ש-א-ל-ה

ארז דלל

New member
ש-א-ל-ה

אני עומד ברמזור אדום ופונה שמאלה/ימינה. הפנייה עצמה ארוכה, והיא מתבצעת כעיקרון ב"קשת". יש צורך באמצע לפנייה להעביר לשני (ואם זה מותר בכלל מבחינת טסט), או להישאר בראשון ואיך שמסיימים את הפנייה להעביר??? תודה לעונים, שבוע טוב שיהיה לנו אינשאאאלה

InBaLuLu

New member
תשובה..

ברגע שהאוטו מאיץ אתה צריך להעביר לשני לפעמים זה יוצא באמצע הפנייה

רן88

New member
אם אתה מסוגל להעביר לשני ועדיין

לעשות את הפנייה כמו שצריך (ואם אתה קרוב לטסט אני מקווה שאתה מסוגל) אז עשה זאת. אם העברת ההילוך תגרום לפנייה פחות טובה אז וותר על זה, הסיכוי שתיפול על "אי העברת הילוך במועד" נמוך יותר מאשר על פנייה גרועה. מה גם שפנייה לא טובה וסטייה לנתיב שליד עשויה גם להיות מסוכנת.

ארז דלל

New member
בדיוק, נכנסת לראש שלי

אני עם יד אחת על ההגה וגם צריך להעביר, ואני לא מדבר על פנייה קטנה. אלא על פנייה די גדולה בצורה של "קשת". אפשר להיכשל על דבר כזה בטסט? כי מבחינתי עם הילוך ראשון אני נכנס מצויין לנייה ולנתיב, ואם אני יעביר תוך כדי יכולות לקרות פאשלות.

רן88

New member
אם יכולים להיכשל על זה בטסט?

אולי, הטסטרים שפה יכולים לענות יותר טוב ממני, אני מניח שזה תלוי מאוד גם בשאר הטסט. אם אתה חושב שזו נקודת תורפה אצלך בקש מהמורה שלך שיתרגל את זה איתך בשיעורים הקרובים. כמו שאמרתי קודם, זה שתיסע קצת יותר לאט והמנוע קצת יצעק זה עדיין עדיף על זה שתסטה לנתיב שליד.

InBaLuLu

New member
תבין...

לא יכשילו אותך על זה יכשילו אותך אם הטסטר יצטרך לשים לך ברקס כי עשית את זה

Gal isr

New member
אותי המורה מנסה להרגיל

להעלות לשני בסיבוב...כבר משיעור 10, כדי שאני אהיה משופשף בזה כמה שיותר מהר.

ChilD SouL

New member
אתה אמור לדעת להעביר....

הילוך תוך כדי פנייה - זה מראה שליטה ברכב.

kalimera1

New member
כדאי ורצוי...

באופן כללי,מומלץ להיות מסוגל לנהוג קטע קצר לפחות עם יד אחת. גם אם זה סיבוב. זה מעיד גם שהשליטה שלך בהגה טובה יותר. עניין של זמן ותרגול ומצליחים(גם לי זה היה נראה בלתי אפשרי פעם). כמובן שתרגולים עושים בזמן השיעור ולא בטסט...ליתר ביטחון... :) חוצמזה, המורה שלי משנן באזני שקודם כל ההיגוי ואח"כ ההילוכים. גם מבחינה בטיחותית זה הגיוני... זו דעתי, בכל אופן. בהצלחה!!!!!!

למעלה