ש י ר ה

S h e e p a

New member
ש י ר ה

למירי יש כבר שני שירים עם השם שירה, מישהו יודע מי זאת ומה הסיפור של מירי איתה?
ועוד שאלה "תפסיקי להכניס לגוף עשן מבקבוקים" היא התכוונה למה שאני חושבת שהיא התכוונה?

pRimaVeriTaVIV

New member
../images/Emo121.gif

אני לא חושב שיש קשר בין "שיר לשירה" ל"שירה"-אבל לכו תדעו
והשאלה השנייה-כנראה שהכוונה למה שאת חושבת, אבל רק אורי יודע את התשובה

S h e e p a

New member
סליחה על הבורות, אבל מי זה אורי?

ומה הקשר שלו לעשן מבקבוקים...? :)

אורי

זה אורי זך מעבר לזה שהוא בעלה של מירי הוא מוזיקאי, קלידן, מלחין, מעבד מוזיקלי ומפיק מוזיקלי ישראלי. בוגר בית הספר למוזיקה "רימון". הפיק אלבומים והופעות רבות. בין עבודותיו: הפקת אלבום הבכורה של הזמרת איה כורם, אלבומים של מירי מסיקה, אוהד חיטמן ועוד. הוא זה שעשה את העיבודים באלבומים של מירי.

אם אני לא טועה שירה זאת חברה של מירי

אבל בכל מקרה מדובר על בחורה מבולבלת שעשתה לא מעט טעויות בחיים, זה שיר שמוקדש למישהי והוא מספר את הדברים שהיא עושה\עשתה ומעביר לה מסר.. "בכל יום מתרסקת ושואלת מה קרה" כנראה שהיא בחורה לא יציבה, עושה דברים ומתחרטת עליהם.. "כל שעה יוצרת לך סיפור ללא מוצא" ממציאה סיפורים אולי כדי לברוח מהמציאות.. "את שמנסה לגעת באור של כוכבים" אני חושבת שיש לה תקוות היא מנסה לצאת מזה, להצליח מה שזה לא יהיה "לא נרדמת בלילות עובדת בימים" אני חושבת שיש היכרות עמוקה איתה בשיר יש המון פרטים עלייה.. אפילו אישיים מאוד.. מסופר על הרומנים שלה, כבר שנים.. היא נשרפת מבפנים. "שירה, החיים עוד יחכו לך"- פנייה לשירה, החיים יחכו לה, אין למה למהר.. "היום יגווע עם רדת אור" היום מתישהו נגמר, גם אם זה יום קשה.. "ואת כבר לא תוכלי לזכור את כל מה ששכחתי להגיד לך" אני חושבת שיש חרטה, אולי השיר מתקן את זה.. אולי יש מן רצון ששירה תשכח את מה ששכחו לספר לה.. "אולי תרדי לרגע מרכבת ההרים" היא ממהרת, היא עולה על רכבות (לא בהכרח רכבות אמיתיות, זה סוג של מטאפורה "רכבת הרים") שוב כמו ב"החיים עוד יחכו לך" יש פה בקשה להאט, להירגע לחכות.. בסוף זה יקרה "תפסיקי להכניס לגוף עשן מבקבוקים"- אני הבנתי מהשורה הזאת שהיא מעשנת סמים אני לא יודעת אם באמת התכוונו לזה אבל אם כן אז זה עוד פרט שחושף את הבילבול של שירה, את החיפזון שלה את הבריחה.. "היי שקטה מול המראה, תראי לה כמה את יפה" שתגלה את הדברים היפים בה, כי יש בה דברים יפים. שלא תתבייש מעצמה ותראה כמה היא יפה. "אולי ביום אחד זה עוד יקרה לך.." אין ספק ששירה רוצה להצליח בחיים, היא רוצה שמשהו יקרה לה.. היא מנסה לחפש וטועה בדרך אני חושבת שהשיר מנסה לתת לה תקווה. "שירה, אנשים עוד יחייכו לך" שוב כמו בשורה הקודמת, אמירה אופטימית, זה עוד יקרה לה.. אנשים יקבלו אותה. "השם שלך לבן טהור" שם לבן טהור זה שם נקי, השם שלה יתנקה מהכתמים, הטעויות במקרה הזה שהיא עשתה, היא תהיה נקיה (מטאפורית) השיר נגמר ב"שירה" זה חותם אותו, כל השיר מדבר על שירה, בחורה חפוזה שטועה לפעמים אבל יש לה תקוות. איזו חפירה.. אולי טעיתי בכמה דברים אבל זו היא דעתי אז אין פה מקום לתיקונים

נעה 124

New member
כל הכבוד../images/Emo70.gif

גרמת לי לחשוב בצורה אחרת על כל מיני דברים בשיר... איזה ניסוח יפה...

למעלה