ש ל ו ם ל כ ו ל ם

ש ל ו ם ל כ ו ל ם

כאמור נושא הייעוץ היום הוא בעיות אישיות ובריאות נפשית. לאחר הרצאה קצרה בנושא אתם מוזמנים להפנות אלי שאלות, אשתדל לענות בצורה מקצועית וממצה עד כמה שמגבלות המדיה יאפשרו לי. בשנים האחרונות מקובל לראות את הבריאות הנפשית כמוצר של תפריט דיאטטי מיוחד, הכולל כך וכך מנות אהבה ובטחון, צעצועים חינוכיים, חברים בריאים, הסברה מינית כנה וכו. תמונה זו של דיאטה רוחנית מאוזנת יפה, מעוררת אסוציאציה של קערת ירקות מבושלים במטבח דיאטטי, המזינה אך אינה מגרה את התאבון. המוצר של דיאטה רוחנית מעין זו עלול ליהפך ליצור משעמם, אף כי הוא מסתגל יפה לחברה. הבריאות הנפשית תלויה בקיום שיווי משקל בין צרכי הגוף ודחפיו ובין תביעות העולם החיצון. טעות נפוצה היא לראות באדם "מאושר" אדם בריא. הבריאות הנפשית נמדדת לא רק לפי ההרמוניה היחסית השוררת בתוך ה"אני", אלא גם לפי התביעות של חברה תרבותית לקיום ערכיה העילאיים. אם לשם הערכת הבריאות הנפשית נשתמש בקני מידה מפוקפקים, כגון, "סיפוק אישי" או "הסתגלות לחברה", הרי אז עשוי גם פושע להגיע לדרגה הגבוהה ביותר של סיפוק אישי במילוי צרכיו, והסתגלותו לחברה - לכנופיית העבריינים - תהא מושלמת ביותר. ע"פ פרויד מחולקת אישיותנו לשלושה מרכיבים <אם תרצו אפרט עליהם בהמשך>, הבריאות הנפשית תהא תוצאה של איזון בין שלושת חלקים אלו.

להזכירך אתמול חיכיתי בסבלנות שם

ולא ענית לשאלתי

הנה ההודעה מאתמול..

תאריך ההודעה: 30/10/02 שעת ההודעה: 13:04 מאת: הדרדסית הנשית נושא: טוב אז הנה שאלה ליועצת... איך מתעלמים מרוע שמונח לך מול העיניים? וקשה לעשות סתם X ולשכוח כי זה מונח ואני אדם מאוד רגשני והכל נכתב אצלי בדרך כלל מהבטן.

דרדסית

לדעתי השאלה היא לא איך מתעלמים מרוע, שהרי רוע בפני עצמו הוא חסר משמעות עד שאינו פוגע בריגשותינו, אלא איך מתמודדים עם התחושות הרגשיות הקשות שהוא יוצר. אני לא חושבת שצריך להתעלם מתחושות ורגשות, גם אם נרצה יהיה לנו מאוד קשה לעשות זאת, ואם בכל זאת נמצא מנגנון הגנה שיעזור לנו לעשות זאת, יהיו לכך השלכות מרחיקות לכת על אישיותנו. לכן הייתי מציעה לך לבחון דרכים להתמודדות עם התחושות שמעורר בך רוע של אחרים, שמצד אחד יעזרו לך להתמודד עם הרגשות הקשים ומצד שני לא יפגעו בך או בסובבים אותך. נסי קודם כל לדבר עם אדם קרוב שאת סומכת עליו על התחושות שלך, לנסות לברר מה מה בדיוק מפריע לך ולמצוא את הדרך הטובה ביותר להתמודדות. פעמים רבות עצם הדיבור על הנושא משחרר אותנו מן התחושות הקשות.

OK קבלתי ועוד שאלה על הנושא של

היום... אני מוקפת באהבה ממשפחתי ובאמת עטופה בחברים מסביבי אבל מרגישה את המפלצת שנקראת בדידות כל הזמן, ידוע לי שהמון אנשים "מאושרים" מרגישים כמוני שיש להם הכל מסביב אהבה חיים טובים חברים וכל מה שחולמים אבל הנלכוליה החוזרת של מפלצת הבדידות תוקפת אותם לעיתים קרובות, מה עושים עם זה, איך מתמודדים איתה??

