת עזה ושיחיו על זה. אבל אתה אומר לי להחזיר את ההתנחלויות כי הם שטח כבוש? זאת אומרת חזרה לגבולות 48? לפני שהספקנו לכבוש משהו? זה אומר שאני לפחות אצטרך לפנות את ביתי, ולא - אני לא מהמתנחלים. אין דרך אחרת. שהם יקימו להם מדינה בשטחיהם. ושהם ישאו את האחריות והתוצאות של מלחמת העצמאות שבה הם איבדו את השטחים. חיים שם עכשיו ישראלים, אלוהים ישמור! אתה תוכל לפרוץ לבית ישראלי ולגרור החוצה את מתיישביו? אני לא מבקש מהם לפנות לי שטחים אז שהם לא יבקשו ממני. מעבר לזה, מה שהם עושים ממש לא הוגן, והתמיכה שלכם בהם הינה חרפה. הם בוגדים ביצחק רבין. האדם שנתן להם הכי הרבה כבוד. נתן להם אוטונומיה. נתן להם נשקים ושטחים. הוא נתן להם את כל מה שביקשו והם עכשיו בוגדים בו. הם בוגדים בכל האמון שלו בהם. ועצם הרעיון על קבלת הבגידה הזו וכניעה לה, לא עולה על הדעת. אם הם רוצים עוד שטחים, שישיגו את זה בעזרת מו``מ - לא בעזרת כוח. כי דווקא את המשחק הזה אנחנו יכולים לשחק יפה מאד.

למעלה