דרדסית

מעשירים את העולם הפנימי. נסי לבחון אילו תחומי עניין מעניינים אותך והרחיבי בהם את ידיעותייך ואת עיסוקייך. צקי תכנים נוספים לחייך שיהיו רק שלך.

../images/Emo163.gif

רועה כבשים אנגלי הולך עם העדר שלו בשדה ליד הכביש. לפתע נעצר לידו בחור צעיר לבוש חליפת ארמאני, נעלי גוצ´י וראנג´-רובר חדש. הוא פונה אל הרועה ושואל אותו: "אם אני אנחש את מספר הכבשים בעדר שלך, אוכל לקחת איתי אחד?" הרועה מסתכל על העדר ולאחר מחשבה קלה מסכים. הבחור הצעיר נכנס לג´יפ, פותח את הלפטופ, מתחבר לג´י פי אס, מוריד תמונת לוויין, מדפיס את התמונה במדפסת, מחשב את מספר הכבשים בס"מ מרובע, ולבסוף מוציא פלט עם התוצאה ואומר לרועה: "יש לך 1632 כבשים". הרועה שוב מתבונן בעדר ואומר: " נכון. צדקת" הבחור יורד מהג´יפ, תופס את הכבש הראשון ומעמיס אותו מאחור. רגע לפני שהוא נוסע, הרועה שואל אותו: "אם אני אגלה מה המקצוע שלך אוכל לקבל בחזרה את הכבש?" הבחור משיב בחיוב, והרועה ללא היסוס עונה: "אתה יועץ". "וואלה. איך ידעת?", שואל הבחור. "זה פשוט מאוד", עונה הרועה, "אתם תמיד מופיעים מבלי שיזמינו אתכם, אתם נותנים מידע שכבר ידוע לנו, ואין לכם שמץ של מושג על הדבר שאתם מדברים עליו. ועכשיו, אם לא איכפת לך, אני אקח בחזרה את הכלב שלי".

גיוRא

New member
אתה רומז משהו לגבי היועצת<?

לך מייד לחדר המנהל.. אג"ב ...איפה הוא?

יש לי שאלה ברשותך

האם שקרן סדרתי זוהי הפרעה נפשית? מה זה בדיוק שקרן פתולוגי וכיצד נבנית "אישיותו" החדשה? כיצד ניתן לאתר אדם כזה בצ´ט ובחיים יותר בקלות? תודה.

חי בבועה

שאלת שאלה גדולה ומורכבת. שקרן סידרתי זוהי הפרעה נפשית. הסיבות לכך רבות ומגוונות ולא ניתן לאבחן אותן במסגרת הזו מבלי לדעת בדיוק במה מדובר. לגבי איתור של התנהגות כזו: אפשר לנסות לקרוא שפת גוף, אדם שמשקר בד"כ יפגין סימנים של אי נוחות ומבוכה. אפשר לנסות לברר במקומות נוספים את העובדות האמיתיות. אפשר לנסות לעמת אותו מול האמת ולבחון את תגובתו.

תודה אבל

תשובתך לא מקיפה את כל מה ששאלתי. יש במוחך טכניקה שאוכל לדעת האם האדם שאני מצ´וטט איתו הוא שקרן או נוכל? מה זאת אומרת לעמת אותו מול האמת? איך אדע מהי האמת אם הוא משקר לי? אשמח אם התשובה לא תהיה שטחית.

לא יכולה? מדוע?

אני אנסה לפשט את השאלה. איך אוכל לדעת שבן-זוגי לשיחה או לקשר הוא אדם אמיתי,בלי משחקים בלופים ושקרים שכל מטרתה או מטרתו זה לנצל אותי. ההגיון אומר לסמוך על האינטואיציה, אולם מנסיונך ומנסיון אחרים , האם יש דרך לחסוך את עגמת הנפש?

חי בבועה

אין נוסחא שלפיה אפשר לגלות אם אדם הוא אמיתי או לא. צריך לבחון את מכלול התנהגותו הכללי, את העבר שלו, את יחסיו עם אנשים נוספים, לעשות אינגרציה של כל המידע ולהסיק מסקנות. עד שלא נתפס על שקר באופן חד משמעי, אין דרך להוכיח זאת במאת האחוזים.

למעלה